Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky, tak já jsem doma měla brusle asi dva roky, jednou měl teda manžel snahu mě to naučit, ale po hodině to vzdal, tak se na ně prášilo, až přišel teda o moc trpělivější kamarád a ten mě to za prázdniny naučil, první jsem se ho držela jak klišťák, že měl kolikrát modřinu na paži, pak už jsem to zvládala jen s držením za malíček a pak už jsem se rozjela sama, ale musel mít se mnou bohovskou trpělivost, to fakt jo.
no ale doteĎ se obouvám v autě, z něho se líp vystupuje a rozjíždí, než třeba se sedu na schodech, brzdit jsem se naučila až po roce, protože mám brzdu na druhé noze, než na kterou se kloužu a nebyla jsem schopná ji zvednout
a na těch mých bruslích nejde přehodit, takže jsem brzdila o auta, ploty, zábradlí, občas mě někdo chytal do náruče
a chrániče teda nosím pořád, ale jen na ruce, protože z mých zkušeností jsem stejně vždycky první dopadla na dlaně a pak následoval zbytek podle pádu dopředu nebo dozadu
tak přeji hodně štěstí, chce to jen vydržet a musí tě to chytnout no
chrániče
Stály docela dost, ale vyplatily se.
Ze začátku jsem padala hodně, naučila jsem se padat na ruce, takže zadek nebolel a modřin taky bylo málo.
Na zimních neumím a taky jsem to zvládla. Hlavně se nebát a nestydět (s tím jsem měla ze zač problém, protož mi to fakt nešlo). Ze zač jsem chodila na dětské hřiště, kde bruslily desetiletý děti, sice se mi smály, ale v dobrým, pak mi ukazovaly jak brzdit a tak - byla s nima legrace a něco jsem od nich fakt pochytila.
Holčiny děkuji za rady, vyrazíme zkouknout Hervis a vzorkovnu Workeru.
Chrániče si pořídím už jen proto ať nemám roztrhané oblečení.
Helmu si vezmu z kola, neumím padat, naposledy jak jsem spadla tak jsem měla nohu zlomenou na 2místech ![]()
Jé, aktuální diskuse pro mně.
Taky jsem včera oznámila manželovi, že bych si chtěla koupit brusle.
Problém je, že jsem na nich v životě nestála (na ledních teda umím) a říkám si, jestli na to už nejsem ve 30. stará. ![]()
Taky nevím, jestli mně to bude bavit, tak nechci pro začátek dávat za brusle nějaký velký peníze. Koukala jsem na MMB po starších, ale zase mám obavy, aby mi byly akorát, když si je nebudu moct zkusit. Našla jsem jedny roztahovací na víc velikostí, tak nevím, jestli je to dobrý.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli se dá jezdit po normálních silnicích, teda takovejch těch vesnickejch, kde je horší asfalt. U nás totiž žádný vhodný místa na ježdění nejsou, musela bych jezdit autem asi 6 kilometrů na silnici, kde udělali krásnej novej asfalt a to nevím, jestli by se mi pokaždý chtělo. ![]()
Ernata píše:
Ahojky, pokud uvažuješ o zn. Worker, tak za mě doporučuji tyto http://koleckove-brusle.heureka.cz/…ena/recenze/. Já si je koupila na jaře když byly v akci.
A na učení doporučuji min. chrániče na ruce, já mám teda taky cyklistické rukavice.
Ještě jsem se dívala na tyhle brusle a koukám, že vlastně jedna velikost bruslí je na tři velikosti nohy. Já mám 39, tak nevím, jestli bych si měla koupit ty 36-39 nebo 40-43? Aby mi ty první nebyly malý? ![]()
A na stránkách Workeru koukám, že dávají zadarmo k bruslím istruktážní DVD, což je super pro mně. Že bych bruslila v obýváku před televizí. ![]()
Chce to vyzkoušet v obchodě a pak se rozhodnout!
Zpravidla platí, že se brusle kupují o 1 číslo větší než máš nohu ![]()
Tak dneska jsme vyrazili, v Hervis byl vyprodej, doporucili mi Rollerblade, hned jsme je jeli vyzkoušet, po rovince mi to docela slo, brzdit se dalo, zatáčky jsem přecházela.
pokud si koupis starsi uz vyslapnuty brusle…nebo nejaky roztahovaci na vic velikosti tak ti predem rikam ze te to nebude bavit…brusle musi presne sedet na nohu..jak te nekde budou minimalne tlacit tak te to bude s odpustenim hodne srat. musis v tom mit totalni pohodli jinak to proste nejede
nova brusle se ti bude formovat podle tve nohy…kazdy ma tu tlapku jinou. na horsim asfaltu se jezdit da…neb oddelavas vic kolecka a lip se da zakopnou nebo seknout kolecko o kamen…jestli mas novou stezku 6km tak doporucuju..ja jezdim na brusle tak dvakrat do tydne 30km daleko..ten asfalt dela hodne ![]()
LeníkDOMO píše:
Tak dneska jsme vyrazili, v Hervis byl vyprodej, doporucili mi Rollerblade, hned jsme je jeli vyzkoušet, po rovince mi to docela slo, brzdit se dalo, zatáčky jsem přecházela.
mikitaa píše:LeníkDOMO píše:
Tak dneska jsme vyrazili, v Hervis byl vyprodej, doporucili mi Rollerblade, hned jsme je jeli vyzkoušet, po rovince mi to docela slo, brzdit se dalo, zatáčky jsem přecházela.super…zachvilu budes jezdit jak drak…
Už se těším, chtělo by to jezdit v době kdy tam bude co nejméně lidí.
Přikládám foto pro zasmátí…
mikitaa píše:
pokud si koupis starsi uz vyslapnuty brusle…nebo nejaky roztahovaci na vic velikosti tak ti predem rikam ze te to nebude bavit…brusle musi presne sedet na nohu..jak te nekde budou minimalne tlacit tak te to bude s odpustenim hodne srat. musis v tom mit totalni pohodli jinak to proste nejedenova brusle se ti bude formovat podle tve nohy…kazdy ma tu tlapku jinou. na horsim asfaltu se jezdit da…neb oddelavas vic kolecka a lip se da zakopnou nebo seknout kolecko o kamen…jestli mas novou stezku 6km tak doporucuju..ja jezdim na brusle tak dvakrat do tydne 30km daleko..ten asfalt dela hodne
Díky moc. No já už jsem si to s těma staršíma rozmyslela, radši si trochu připlatím a koupím nový.
LENÍKU - kolik si za ty brusle dala? Hervis tady máme taky, tak bych se tam zajela podívat, až pojedu do města.
LENÍKU - náhodou super, aspoň máš nějakou oporu, když se držíš kočáru a není poznat, že na tom stojíš poprvé. ![]()
leni:
vidis dat na mutsynu vajco me nenapadlo…mozna by to bylo jeste stabilnejsi jak ten otocenej sportak..musim vyzkusat
dobrej napad ![]()
S kočárem se mi jelo mnohem líp, manžel jel před námi jako pojistka kdyby se mi nedařilo brzdit. Tvrdil že to mám jako prcek chodítko (má takové, které tlači před sebou).
Brusle stály 1999. Chrániče 299.
Ještě tam měli dámské FILA ale ty mi moc nedoporučoval, že nemají tak fajn polstrovanou botu jako ty Roller. Chtěla jsem levnější, aby mi doma neležely kdyby mne to nechytlo, ale levnější tam ani nebyly, všechno prodané a výběr velikostí taky omezený, brala jsem jediné 41.