Je venkovním psům zima?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
25.11.20 19:21
@Hanka1 píše:
Bydlime kousek za Prahou a shodou okolnosti tu maji venku jak bigla, tak boxera nebo vizslu ci vymaraka. Vsechno to jsou mlade rodiny, ne zadni starousedlicic s psem u boudy na retezu. Viszla souseda se dozila 15 let a umrela na torzi zaludku, pote co jejich deda nevedomky psovi na granulich dal veprovy kloub a pacicku. Bigla u slysim huhlat zrovna ted.
Navic pri tehle mirnych zimach, co poslednich dvacet let jsou bych o nejakem tyrani nemluvila, jestli mrzne par dni v kuse pres noc a ve dne ani to ne…o snehu ani nemluvim…
Jezevcik je lovecky pes a byva venku bezne - nas znamy myslivec ho bere pres zimu domu, v lete je venku porad, nasich yorksiri, kdyz se zatopilo v krbu, tak nechteli ze dvora dovnitr. Teta ma biewera, bydli na horach a ted je tam kolem nuly a pes je nejradeji venku a taky to je prslechtene plemeno.
Normalni pes, kdyz se zacne postupne uvykat na zimu, tak ji precka bez problemu, navic kdyz pri mrazech bude v chodbe, tak o westika bych se teda nebala, kamaradka ma dva mopsy, maji diru ve dverich a na kamere vidi, ze kdyz je v praci, tak svetly je vetsinu dne venku behem zimy, v lete naopak a tmavy je pul dne venku a zbytek chrape doma, takze svetlymu dala ven boudicku a ted je tam vetsinu dne, jen nema rad mrznouci mlhy, dest a
snih…
Nas pes, kdyz se vecer sepne topeni, tak si stoupne ke dverim, ale je to typ, co se koupe celou zimu. O vikendu v lese si nasel louzi s ledovou krustou, packou ji rozbil a lehl si do louze, bezne se koupe, pokud vidi vodu. Ven pujde na jare, bude mu dva a pul, uz by tam rok byl, kdyby se tato plemena kolem Prahy nekradla ze zahrad. Ted uz je dostatecne silny a cviceny, predtim by kazdeho umazlil…

Takže všichni malí společenští psi okolo tebe tráví raději zimu venku než s paničky v noci doma :) vidíš já zase mám příbuzenstvo a v okolí jiný vzorek, kdy velký pes i když je venku na hlídání leze do předsíně si schrupnout trochu v teple. Myslím že, každý normální pes (teď nemyslím například huskyho) si schrupne raději v teple než v zimě na dvoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
25.11.20 19:41
@Lalelale píše:
V takovém případě mám pro tebe úplně geniální radu, nepořizuj si psa, a pokud si ho pořídíš, nevyhazuj ho v deseti letech domácího života najednou na mráz :palec: jak prosté milý Watsone 8) Nechci být jedovatá, ale kamarád, co se nadechne a ví, mě upřímně pobavil. Zajímalo by mě, jestli i pozná z pohledu do očí, jaký je kdo člověk.

Psa mám už jedenáct let na mraze :mrgreen:
Tvůj pes, předpokládám, nesmrdí? Nebo konkrétně u tebe by to ten kamarád určitě nepoznal, že jo? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.11.20 19:45

Já bych neměla to srdce nechávat jen venku, kor v zimě… Ale to je asi spíš o mé povaze. Každopádně pejsky sledujte, asi by dali najevo, kdyby je zima opravdu trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
25.11.20 19:46

Řešila bych to zateplenou budou a nebo na noc psa pouštět do chodby, kde se netopí. A nebo z něj udělat vnitřního psa, co bude smět domů nebo ven kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.11.20 20:08
@bigl píše:
Tvůj pes, předpokládám, nesmrdí? Nebo konkrétně u tebe by to ten kamarád určitě nepoznal, že jo? :lol: :lol: :lol:

To se máš teda čím chlubit.. ještě jsi nenapsala jaké máš to malé plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
25.11.20 20:23
@jannina1 píše:
To se máš teda čím chlubit.. ještě jsi nenapsala jaké máš to malé plemeno?

Proč se tím nemůžu chlubit? Já jsem na to hrdá, že mám doma zdravého a odolného psa :mrgreen:.
Podle mě je týrání psa udělat z něho gaučáka a postelového kazi.uka. Vy si neuvědomujete, že z těch psů děláte daleko větší chudáky a degenerované zvířata než ti, co je nechají žít přirozeně, tak, jak byli odjakživa zvyklí.
Kdyby ses tak radši starala o bezdomovce, aby jim nebylo zima, by byl svět hned veselejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76085
25.11.20 20:33
@Anonymní píše:
Jorkšír to není, je to west highland terrier. Boudu jsem objednala, je malá, akorát pro něj. Dvě místnosti ale nemá (nevesla by se), ale má ty dvířka, takže to mi přijde možná lepší než jen delší místnost.
Pochybuju, že mu tam bude někdo chtít ještě zařizovat (měnit) slámu, ale nějaký koberec nebo něco, to by šlo.
On měl kdysi dřevěnou boudu, ale z nějakého důvodu mu ji zrušili (možná plíseň).
:zed: :zed: :zed:
Panebože, byla jsem upozorněná. 8o 8o
Vyřiď majitelům, že toho psa týrají.
West je společenské plemeno, je blbý, i když je sám - jakože sám pes v rodině: aby byl v pohodě, měli by být aspoň dva.(Obecně teriéři)
Ale dobře, ne každý si pořídí dva westíky v zájmu jejich psychické pohody.
Každopádně pokud byl ten pes celý život zvyklý v domě, myšleno se svojí rodinou, a teď byl vyhozený ven, je to stejné, jako byste to udělali třeba dítěti.
Nechápe to, je odstrčený, sám, frustrovaný a od majitelů je to vůči němu něco šíleného.
Navíc mu teda bude zima, westík je pes „na couračku“ dovnitř ven, ideálně, když se psí brankou zajde vyvenčit a vyštěkat veverky, kdykoli se mu zachce, a zase se vrátí - většinu dne se teda stejně válí na „svém“ křesle, plus je ho ideálně denně potřeba trošku vyběhat, nebo si s ním aspoň pohrát doma, když by psa nevyhnal.

Kolik mu je? :think:
Jestli ho nechcete, beru si ho. :roll:
 Domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.11.20 20:40
@bigl píše:
Proč se tím nemůžu chlubit? Já jsem na to hrdá, že mám doma zdravého a odolného psa :mrgreen:.
Podle mě je týrání psa udělat z něho gaučáka a postelového kazi.uka. Vy si neuvědomujete, že z těch psů děláte daleko větší chudáky a degenerované zvířata než ti, co je nechají žít přirozeně, tak, jak byli odjakživa zvyklí.
Kdyby ses tak radši starala o bezdomovce, aby jim nebylo zima, by byl svět hned veselejší.

Stále nepíšeš to hlavní co máš tedy za rasu? Nechápu proč to neprozradíš.:)
Já mám tedy 13letého bígla, který je ve výborné kondici a zdravý a spí ve svém pelíšku v teple se svou smečkou a ne někde sám na dvoře. Jako chudák rozhodně nevypadá :)
Dále malou kilovou čivavu, která taky zrovna netouží trávit noci venku.
Můj názor je že pokud někomu pes smrdí, neměl by ho mít vůbec. Naši psi se přes den natolik vyběhají, že poté zalezou rádi někam do tepla. A lituji každého psa který zůstane někde na dvoře sám, jelikož to pro něj není vůbec přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76085
25.11.20 20:44
@ropucha 02 píše:
Chudák pejsek, no aspoň ta bouda, no.
A nebylo by lepší pokusit se mu sehnat jinou rodinu, kde by se o něj starat chtěli? :think:
Že jo! :hug: :pankac:
Plha se hlásí! :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.11.20 20:45
@sirikit píše: :zed: :zed: :zed:
Panebože, byla jsem upozorněná. 8o 8o
Vyřiď majitelům, že toho psa týrají.
West je společenské plemeno, je blbý, i když je sám - jakože sám pes v rodině: aby byl v pohodě, měli by být aspoň dva.(Obecně teriéři)
Ale dobře, ne každý si pořídí dva westíky v zájmu jejich psychické pohody.
Každopádně pokud byl ten pes celý život zvyklý v domě, myšleno se svojí rodinou, a teď byl vyhozený ven, je to stejné, jako byste to udělali třeba dítěti.
Nechápe to, je odstrčený, sám, frustrovaný a od majitelů je to vůči němu něco šíleného.
Navíc mu teda bude zima, westík je pes „na couračku“ dovnitř ven, ideálně, když se psí brankou zajde vyvenčit a vyštěkat veverky, kdykoli se mu zachce, a zase se vrátí - většinu dne se teda stejně válí na „svém“ křesle, plus je ho ideálně denně potřeba trošku vyběhat, nebo si s ním aspoň pohrát doma, když by psa nevyhnal.Kolik mu je? :think:
Jestli ho nechcete, beru si ho. :roll:
Domů.

Souhlasím se vším. Také nechápu ty majitelé které vlastní malé psy společenské rasy, které nechají přes zimu venku. Není to bohužel asi ojediněle, jak tu lze přečíst.
Pokud byste si ho vzala byla by to pro pejska asi záchrana!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
25.11.20 20:49
@jannina1 píše:
Stále nepíšeš to hlavní co máš tedy za rasu? Nechápu proč to neprozradíš.:)
Já mám tedy 13letého bígla, který je ve výborné kondici a zdravý a spí ve svém pelíšku v teple se svou smečkou a ne někde sám na dvoře. Jako chudák rozhodně nevypadá :)
Dále malou kilovou čivavu, která taky zrovna netouží trávit noci venku.
Můj názor je že pokud někomu pes smrdí, neměl by ho mít vůbec. Naši psi se přes den natolik vyběhají, že poté zalezou rádi někam do tepla. A lituji každého psa který zůstane někde na dvoře sám, jelikož to pro něj není vůbec přirozené.

Co mám za rasu je úplně jedno, mám takovou malou, co venku neumrzne :lol:
Psi mi smrdí doma, ne venku, venku to necítím. V uzavřené místnosti vždycky.
Hele, pokud si někdo pořídí gaučáka, tak nemám nic proti, je to každého věc, jen mě teda zvedá ze židle, když někdo úpí nad tím, že pes venku je týrání zvířete.
Pro psa není přirozené být venku na dvoře? :lol: Tímhle jsi mě fakt odrovnala. Tato naše debata nemá smysl, gaučový pes ať je na gauči (píšu to už asi po třetí, že jsou rasy, co fakt venku být nemůžou, nikde jsem nepsala, že všichni psi mají být venku) a ti odolní ať žijí tak, jak jsou tisíce let zvyklí, ju? ;)

Příspěvek upraven 25.11.20 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76085
25.11.20 20:49
@Anonymní píše:
Je to na vesnici, tam to prostě asi vnímají furt jinak, však se tam donedávna ještě topily koťata :roll:.
Kdyby měl aspoň nějakou tu stodolu, ale to tam není. Je to malý dvorek s teráskou, která je zastřešená a ze dvou stran jsou zdi, z jedné pak vysoký plot s vínem, ale jinak nic.
Je odmala zvyklý doma, je mu 10 let. Přemýšlela jsem o věnování někomu, ale kdo by si ho vzal? Už je takový mrzoun, jak je asi smutný. K dětem se nehodí. Leda možná starší člověk, ale to jsou všichni ti, co tam mají toho psa venku. Ani nevím, jak to inzerovat, když bydlím na druhém konci republiky.

Napiš mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76085
25.11.20 21:04
@bigl píše:
Tvůj pes, předpokládám, nesmrdí? Nebo konkrétně u tebe by to ten kamarád určitě nepoznal, že jo? :lol: :lol: :lol:

Hele, i můj, natožpak Tvůj kamarád mě zajímá o dost míň, než pes, kterého jsem si pořídila, protože jsem si ho pořídit chtěla.
Takže argument vcelku mimo.
Pes není povinný a od Obecního úřadu se nefasuje.
Ale než se někdo rozhodne si to ňuňu štěňátečko pořídit, měl by krucinál domyslet, že pes vyroste, smrdí, padaj z něho chlupy a veterina stojí majlant.
Já jsem ohledně pinktlich kamarádů asociální, takže by se ten wesťoš, co teďka chudák někde klepe kosu, nepostačil divit, jaká by z něj byla obratem dobře naladěná vyvoněnka, s možností pobytu dle momentálního hnutí mysli: křeslo, papasan, sedačka, koberec s dlouhým vlasem, pelíšek plný plyšáků pod schody do patra, co kolem něj vedou trubky topení. :mrgreen:
Jako bonus čerstvě kastrovanou čtyřletou kámošku, který by ho sofort přivedla na veselejší myšlenky. ;)

Příspěvek upraven 25.11.20 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.11.20 21:09
@bigl píše:
Co mám za rasu je úplně jedno, mám takovou malou, co venku neumrzne :lol:
Psi mi smrdí doma, ne venku, venku to necítím. V uzavřené místnosti vždycky.
Hele, pokud si někdo pořídí gaučáka, tak nemám nic proti, je to každého věc, jen mě teda zvedá ze židle, když někdo úpí nad tím, že pes venku je týrání zvířete.
Pro psa není přirozené být venku na dvoře? :lol: Tímhle jsi mě fakt odrovnala. Tato naše debata nemá smysl, gaučový pes ať je na gauči (píšu to už asi po třetí, že jsou rasy, co fakt venku být nemůžou, nikde jsem nepsala, že všichni psi mají být venku) a ti odolní ať žijí tak, jak jsou tisíce let zvyklí, ju? ;)Příspěvek upraven 25.11.20 v 20:51

Možná je to pro tebe novinka, ale přirozené to pro psa opravdu není. Žádný pes není rád sám.
Máme v rodině psy i hlídací a pastevecké a přesto jim samotným bylo na zahradě smutno, takže se jim kupoval kamarád a i tak si rádi zajdou domů a pomazli se se svou rodinou. Jistě pes když jiné východisko nemá, tak na tom dvoře nás nějak existuje, ale pokud má na výběr je se svou smečkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
25.11.20 21:10

@sirikit Hele a ty víš, na co to byl argument? To byla reakce na to, proč někdo nechce psa v bytě. A já jsem psala, že někdo ho nechce doma proto, že mu smrdí, i když je třeba vyvoněný. Možná má někdo právo na to nechtít psa doma, co myslíš? Takový člověk si ho nepořídí, nebo si pořídí takového, co doma být nemusí.
Já nemám nic proti pejskařům, fakt ne, jen mi vadí ty odsudky, když to někdo dělá jinak, než oni. Podle mě jsou psi domácí a psi venkovní. A těm venkovním fakt nevadí ani zima ani mráz, věř mi ;)
A po sté opakuji, že u této rasy, o které se tu píše, je namístě, aby byl doma, kor když tam byl 10 let. Takže jsme ve shodě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný