Je tu maminka, která se nepotápí na kurzech plavání?:-)

28
26.6.08 11:03

Je tu maminka, která se nepotápí na kurzech plavání?:-)

Chodíme s malou na plavání, moc se nám to líbi jako relaxace, pohyb a zábava, ale mám problém, já se nerada potápím, i když plavat umím, nedělá mi to dobře na uši.
U nás se ale všechny maminky a tatínkové potápějí, jsem trošku černá ovce.:-))) Malá se taky ještě nepotápí, možná bude po mamince, taky jsme začaly až v roce a máme za sebou jen jeden kurz, ale malá se vody nebojí a to je podle mně nejdůležitější. Jste na tom některá podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
26.6.08 11:11

Zuzi,
já chodím s malou už od září a za celou dobu jsem se potápěla jen jednou, dobrovolně na focení, jinak se s dětmi nepotápím ani já ani nikdo jiný z kurzu a nijak to dětem nechybí. Děti vždy potápíme samotné a teď, když už jsou větší, si je třeba posíláme pod deskou. Ze své zkušenosti ti můžu říct, že ten jeden ponor mi stačil. Vylítla jsem nad hladinu celá vyděšená a nevěděla jestli dřív zachraňovat sebe nebo dítě, když si pod hladinou nemáš dle mého názoru takovou kontrolu nad dítětem.

Občas vezme instruktorka samotné děti a přeplave s nimi pod vodou celý bazén.

Myslím, že tvé potápění není pro dítě vůbec důležité a pokud by to vadilo, zkus se mrknout po jiném kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.6.08 11:16

Ahojky, tak ja se taky nepotapim, i kdyz ostatni maminy se potapi vsechny. Nikdo me teda do niceho nenuti, jen rikaji, ze se sama sidim o zazitek. Treba se nekdy odhodlam, ale nutit bych se teda urcite nenechala, mysim, ze plavani ma byt hlavne prijemna zalezitost a ne trauma, jak pro ditko, tak pro mamku (tatku).
 Katka

• Citovat
  • Upravit
15043
26.6.08 11:21

U nas na kurzu se potapime jednou za cely kurz, vzdy je to predem ohlaseny. Jinak potapime jen deti. A kdyz nechce pod hladinu dospely, nemusi. Kdyz nechce dite, taky nemusi. Rozhodne se nenech nutit. Nevim, co to jako je za zazitek… pod vodou vidis, ale mlhave a ja spis stejne myslim na to, aby byl prcek zase nad vodou, dole na me stejne nijak nereaguje. O nic neprichazis, ver mi. :wink:
Jinak potapet se samam bez ditete, to jo, to mam rada. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.6.08 11:40

Ahoj
Já se nepotápím vůbec.Ani sama.Pokud nemám brýle i přes nos,tak to neumím.Musím si vždycky držet nos. :oops: A když jsme chodili s nejstarším na plavání,tak jsme potápěli jen jeho.Ani plavací tety se nepotápěly. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
26.6.08 12:20

Taky jsem se nepotápěla a byla jsem docela černá ovce. Moc ani nemumím plavat a na týdením pobytu jsem byla fakt exot. Instruktorky se mě furt snažily naučit plavat, ale dost necitlivě. Připadala jsem si jak největší pako na světě, že to neumím.
Se synem jsem už radši na plavání nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.6.08 13:16

Ja bych se potapela, ale nemuzu, pac mam cocky a s nima to jaksi nejde. Driv kdyz jsem hrala vodni polo, tak jsem mela jiny, s kteryma to slo, ale ty uz nemam a kvuli potapeni s malou shanet nebudu. Bez cocek (nebo bryli) nic nevidim… Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
26.6.08 13:47

Ahoj,
já se nikdy v kurzu nepotápěla a nepotápím se ani jinde. Pokud ti to vadí, kašli na to, děti se to naučí i bez tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
26.6.08 15:44

Ahoj, taky jsem se na plavání s malým nikdy nepotápěla. Naštěstí nás do toho nenutili a i kdyby tak bych radši byla tou černou ovcí. Nemám to ráda navíc se maluju (no pro někoho blbý důvod) pak vlasy a na uši mi to taky nedělá dobře. Zkrátka potápění není nic pro mě a synovi to nevadilo :wink: Za chvíli začnu chodit s dcerou a snad to moje nepotápění se nebude velký problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.6.08 18:29

A já zas byla na plavání jediná, co se potápěla:-) Jinak si maminky nechtěly namáčet účesy:-) Teda v našem kroužku. nemluvím o všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.6.08 21:59

To já bych si klidně vlasy namáčela,kdyby mi nehrozilo utopení. :oops: :lol: Plavat sice umím,ale potřebuju vidět a nemít vodu v nose.Nevím proč,ale vždycky ji tam mám. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
27.6.08 08:21

jirabobes: jojo to znám já bez zacpaného nosu se nepotopím ani náhodou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
27.6.08 09:24

Díky všem za odpovědi a útěchu!:-) Jsem ráda, že nejsem sama, bohužel u nás na kurzu nás instruktorka k potápění vede - asi takový malý kurz plavání i pro rodiče :lol: , dokonce se občas potápějí rodiče i sami! Ale samozřejmě nenutí, jen také říkala, že se ochuzujeme, protože na pokročilejších kurzech vymýšlí hry pod vodou pro děti i rodiče najednou. Je mi to líto, ale nechci si kazit příjemnou zábavu případnými zdravotními problémy, tak to prostě nebudu lámat přes koleno, ani u sebe, ani u malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
27.6.08 15:25

U nás je to tak půl na půl. Nikdo k tomu není nucený. Takže na tvém místě bych to vůbec neřešila a užívala si hodiny plavání i bez tvého potápění :lol: :lol:

Jo a ještě dodatek - já se tam potápím, ale až budem chodit na podzim a v zimě, tak tam tu hlavu taky strkat nebudu. Takhle vyjdu s mokrýma vlasama a než dojdem domu, tak uschnou. Ale v zimě s mokrou hlavou běhat venku nebudu a na to, abych si dlouhé vlasy u bazénu sušila, nemá moje dítě trpělivost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.6.08 17:15
Aladina píše:
A já zas byla na plavání jediná, co se potápěla:-) Jinak si maminky nechtěly namáčet účesy:-) Teda v našem kroužku. nemluvím o všech.

tak tak, u nás nepotápěcí maminy byly jen načesané namalované:D

Pokud jde o uši - neber jako rýpání nebo nevim - neřešila by problém čepice? Jinak bych to nehrotila…

Jinak já se potápěla, ale jen se zavřenýma očima (a nejlépe i ucpaný nos:D) , ale naučila jsem se až na plavání se starší se potápět s otevřenýma očima. Ale všude to nedělám…jen tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí