Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poraďte.
V lednu jsme si s manželem zaplatili dovolenou v Chorvatsku.
V důsledku okolností došlo k tomu, že teď aktuálně jsem 14 dní po operaci výhřezu ploténky v oblasti bederní páteře. Odjezd na dovolenou je teď aktuálně přesně za 3 týdny (cesta autobusem) Storno zájezdu již nejde udělat tak abychom dostali plnou cenu zpět.
Uvažujeme, zda jet nebo ne. Případně poslat dceru s přítelem jako náhradníky, aby aspoň někdo využil. Má prosím někdo radu, nějakou podobnou zkušenost?
Prosím anonym, zdravotní stav. děkiuji za případné odpovědi.
Tak to je otázka spíš na lékaře, jak to vidí. Ale cesta busem je obecně náročná, takže bych poslala spíš dceru a přítele
Ne, rozhodně bych nejela. Sedět x hodin v nepohodlném autobuse na operované páteři kratce po operaci je za mě hloupost.
Zapomnela jsi kliknout anonym.
Kolik hodin je cesta a jak se ti ted po dvou tydnech sedi?
Ptej se lekare. Ale podle me bude lepsi zůstat doma. Ta rekonvalescence nejakou dobu trvá a sezení v autobuse, drncani pri jízdě nebude asi uplne vhodne. Kdyz máte náhradníky, tak neni co řešit. Dovolená počká, zdraví ne.
@Silverine247 Nešlo mí to kliknout a pak už to nešlo opravit.Tak už to víte.
A k otázce:ano, sedím, pak si protáhnu nohy
Každý den poctivě půl hodiny cvičím podle disku zakoupeného v nemocnici, koupila jsem si ortopedický podsedàk, pracuji na sobě.
@Plmo píše: Více
Raději bych se dala dokupy a pak v klidu jela na dovolenou. Takhle to je za mě zbytečné riskovat rychle.
Cesta busem do Chorvatska je příšerná sama o sobě i pro zdravého člověka
Po operaci bych za sebe poslala náhradníky.
A co na to doktor? Bála bych se těch otřesů při jízdě. Na druhou stranu rehabilitace v moři by ti asi pomohlo. Nemůžeš tam dorazit letecky?
Tak tve zdravi je dulezitejsi. Vyuzila bych castecne storno a koupila neco na zari, treba.
@Plmo píše: Více
No a o kolika hodinach se bavime? Doktora ses ptala, jestli by to doporucil?
Děkuji za odpovědi.
Já sama jsem z toho rozpolcená ( jet, nebo ne)
Koukala jsem na září
Je fakt že rehabilitace v moři by pomohla, ale teď babo raď ![]()