Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 nemáš zač
Některé varianty pečiva jsou zdravé-kváskové pečivo(bud doma pect nebo ve zdravé výživě koupit), žitný šrot…akorát vím, že dětem tyhle alternativy moc nejedou…Přeji hodně štěstí v hledání.
Pockat to je problem?
bud rada ne? Na cukru, coko a bile mouce neni nic extra zdraveho. To za ni chodis a cpes ji to?
Nase to moc neji, sni par kousku, ale i tak moc tomu neda, coz jsem rada.
Mají rádi, ale naštěstí perníčky, vanilkové rohlíčky a linecké. Promazávané druhy je nechávají chladnými.
Buď ráda, taky musím omezovat a jsem „ras“ ![]()
@terinka4444 píše:
Pardon za OT, a trošku bys mi neporadila prosím? Moje děti právě dlabou rohlíky a já z toho nejsme nadšená, jenže, ě prostě nenapadá, co jim dát místo toho. Třeba na snídani, kaši dá jen občas, jinak chce pečivo s nečím, naštěstí miluje lučinu, tvrdé sýry, že nemusím používat mazadla a tak, ale ty rohlíkyjenže mě nenapadá, co místo toho, nebo starší, když je ve škole a oběd mají ve dvě, tak prostě jen jogurt jí nestačí, to má hlad, zase rohlík nebo chleba. Jsem bezradná
Dávala bych pečivo z kvasu
http://www.maskrtnica.cz/…ase-traveni/
Nemusí to být jen chleba… Z kvasu se dá dělat i jiné pečivo.
@bla bla Moc tě prosím, nemohla bys mi napsat nějaký dobrý recept na ty sušenky, které děláš dceři k snídani? Synovi také dávám co nejméně pečiva a potřebovala bych nějakou inspiraci, aby nejedl pořád to samé. On jí k snídani nejradši ovesné vločky s bílým jogurtem, ale ty sušenky by byly fajn. Děláš jen sladké, nebo i nesladké? A sladíš javorovým sirupem, sladěnkou nebo ještě něčím jiným. Já většinou používám ten javoráč, ale docela to leze do peněz.
@Adrasteia napíšu ti do SZ nějaké tipy:-), jinak javorovým sirupem příliš nesladím, jednak, jak píšeš, je drahý a jednak je také většinou rafinovaný, u nás se těžko sežene ten pravý přírodní, ikdyž se za něj vydává. Sladím medem(nejvíc) a rýžovým, datlovým sirupem(občas)…ale malinko, jak jsme psala, dcera příliš sladké nemusí..
@bla bla píše:
@Adrasteia napíšu ti do SZ nějaké tipy:-),jinak javorovým sirupem příliš nesladím, jednak, jak píšeš, je drahý a jednak je také většinou rafinovaný, u nás se těžko sežene ten pravý přírodní, ikdyž se za něj vydává. Sladím medem(nejvíc) a rýžovým, datlovým sirupem(občas)…ale malinko, jak jsme psala, dcera příliš sladké nemusí..
Díky moc, jsi zlatá. Ten javoráč mám myslím, ten přírodní, ale je to pálka neskutečná. S medem jsem opatrná, jsem alergik a bojím se, aby syn taky nebyl, med mi pro něj příliš nedoporučili.
Rýžový a datlový sirup neznám, kde to kupuješ?