Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kofinka20 píše:No problem to není, jen sem se hloupe domnivala že aspon zdobit semnou bude, ale u toho taky vubec neusedí, tak mě to už pak važně mrzí, když nemám inspiraci.
promin, ale tohle mi vazne prijde jako „krec“ typu - tak je to ve vanocnich reklamach, tak to u nas musi byt taky… ty cukrovi nejis, malou nezajima a presto z toho mas nejake trauma a chces to necim nutne nahrazovat ![]()
Mé děti cukroví taky nejí. Nemám s tim problém, jsem vlastně ráda, nenutim jim to ![]()
Dcera by mohla jíst cukroví k snídani, obědu i večeři, tu musím hlídat. Mladšímu chutná jen něco, ten je celkově nežravec.
Jestli cukroví nechce nikdo v rodině, tak nepeč
udělej něco, co máte všichni rádi ![]()
@Kofinka20 buď ráda, cukr je nezdravý a v ideálním případě by se rafinovaný cukr dětem vůbec dávat neměl. U nás doma toto nehrozí, syn je strašně na sladké, zvyklý od babiček a já jsem doma taky už hodně polevila, teď začínám dovolovat už jen něco sladkého po ránu, protože jinak syn nechce jíst normální jídlo. Ale pokud si přeješ, aby dcera ochutnala alespoň nějaké vánoční cukroví, tak zkus vanilkové rohlíčky, tím, že jsou obalené v cukru, tak jsou pro děti hodně lákavé ![]()
A ty nejsi ráda? Moje dcera nejí sladkého nic, natož cukroví, je jí 3,6 a za celou dobu měla půl vanilkového rohlíčku, Mikuláše jsem ji snědla já
,nejí ani klasické bílé pečivo…čím mín cukru a bílé mouky, tím lépe…Vůůbec to neřeším, jsem ráda. ![]()
@Kofinka20 píše:Zdravím, sem tu s dotazem kolik s vaších dětí jí cukroví
Moje dcera 3,5r. vůbec nechce, jen do toho kousne a odloží, už sem zkoušela dělat jen linecké, ale to ji taky moc nejede.Ja cukroví vubec nejím už 10let, ani na sladkosti si nepotrpím. Ale co to dítě? Mate taky takovy problem u Vas doma? Jak to řešíte, nebo čím to nahrazujete? Ja ani nevím zda ma cenu pect když to pak na konci roku všechno vyhazuju
Ty cukroví nejíš, malá též ne tak proč ta křeč? Ne nepekla bych a nenahrazovala ničím. Možná bych krabičku koupila pro návštěvy a tím by to končilo.
Naše dítka ( 3 a 5 let ) jedí asi jen perníčky a to jen, když je peču. To jsou schopní se toho přežrat.
A potom už si ani nevzpomenou, že je doma nějaké cukroví.
@bla bla píše:
A ty nejsi ráda? Moje dcera nejí sladkého nic, natož cukroví, je jí 3,6 a za celou dobu měla půl vanilkového rohlíčku, Mikuláše jsem ji snědla já,nejí ani klasické bílé pečivo…čím mín cukru a bílé mouky, tím lépe…Vůůbec to neřeším, jsem ráda.
pardon za OT, co jí dáváš jíst místo pečiva?
Tak ja bych jako alternativu nabidla neco slaneho
Nebo ovoce ![]()
U nas se cukrovi ji ve velkem, ale dcera (3 roky) take preferuje slane veci (rohlik se sunkou pred pecenou buchtou apod.) nebo ovoce, zeleninu.
Zato syn preferuje cokoliv sladkeho (cukrovi, pecene buchty apod.) ![]()
Takze podle me je kazde dite jine. Dceri jako alternativu k cukrovi nabidnu domaci slane tycinky (z listoveho testa) a udelame spolu z listoveho testa ruzne „priserky“ tesne pred vanoci
A pak prubezne ![]()
A take hromadu ovoce, protoze toho jedi opravdu hodne (prevazne jablka, ale obcas i banan nebo pomeranc nebo mandarinku, ale vyjimecne, preferuji ceske ovoce). ![]()
To jako by si tu stěžoval rodič puberťáka, že prostě nechce pít alkohol, všichni spolužáci už měli a on pořád ani neochutnal, nemáme mu nalít do čaje aspoň rumovou esenci?
![]()
Ale vážně. Buď ráda a nic nepeč. U nás frčí akorát perníčky, ty kluci milují, velkou část jich snědí hned po upečení. A přiznám se, že je kolikrát ani nezdobím, jim je to fuk, tak proč tam přidávat další cukr. Akorát pak nejsou moc výstavní. Krabičku cukroví vždy dostaneme od tchýně. Ale mají rádi čokoládu, gumové bonbony a podobné věci, byla bych jedině šťastná, kdyby o to nestáli, já jim to odepřít nedokážu, snažím se jen regulovat množství.
@terinka4444 noo nedá se říct místo pečiva, jí těstoviny(žitné, rýžové, pohankové i pšeničné), takže neřeším nedostatek obilovin. Občas, když má chuť na sýr, dám na rýžový chleba(polystyren), jinak má skladbu jídelníčku takovou, že pečivo prostě neřešíme…
@terinka4444 píše:
pardon za OT, co jí dáváš jíst místo pečiva?
Já taky nejím pečivo a nikdy mě nenapadlo, že by to byl problém. Pomazánku si naberu kusem okurky a jsem spokojená. K čemu je pečivo nutné?
No ka bych ji posadila ke stolu s cukrovim a rekla ji, ze pokud to nesni, tak nejde od stolu
To jsou po ránu diskuze
Vedle se někdo rozčiluje, že manžílek nebude celé Vánoce doma.
Kdyby mi dítě nejedlo cukroví, tak budu nadšená. Není to nic zdravého. Já teda nepeču, máme od babiček.
A že nechce patlat cukroví, no a co proboha.
Se na to vykašli, hoď si nohy na stůl a hotovo.