Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taková otázka na odlehčení
Máme dva pejsky oba něm. ovčáky. Na dvoře mají svou boudu a občas je pustíme dovnitř na návštěvu
Cca v 18hod jsem je na,,chvilku'' vzala domů. Oba si hned lehli k topení a vydrželi až do půl desáté kdy jsem je hnala ven. Myslíte si že jim je venku zima? Měli jsme ještě jednoho staršího a ten tu vydržel max. půl hodky potom mu bylo teplo a chtěl ven
tihle dva by to s přehledem dali do rána a to mají kožichy lepší než Mareš tak jak to že jim tady není teplo?
Já myslím, že když to hodně klesne tak jim zima je, pokud to není severské plemeno.
Pokud jsou mrazy jako ted, psy bereme spat do chodby (nem. ovcaky). Doporucil nam to i veterinar.
Já jsem pejskař a pejsky rozmazluji. Máme sice mrňousky - 2 jezevčíky, ale nejdůležitější je, aby v baráku bylo teplo jim. Podle toho co píšeš mám pocit, že jim venku zima být může. Přimlouvala bych se, aby v těchto mrazech mohli hafani zůstat v teple.
@kadina to oni se radi zahreji ale delas jim medvedi sluzbu…
Jsou venkovni, naberou podsadu tak, aby jim zim nebyla, dej jim do kotce deku nebo neco at nelezi na studenym..
Max psa zaviram na verandu ktera je nevytopena a je tam stejne zima jak venku akorat tam nefouka, kdyz je fakt mraz vic jak -15 C cca.
Kdyz je budes brat k teplu schodi srst a pak jim fakt zima bude…
Určitě by měli mít zeteplenou boudu a ve velkých mrazech bych dala dřevitou vlnu. Vzít je dovnitř, nechat je vyhřát se u krbu a v deset večer je vyhnat ven na mráz, je pro organismus snad to nejhorší, co můžete udělat.
Pokud trváte na tom, aby byli venku, tak je venku opravdu nechte a dovnitř je neberte, popř. pouze někam do chladné chodby.
Myslím že jim to tvé chvilkové dobrosrdectví moc nepomůže. tak akorát aby nastydl když se vyhřejí a pak alou do -14. ale je to tvoje věc já bych pustila max do chladnější chodby na pomazlení a pěkně na své. když od těch 18ti hodin budou ležet v boudě a funět si do ni pak jim jistě zima nebude. když by jste jim je ještě vycpali na zimu slámou neco nějak jinak zateplili určitě by to měli snažší ![]()
Rodiče manžela mají labradora - má klec a v ní zateplenou boudu. Na zimu tu klec obkládají z poloviny něčím plastovým aby tam nefoukala taková zima a je v pohodě, nikdy se ho domů nebralo ani když bylo hodně zima…
Máme dvě podvraťačky. Když se ochladí, chodí spát do kotelny. Edit: my je tam nestrkáme, ony stojí u dveří a žadoní. Lehnou si ke kotli a vycházejí se vyvenčit jen velmi neochotně, to musí být tak -10. Jak se začne oteplovat, začnou být venku zase delší dobu.
Tak asi je jim zima. Anebo třeba je to jen pocit tepelné nepohody, kdy je v teple prostě líp. ![]()
Urcite jim zima bejt muze kdyz to jde dost pod nulu…
nase holky snih a zimu milujou (samojed x belgicak a howavart) venku litaj i 4-6 hodin na prochajde v kuse a rochni se ve snehu co to jde, ale jakmile je hoxne podnulou.. ted jsme.mel i -17 tak jak jsou stastne ze mame byt a muzou bejt na gauci u topeni
to pak ani neskemraj ze chcou jit koukat na balkon ![]()
nicmene znam pripad kdy i nemeckemu „umrzl“ packy jak bylq velka zima a on o ne prisel… (ted si nejsem. jista zda o jednu ci o dve) takze pokud je oprqvdu velka zima tak je brat aspon pres noc domu… ![]()
Omlouvam se za preklep apod. Tel si obcas pise co chce.
Asi může, ale nepřijde mi že by už teď mrzlo natolik, aby takovým chlupáčům byla
Když klesne k -10, mamina bíglovi dává na noc do boudy vestu
Vypadá pak jak panák michelin ![]()
V boudě má ale vždyck krásně nafuněno a teplo ![]()
Když je zima ještě větší, zůstává doma.
Teď je ještě venku bez vesty
Máme kolem -5
Pokud má pes k dispozici nejlépe boudu, ve které má nejlépe slámu nebo dřevitou vlnu (různé deky, matrace, apod. moc vhodné nejsou, nasávají vlhkost),bouda je zateplená a ne příliš velká, aby si ji zadýchal, tak není problém. zima mu není. jinak všeobecně platí, že na něj nesmí foukat a být na vlhkém místě. moc dobré taky není brát právě pejska domů. člověk to dělá v dobré víře, aby se pes prohřál, ale právě v zimě je pak moc velký teplotní přechod z domácí teploty na venkovní a hrozí pak nachlazení. a Něm. ovčák a podobná plemena, tak těm pobyt venku nevadí vůbec. horší to mají krátkosrstá plemena.ty bych na zimu brala domů.
Kdyz je pod nulou, davame naseho psa do chodby na noc, myslim ze zima jim asi trochu je ![]()
Joo naši sousedi rekonstrujou barák, takže se přestěhovali do nájmu a psa tu nechali, jen mu co tři dny dovezou jídlo a nazdar..tak právě řeším jestli ho nezavřít k nám do kotelny
na nás je sice zvyklý, ale na zavření v kotelně asi né, tak nevím..ale je mi ho líto, tahle noc má být krušná ![]()
Mám chodského a ten teda zimu a mráz miluje, není mu zatěžko spát venku, a to má zateplenou boudu a já kdysi jsem mu dávala deky, aby mu nebyla chudáčkovi zima, všechno mi vytahal, ale je fakt, že ten má kožuch jako medvěd, velkou podsadu a chudák trpí v létě, s tím ohříváním doma, to si myslím, že není moc dobře, je to tak na nemoc a samozřejmě, že jim pak bude zima, když se doma nahřejí u topení, komu by nebyla, je to jim na škodu i když je to dobře myšleno, takže deky, slámu, boudu pořádně zateplit a zima jim nebude