Jet s nemocným dítětem k moři?

7745
10.5.17 04:49

Jet s nemocným dítětem k moři?

Zdravím. Dcera je čerstvě diagnostikovaná jako lehký astmatik. Prozatím se to projevuje tím, že z rýmy dostane většinou bronchitidu. Párkrát byla i hospitalizovaná. Včera večer začala být zahleněná s kašlem. Co čert nechtěl, máme jet zítra do Chorvatska. A teď mám dilema, jestli jet, protože by jí to tam určitě prospělo, ale na druhou stranu se bojím, aby se jí to nerozjelo, a pak jsme tam neřešili doktory. :(
Je tu nějaká maminka astmatika s většími zkušenostmi, co by mi poradila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2332
10.5.17 05:35

Doktora pories este pred odchodom u vas. A jeho sa spytaj ci ist ci nie. Zavisi aj na kolko idete, ak na dlhsiu dobu, sla by som. Skore uzdravenie :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
10.5.17 05:45
@Fíková píše:
Zdravím. Dcera je čerstvě diagnostikovaná jako lehký astmatik. Prozatím se to projevuje tím, že z rýmy dostane většinou bronchitidu. Párkrát byla i hospitalizovaná. Včera večer začala být zahleněná s kašlem. Co čert nechtěl, máme jet zítra do Chorvatska. A teď mám dilema, jestli jet, protože by jí to tam určitě prospělo, ale na druhou stranu se bojím, aby se jí to nerozjelo, a pak jsme tam neřešili doktory. :(

Já jednou takhle jela s dcerou do Itálie, rozjížděl se jí zánět dutin, na průduškách zatím nic, i když doktorka říkala, že jakýsi náznak či mikroložisko tam možná je… no nasadila nějaká speciální antibiotika, která se brala pouze 3 dny, ale účinkovala déle a musím říct, že pobyt v pohodě. Hned po příjezdu jí ten mořský vzduch dost pomohl a pobyt jsme si všichni užili.
A kam jedete? Do nějakého většího města? Si pamatuju, že jsme před léty museli s nejmladším dítkem k lékaři, v Pule, a všechno v pohodě, cizinců tam bylo hafo, ale šlo to rychle, takže hodina a půl čekání a doktor v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
10.5.17 05:47

@rodinka4 díky, doktorce určitě zavolám. Akorát mi to v hlavě šrotuje od rána. Jedeme na deset dní, což už myslím za to stojí. To je fakticky jak naschvál. Dceru jsem i odhlásila že školky, už byla víc jak měsíc zdravá, což se tento školní rok ještě nepovedlo a teď tohle. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
10.5.17 05:49
@Tóňa2 píše:
Já jednou takhle jela s dcerou do Itálie, rozjížděl se jí zánět dutin, na průduškách zatím nic, i když doktorka říkala, že jakýsi náznak či mikroložisko tam možná je… no nasadila nějaká speciální antibiotika, která se brala pouze 3 dny, ale účinkovala déle a musím říct, že pobyt v pohodě. Hned po příjezdu jí ten mořský vzduch dost pomohl a pobyt jsme si všichni užili.
A kam jedete? Do nějakého většího města? Si pamatuju, že jsme před léty museli s nejmladším dítkem k lékaři, v Pule, a všechno v pohodě, cizinců tam bylo hafo, ale šlo to rychle, takže hodina a půl čekání a doktor v pohodě.

My jedeme do Biogradu. Větší město poblíž je Zadar. Tak snad to bude OK, díky za uklidnění. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
10.5.17 05:52
@Fíková píše:

More vždy pomáhá u astmatiků..Ale teď se tam koupat nedá že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
10.5.17 05:57

No vetsinou more pomaha, ale v Chorvatsku bude jeste chladno, tak tezko rict :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
10.5.17 05:57
@Malike píše:
More vždy pomáhá u astmatiků..Ale teď se tam koupat nedá že?

Má být kolem 25 stupňů, akorát moře bude studenější, kolem 17, ale na kratší pocachtání to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.17 06:47

@Fíková - Tak můuj malý synovec trpí od malička silným astmatem a také má opakované bronchtidy.
Doktorka naopak pobyt u moře silně doporučuje, zase moje sestra na časté dovolené nemá peníze.
Takže řekla bych, že sůl a mořský vzduch by mu měl spíš prospět. I u nás se děti posílají do solných jeskyní.
Ale říkám jen, co říkala naše Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.17 06:49

@Lemonkas - to je možné, záleží kde v Chorvatsku, třeba bude mít paní štěstí.
Zrovna mi kamarádka, co její maminka provozuje cestovní agenturu, že je zrovna ted v chorvatsku a mají 32 stupnů… ale nevím kde.
@Fíková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
10.5.17 06:54

@Fíková já myslím, že Chorvatsko jí na dýchání určitě prospěje, je tam krásný čistý vzduch a borovice všude, na astma úplně ideál
akorát jak píšou i ostatní, je hrozně brzo a voda bude jako led

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
10.5.17 06:56

Zasla bych dnes k Dr, at ji pripadne poslechne, jestli kasle a ja bych asi jela. Vratit se muzete kdykoli a morsky vzduch ji prospeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
10.5.17 06:58

Tak koupani ji stejne nepomuze, to ten vzduch celkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.5.17 07:20

A jak jedete, kdyby se jí to rozjelo případně nějak hodne zhoršilo, máte možnost se otočit a jet domů? Osobně bych nejela v případě, že jedete busem. Pokud autem, tak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
10.5.17 07:33

@Nowuka2 jedeme autem. Volala jsem na alergo a dr. nás posílá k praktickému, ať jí ještě před odjezdem poslechne. Nicméně noc byla v pohodě, foukala jsem jí Ventolin a už nekašlala, teď ještě spí, ale dýchá dobře, tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí