Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Manžel mne chce dostat na kol. brusle, mám si nějaké vybrat a začnem jezdit spolu, ať prý děláme něco pro zdraví.
Můžete mi doporučit značku bruslí a doplňky?? Padali jste při učení?? Životní pojistku mám ![]()
Díky
jezdis treba na lednich? ja ted ucila na bruslich mamku a ta je docela drevo…a slo to…jezdi trochu priposrane…ale nepada…ja jezdim uz dlouho … jednou sem si teda brutalne rozbila drzku…ale to bylo z velkyho kopca. jinak v pohode…jednou sem preklopila malou v kocaru na bruslich…dikybohu se ji nic nestalo..zakopla sem a trochu se oprela do madla a bylo to…jestli budete jezdit s mutsykem tak doporucuju nasadit sportak celem k tobe ma pak na brusle lepsi teziste
a rozhodne pripoutat prcka aji vrchnima pasama… takze asi tak..preju pevny nervy na zacatek a jak to pujde tak bez toho nebudes moct byt ![]()
jo a co se tyka vybavy…nejlip zajdi nekam do sportu a nech si poradit..znacek je velika spousta…rozhodne nekupuj to nejlevnejsi…rekla bych cca od 2tis nahoru ze to stoji za neco..a urcite porid minimalne na zacatek chranice na kolena…na ruce nosim cyklisticky rukavice (ty bruslarsky chranice se mi nelibi) lokty - nevim…nikdy se mi na ne upadnout nepodarilo…zda se mi zbytecny…helma - mamka si ju poridila…ja nikdy nemela…ale nesnesu helmu pri zadnym sportu ![]()
Nejezdila jsem ani na zimních, vždycky jsem měla strach že mi někdo přejede ruku, když spadnu …
Jezdím jenom na kole. Helmu mám ke kolu, tak tu si raději vezmu. Kousek od nás se vyrábí Worker tak jsem uvažovala že tam skočím do vzorkové prodejny.....
Ahoj, já teda na bruslích jezdím, napřed jsem z toho měla paniku, ale kdo jednou zkusí, nechce více jinak. Značku bych řekla, jak už bylo napsáno je jich hodně. NEjlepší je zajít si do obchodu a obout brusle, které ti budou bezvadně padnout tak vybrat. Určitě se v nich zkus projet po prodejně, nesmí se vyzouvat, musí ti v nich pevně držet noha. Důležité jsou kolečka,aby vydržely. Takže o těch bych si něco zjistila. Poradila bych, ale já sama nevím, já měla u toho rádce
. Chrániče jsem si nekupovala, ani přilbu, nic. Jestli jsem spadla všehovšudy jednou, dvakrát..Pokud budeš mít u toho manžela, asi bych se na takové věci vykašlala. Případně dokoupila posléze. Brzdu jsem si odšrubovala asi po měsíci. Hodně štěstí.
nekdo zase rika ze kdyz nejezdis na lednich ze se to uci lip…s kolem to moc spolecnyho nema
co se tyka kolecek…chce to dobry loziska..opet si nech poradit podle toho jakou znacku si budes kupovat…to je nejdulezitejsi…pak plati ze cim vetsi kolecka tim rychleji to jede…a mekkost kolecek - mekci ke skakani…tvrdsi k rychlejsi jizde…jsou lidi co jim vyhovujou mekky kolecka i na jezdeni …zalezi co ti sedne…kdyztak se daji kolecka pak vymenit i loziska.
Já před těhotenstvím a dítětem jezdila.
Na ledních taky umím a podle mého názoru mi to dost pomohlo. Chrániče jsem si koupila poté, co jsem si brutálně rozbila koleno, ale jen na kolena
Značku neporadím, brusle jsem dostala jako dárek.
Při učení jsem moc nepadala, zato jsem jezdila jak pos… no však víte ![]()
Ahojky, pokud uvažuješ o zn. Worker, tak za mě doporučuji tyto http://koleckove-brusle.heureka.cz/…ena/recenze/. Já si je koupila na jaře když byly v akci.
A na učení doporučuji min. chrániče na ruce, já mám teda taky cyklistické rukavice.
Já jsem začala s bruslením cca v 15ti letech a to jsem chodila prakticky denně, pak jsem neměla čas, protože jsem začala randit a letos jsem si k 30. narozkám koupila zase brusličky a vrátila jsem se k mé oooobr zálibě!
I po letech mi bruslení jde
, ale sem tam sebou plácnu a to dřív nikdy - asi se o sebe víc bojím, jsem nepozorná nebo já ani kolikrát nevím proč sebou plácnu
![]()
Nedávno musel jít manžel na §, protože jsem si na bruslích vyvalila zápěstí, jezdím dál
, ale dokoupila jsem chrániče!
