Je tu někdo, kdo pracuje doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já taky podnikám, začala jsem s tím ještě v těhotenství a více si to rozjela jakmile se malej narodil. Pracuju jako PR manažer, mám několik klientů a s těmi se tak jednou za 14 dní sejdu v Praze a spojím to vždy s nějakým oběděm a kafíčkem s pár novináři. Jinak pracuju po telefonu a mailu z domu v Kladně. Denně se tomu samozřejmě musím věnovat, ale zdaleka ne osm hodin. POkud jde o peníze, jsem moc spokojená a díky Bohu za to ![]()
Taky bych doporučila zkus si rozjet něco vlastního. Není nad tu svobodu práce sama na sebe, bez stupidních šéfů a hloupejch blondýn, který žijou z tvé práce, jako to bylo v mém případě, když jsem byla zaměstnaná
Určitě se něco najde, třeba i v tom našem mateřském oboru. Když vidím, za jaký všelijaký hovadiny jsou matky ochotny utrácet peníze, tak určitě něco vymyslíš ![]()
Příspěvek upraven 26.04.13 v 13:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuju z domova, pro svého původního zaměstnavatele, dělám vlastně dohled nad těma co tam teď jsou a nějaké externí konzultace a tak. Ale má přijít změna majitele podniku, tak čekám, že mě to smete a odstříhnou mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra no nápad by byl, ale nevíme jak to chodí, jestli se to v dnešní době vyplatí sám podnikat, tohle jsem myslela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delam z domu ucetni a bezpecnost prace, mimo jine i pro zamestnavatele. Ted budu rozjizdet jeste obchod se zdravou vyzivou, ale to hlavne kvuli bezlaktozove diete v rodine a nemoznosti v okoli sehnat odpovidajici vyrobky. Ale jsem podruhe tehotna, tak obchod musi pockat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty píše:
@Seizdra no nápad by byl, ale nevíme jak to chodí, jestli se to v dnešní době vyplatí sám podnikat, tohle jsem myslela
To vychází z toho nápadu… jako při rodičáku se podnikání vyplatí, protože nemusíš platit na začátku zálohy, ale jestli tě to uživí i jako hlavní, to se ukáže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ter85 a jak se zřizuje takový obchod, chtěly jsme bud dospěl. oblečení nebo použitý nábytek, ale potřebujem vědět jak na to,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty píše:
No záleží asi na oboru. Třeba v tom mém se to podnikání určitě vyplatí. Zatím mám víc peněz, než když jsem byla zaměstnaná
Jak říkám, klepu na dřevo a jsem za to moc vděčná
Navíc jako zaměstnaná jsem v práci strávila i s cestou asi 12 hodin denně, na telefonu jsem měla povinnost být 24 hodin denně včetně víkendů a teď když to rozpočítám, tak pracuji řádově tak dvě hodiny denně (někdy víc, nekdy míň) a telefony zvedám, kdy chci
Ale samo je to relativní… Když byla třeba stávka pilotů a já zastupovala pilotní odbory, tak jsem byla v děsném stresu a makala u počítače a telefonu opravdu v tempu, které si mnozí ani neumíte představit, celý den od šesti od rána do pozdního večera s drobnými přestávkami a mé tehdy rok a čtvrt staré dítko se muselo zabavit samo, protože prostě nebylo zbytí, babičky nebyly po ruce. Ale zase to byl jen asi týden a byla to moc pěkná práce ![]()
Příspěvek upraven 26.04.13 v 13:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuji z domu ale pro zaměstnavatele, rozjíždí se agentura, jde to sice pomalu a na druhou stranu se ušetří na pronájmu nějaké kanceláře. Pro začátek to zatím jde.
Jinak když jsem doma, tak i navíc vyučuji němčinu a francouzštinu.
- Citovat
- Upravit
@AdaNaty Pracuji z domova, ale úplně v jiném odvětví kde byses mohla uplatnit. Píšu do jednoho deníku jako externí redaktorka, sem tam nějaký rozhovor či článek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuju částečně z domova, dílem pro mého zaměstnavatele, dílem jako OSVČ.
Upřímně, hodně lidí si tu práci z domova maluje v růžových barvách. Třeba my to kolikrát zkoušeli s maminkama na mateřské, ale prostě to nešlo. Péče o dítě je sama o sobě náročná a maminky by chtěli pracovat v době, kdy se jim to hodí, když prcek spí. A to si zas může zaměstnavatel zařídit jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty píše:
@Ter85 a jak se zřizuje takový obchod, chtěly jsme bud dospěl. oblečení nebo použitý nábytek, ale potřebujem vědět jak na to,
No tak zaklad je udelat si odpovidajici zivnostensky list-tim, bych zacla. Pak si promyslet, co chcete prodavat, obvolat a obepsat pripadne dodavatele, co vam muzou nabidnout a za jakych podminek. Pak zalezi jestli chcete e-shop nebo kamennou prodejnu-ja rozjizdim eshop-tak jsem poptavala po kamaradech i spravce webu atd. Pokud kamenna prodejna, tak sehnat prostory, pripravit je pro prodejnu. Dohodnout se s PPL na sluzbach atd. Chce to vstupni kapital-proto nejdriv jsem nasetrila svoji praci a ted se do toho muzu pustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podnikat se dá, taky podnikám. Většinou jsem se setkala s tím, že první rok se to dotuje a pak se to rozjede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Já pracuju částečně z domova, dílem pro mého zaměstnavatele, dílem jako OSVČ.Upřímně, hodně lidí si tu práci z domova maluje v růžových barvách. Třeba my to kolikrát zkoušeli s maminkama na mateřské, ale prostě to nešlo. Péče o dítě je sama o sobě náročná a maminky by chtěli pracovat v době, kdy se jim to hodí, když prcek spí. A to si zas může zaměstnavatel zařídit jinak.
jj to máš úplnou pravdu. Dělám účto a doučuji příležitostně angličtinu. To účetnictví většinou po nocích a telefony a schůzky přes den, a angličtinu fakt jen příležitostně, protože s dětma se to jen tak nedá. Teď si plánuji zařídi hernu vedle pracovny, abych mohla více pracovat i přes den. Hodně lidí si totiž neuvědomí, že podud musí být práce dodaná do určitého termínu, tak je to hrozně náročné. Takže u mě je spánek nedostatková komodita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenny0 Ale není to tím, že by byly líné. Sama jsem to zažila, když jsem hlídala vnuka nebo dceru neteře. Třeba když prcek vidí, že telefonuješ, začne řvát, že se mu nevěnuješ.
A to přesně nesnáším, když s někým mluvíš a cítíš, že se ti nevěnuje, protože po něm leze vřeštící dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl na tohle jsem zjistila, že funguje handsfree
jak nemám telefon v ruce, tak můžu klidně mluvit a všechno je v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit