Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ani jedno z tou, ideálka je aspoň 180 a oddělený matrace. Na chvíli se to dá přežít i na 140 (měli jsme) ale není to na dlouhodobý spaní… Pár nocí sme na ní kvůli stěhování spali (já těhotná a jednou s náma spal syn 2 roky) a to se fakt nedalo, pak sme si převezli pořádnou postel a konečně sme se vyspali, i se synem a s obr břichem
jinak 140 máme doma pro návštěvy ![]()
Edit-na matracích nešetřete, kupte opravdu kvalitní s pratelným potahem, vyplatí se to ![]()
My máme 140 už 12 let a spíme spokojeně a kvalitně. Jen do toho.
Máme ložnici udělanou taky v krcálku, stěny obložené a matrace ode zdi ke zdi. 180 cm a je to tak tak, když se nám tam rozvalí škvrně nejmladší, nemám s pomalu ani jak otočit. Takže bych zvolila co největší. Noční stolky ani prostor okolo není potřeba. Máme postel přidalou do zdi a pod ní úložný prostor a z postele lezeme „v nohou“
Měli jsme snad 5 let a vůbec mi to nevadilo spíš naopak. Jsme oba štíhlý a alespoň jsem manžele pořád cítila. Teď máme 2m x 2m a v tý posteli se hledáme. Jsem tedy teď těhotná a v posteli mám péřovou peřinu na víc, která mi dělá společníka, ale kdyby se mě po porodu zeptal jestli 160cm nebo 200 cm vyberu si 160 cm.
@Flenka píše:
Ahoj, rekonstruujeme domácnost a stěhujeme ložnici do malého kamrlíku. Došli jsme k závěru, že stejně spíme na velké posteli oba nalepení uprostřed a okolo máme spoustu místa. Do pokojíku se vejde jak šířka 160, tak 140 cm. Zvažujeme jestli se raději uskrovnit a mít více místa např na noční stolek a lepší průchod okolo, nebo raději koupit větší. Dík za odpovědi.
co jsme s chlapem, máme jen 140 cm a i ta je nám velká ![]()
140 postel jsem měla u rodičů, když jsem byla sama, pro jednoho a na občasné „přespání“ druhého dobré, ale spát tak každý den, to vůbec. Teď máme s manželem 180, každý svoji matraci a ideálka, větší bych se nebránila, ale není prostor…každopádně když jedem k naším třeba na víkend, manžel spí na mé bývalé posteli a já na gauči, oba se na 140 prostě nevyspíme.
Mame 140, vetsi se nevejde. A to je nekdy v posteli s nami jeste dite. Brala bych vetsi, ale da se to. Takze byt vami, spis tech 160.
@Flenka my s manželem už 4 roky spíme na 140 a úplně v pohodě a ještě tam s námi spí celkem velký pes a taky se vejde
- a že se roztahuje. Aspoň se s mužem k sobě víc tulíme
. Větší bych nechtěla.
My máme 160, je to pozůstatek nedostatku peněz a prostoru v mládí a je to malý. Prostoru v ložnici je dost. Časem koupíme 180 s oddělenýma matracema. Brala bych větší postel i za cenu ztráty nočního stolku atd.
Sice se na velké posteli tulíme, ale ten prostor okolo je potřeba, na 140 se to nedalo.
Zrovna nedavno se tu řešilo, že jsou noční stolky k ničemu, já bych taky radši širší postel ![]()
Uff,180 je minimum, pro nas bezva dva metry…brala bych na zakazku i vic-kdyz se navali deti ![]()
Já bych se toho nebála, pokud spíte u sebe. My jsme měli s mužem dlouho 120 a vyspali jsme se v klidu.
My máme už 5 let 120 cm a nestěžujeme si, dokonce když jsme na dovolené a tam máme spát v 180, tak jsme z toho nervózní a „hledáme se“
. Když jsme rekonstruovali - dělili jsme velký pokoj skříní a za ní nám vznikl prostor na spaní (viz fotka), řešili jsme jestli mít noční stolky nebo ne. Máme je a jsem za to ráda, v těhotenství jsem pořád chodila na záchod, teď vstávám k malému a manžel zase brzo ráno do práce, tak se nerušíme přelézáním. Jo a do té 120 si už bereme k sobě i malého a vlezeme se ![]()
Já spím sama na 160 a nedovedu si představit, že by tam dlouhodobě spali dva lidi. Ruku a nohu mám běžně na druhé matraci ![]()
Už 5 let spíme na 140 cm široké posteli a navíc pod jednou velkou peřinou. Nevadí nám to, když se jeden rozvaluje moc, druhý do něj drbne a je
Původně to byla moje postel u rodičů v pokoji, po stěhování do svého jsme si ji převezli v rámci úspory peněz za novou postel a nakonec tam zůstala. Máme malou ložnici, klasická dvoumetrovka se tam sice vleze, ale vzhledem k celkově malému bydlení jsme rádi, že tam vměstnáme víc úložných prostor. Ale i kdybychom měli prostoru víc, do větší postele bychom se nehrnuli. Manžel je hubený a já jak se to vezme
, takže se tam vyspíme v pohodě…