Teď chodím s kamarádkou 3krát týdně na brusle - je to úžasný relax!
Brusle mám Fily
Zítra jdu zase na brusle tak už se mooooc těším
![]()
Příspěvek upraven 18.08.10 v 23:01
My si s manželem také koupili brusle, byli jsme na nich zatím jen jednou (bála jsem se že si namelu) a musím říct, že po chvilce tápání, vrávorání a vyvažování jsem se pomaličku rozjela (určitě to bylo taky dost připos.aný) a nakonec jsme oba objeli velkej park asi 5×
A to ani jeden neumíme na ledních bruslích, takže když to zvládlo nemehlo jako su jáááá, zvládne to každej ![]()
AKORÁT BY MĚ HOLKY ZAJÍMALO JAK MÁM ZABRZDIT??? Zatím brzdím o lavičky, o manžela, o cizího psa a jednou jsem si raději kecla na zadek než abych riskovala větší rychlost ![]()
Zvedneš pravou nohu a jakoby jedeš po patě (po brzdě) a zabrzdíš ![]()
Já třeba neumím brzdit na zimních bruslích - brzdím jako chlapi, jakoby do smyku a to na kolečkách nejde ![]()
VERONIKA píše:
Zvedneš pravou nohu a jakoby jedeš po patě (po brzdě) a zabrzdíšJá třeba neumím brzdit na zimních bruslích - brzdím jako chlapi, jakoby do smyku a to na kolečkách nejde
Jojo, o tom jsem si tak tajně přemýšlela v té šííílené jízdě kdy mě předběhla i žížala, ale zatím si netroufám cokoliv zvedat(natož nohu
) a soustředím se na to abych nevypadala tak vyděšeně a připotentovaně
Stejně to musí být pro ostatní k popukání
![]()
Třeba budu mít příště víc odvahy a o centimetr či dva se pokusím tu nohu opatrně připozvednout
![]()
Určitě to půjde - natrénuj si to u lavičky a uvidíš, že to zvládneš ![]()
Taky si někdy říkám, že některé techniky při jízdě jsou k popukání, ale nedej bože abych viděla sebe při jízdě!!! ![]()
Každý jezdí jinak a jinak mu to jde, já když vylezu z kufru auta (máme kombi což je úžasné na obouvání) a ukládám bedny s věcma, zamykám … to musí být taky k potrhání ![]()
Když si stoupnu z nášupek do těch bruslí tak mi chvíli trvá než si noha zvykne a trpíííím ![]()
Já jsem se učila před dvěma lety. Brusle jsme koupili celkem obyčejné v Tescu - kupovali jsme i pro manžela a nevěděli, jestli nás to bude bavit, takže jen na zkoušku. Já nosila ještě helmu z kola a koupila jsem si sadu chráničů na lokty a kolena.
Na zimních bruslích nejezdím, ale naučila jsem se rychle, nic na tom není. Jen si vyber pokud možno rovnou cyklostezku bez kopců
Bohužel jsem jela asi jen třikrát, pak jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem se bála případného pádu. A od té doby na to už nebyl čas ![]()
Jak už tu padlo, důležité jsou kvalitní ložiska. Jestli to s bruslením myslíte vážně, tak bych se vyhla bruslím ze supermarketu. Celkem dobré jsou třeba K2, já osobně mám Solomony a pak jsem si do nich dokoupila K2 kolečka s ložiskama a super.
Určitě si kup chrániče a hodí se i ta helma. Mě právě štvou na bruslích ti lidi, co jezdí bez chráničů, bez helmy, zastavit neumí (pouze o lavičky a často bohužel o jiné lidi
). Ani si neuvědomují, jak jsou nebezpeční nejen sobě, ale i ostatním. Sice tvrdí, že oni nepadají, ale stačí spadnout jednou. Já taky sama od sebe nepadám, ale už do mě kolikrát takový člověk vrazil, protože se sám spadnout bál, a letěli jsme oba. Chrániče jsou nejdůležitější ty na na zápěstí, protože při pádu mají lidé tendence strkat ruce pod zadek a zápěstí ti může rupnout raz dva.
Taky doporučuju zkusit si to nejdřív někde na plácku, na parkovišti a naučit se pořádně brzdit. Není to těžké, pokud brzdíš pravou, tak přeneseš těžiště na levou a pravou brzdíš patou. Manžel ti to určitě ukáže.
Přeji hodně štěstí, bruslení je super a určitě se ti to bude líbit ![]()