Jeli jste do porodnice sanitkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
25.11.16 15:06

@zvidavajanca no já se na to moc netvářila, nic mi nebylo a doktorka usoudila když sem z Prahy a nebydlim 100 Km od porodnice že teda ok.ale že až to začně ať rovnou jedu. no tak sdělila mi to ve středu ráno a je pátek odpoledne a stále nerodim, takže to asi neidhadla dobře:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
25.11.16 15:07

Jela, dokonce i s houkačkou, ale to už jsem měla mimčo v náruči. Po Praze by mě tedy volat sanitku nenapadlo, tam je tolik možností… Třeba v Benešově rodilo spousty holek z Prahy a žádná nepřijela sanitkou, všechny normálně s manželem. Akorát ta jedna co porodila se mnou v neděli v noci mi říkala že měla přísně zakázáno rodit v pátek odpoledne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
25.11.16 15:11
@Meredit píše:
Jela, dokonce i s houkačkou, ale to už jsem měla mimčo v náruči. Po Praze by mě tedy volat sanitku nenapadlo, tam je tolik možností… Třeba v Benešově rodilo spousty holek z Prahy a žádná nepřijela sanitkou, všechny normálně s manželem. Akorát ta jedna co porodila se mnou v neděli v noci mi říkala že měla přísně zakázáno rodit v pátek odpoledne :lol:

Protože tam by je sanitka z Prahy nedovezla. Jedině, kdyby v Praze nebylo kde rodit, tak možná. Prostě sanitka je od toho, aby tě převezla do nemocnice, nejbliží a ne tam kam ty chceš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.11.16 15:11

Ja i s druhym ditetem jsem cekala, az prijede manzel z druhe strany Prahy (normalne to jezdi 45 minut az hodinu), pak jsme jeste jeli do nespadove porodnice mimo Prahu. Jasne jsou prekotne porody, ale kolik jich v realu je.. nevim no. :)

• Citovat
  • Upravit
3395
25.11.16 15:13

Jela jsem taxíkem :nevim: zase tolik to nestojí a čekat hodinu než přijede manžel, to asi ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.11.16 15:16

Mě říkala obvoďačka i gynekolog at si volám k porodu sanitku a když vidím že občas jezdí i pro ožralý bezdomovce tak mi to přišlo v pohodě než sem si přečetla některé diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
25.11.16 15:16

@zvidavajanca samozřejmě, to já nijak nerozporuji. Psala jsem to spíš proto že většinou bývá dost času dojet z Prahy do Bene, natož v rámci Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.11.16 15:19

Moje první dítě bylo venku za 2 hodiny od prasknutí vody, druhé překotný porod vše v rámci jedné hodiny… S prvním synem mi praskla voda doma, byla úplně černá, takže jsem se lekla a sanitku volala. I tak to bylo tak tak. S manželem bychom to nestihli. A u druhého mi praskla voda v porodnici na chodbě, takže tam nebylo nic třeba řešit, okamžitě bolesti jako blázen a za hodinu jsem držela druhého syna. Absolutně bychom nestihli nikam dojíždět :mrgreen: Při třetím možná budu měsíc před porodem stanovat v nemocnici, nebo se připravovat na domácí porod :think: :mrgreen:
EDIT: A jde o Prahu, poprvé jsem rodila Bulovce, podruhé Apolinář.

Příspěvek upraven 25.11.16 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.11.16 15:19
@Světlaa píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda jste si volali sanitku, když jste začali rodit. našla jsem jen stoleté diskuze a jsem z toho trochu na větvy. četla jsem rady jako sehnat si na odvoz souseda - no bydlim v Praze a jsem nově přestěhovaná, takže mi přijde dost na hlavu běhat přes den po baráku a zjištovat kdo je doma a zda má vůbec auto, když sousedy ani neznám. Kamarádky co auto mají tak po Praze jezdí MHD, takže by mi z odvozem nepomohli a partnerovi z práce trvá cesta mhd cca hodinu a taxíkem si přes den v zacpané Praze nepomůže časově. Takže mě napadá jedině taxi, ale taxi zácpi po Praze neurychlý a nevim zda se např v bolestech svěřovat taxíkáři, kterej z toho může být asi sám dost vyjukanej a plašit a při komplikacích mi nepomůže..hodně holek se tu vztekalo že sanitka není taxi, aby mě vozila do porodnice..co myslíte?

Pokud se porod nějak rozjede, určitě sanitku. Ale počítej, že oficiálně by tě měli dovézt do nejbližšího špitálu (který tě ale přijme a to bude nejspíš ten, kde jsi registrovaná).

Já jsem velký odpůrce zneužívání všeho, to je z mých diskuzí jasné. Ale těhule má na sanitku právo. (Řada taxikářů ji ani nevezme, budou se bát, že jim znečistí sedadlo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.11.16 15:22

@Meredit tak sanitka odveze do nejbližší nemocnice to je mi jasný že by mě nevezli do jinýho města:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
25.11.16 15:23

Já měla přímo od mého gynekologa, číslo na sanitku, kdyby byla potřeba.
jinak u prvního mě praskla voda, a narodila se za 4h. u druhého jsem si prasknutí nevšimla, a narodila se do 1,5h od první bolesti.(manžel to má hodinu domu, 20min to máme do porodnice…to jsem myslela, že porodím v autě :mrgreen: no měli jsme to tak akorát.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.11.16 15:24

@Bábrdl Přesně tak. Ať si kdo chce co chce myslí a řeší jakési zneužívání, těhotná na sanitku právo má.

A k té spádovosti - bydlíme nyní na hranicích Prahy, ale na Bulovku to máme blíž, jak do Brandýsa (na Bulovku 20min). A ve středu mi manžel sanitku volal, a automaticky mě vezli na neurologii na Bulovku, ne do Brandýsa, kam vlastně spadáme. (a aby někdo neměl pocit, že jsem zneužívala - nejde tedy o porod - seklo mě v zádech a ukázalo se, že mám vyhřezlou plotýnku, do včera jsem ani nehnula nohou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.11.16 15:24

@Maol tak to si měla hodně rychlé:-) ale černá voda by mě teda vyděsila:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.11.16 15:27
@Světlaa píše:
@Maol tak to si měla hodně rychlé:-) ale černá voda by mě teda vyděsila:-(

Já bych asi tenkrát sanitu nevolala, ale ta černá voda mě hodně vyděsila. Bylo to jako bahno… A hlavně jí bylo hodně, i v porodnici pořád tekla. U druhého syna jak vylitá sklenička a „krásná“ lehce narůžovělá barva. :nevim: Ale ta černá nakonec problém nebyla, prý stará krev po Hamiltonovi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.11.16 15:27

@Bábrdl jj registrovaná jsem tam kam spadám z praktického hlediska:-)no já si říkala že né každý taxikář vezl už 5 těhotných a je zvyklej, taky to může být i plašan. sám partner má starch mě do porodnice vést, že se obává že bude tak vystresovanej a bude koukat po mě zda je vše ok, aby nepřehlídl někde červenou nebo nás nenaboural no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí