Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, nějakou zkušenost s velikostí a kvalitou nějaké jídelní a malovací sestavy (stůl a židle) pro dítě vel.116?
![]()
@Nanda-N1 petilete dite neji s vami u stolu?
U nas tedy klasicke stoly a rostouci zidle uz od dvou let takze vic neporadim ale zajima me to proc takto velke ditko separovat od zbytku rodiny ![]()
Já bych se už v tomto věku na nějaké speciální sezení pro dítě vykašlala. Spíš bych pořídila už klasický psací stůl a rostoucí židličku. Za chvilku ho čeká škola, užije to teda na déle.
@Nanda-N1 píše:
Ahoj holky, nějakou zkušenost s velikostí a kvalitou nějaké jídelní a malovací sestavy (stůl a židle) pro dítě vel.116?![]()
Já mám stolek se židličkama z Ikei. Mají tam velký výběr pro menší děti.
U jídla snad už sedí u velkého stolu.
Jinak na hraní bych už volila i stolek, u kterého si bude moci malovat, později psát úkoly.
Mám tyto dva, jestli pomůže. (Omlouvám se za nepořádek v herně
)
Psací máme, ale na velký jídelní ještě nedosáhne a pořádně se nenají. Ale Ikeu zkusím. ![]()
Náš čerstvě šestiletý má už rok menší psací stůl s dětskou židlí. U stolu už sedí na normální židli. Čtyřleté budem pořizovat psací stůl teď, protože nejmladší dítko dozrálo do rozkládací jídelní zidlicky, kterou měla jako pracovní stoleček doteď. U stolu s náma sedí normálně asi tak od tří let.
@Nanda-N1 v ikea mají takové vysoké dětské zidlicky, vypadají jako barove - prostě židle na vyšších nohách.
My máme stolek i židličku z Ikey, ale už to víc jak rok nepoužívá. Jídlo jí s námi u stolu a taky si tam kreslí.
Už loni jsem uvažovala o koupi židle pro dceru, ale nakonec jsem nic nekoupila. Jakou koupit židli pro 5leté dítě? Zatím ani nemá svůj stůl v pokojíčku. Stůl budu nejspíš kupovat, až půjde do školy. Ale židli bych mohla koupit už teď a dát ji k jídelnímu stolu.
Jakou židli koupit a kde? Sedí normálně na židli. Teď docela často něco maluje nebo tvoří. Má i svůj malý stoleček a židličku, ale vzhledem k mladšímu sourozenci je lepší, když je u velkého stolu.
Máme rostoucí Jitro židle, z druhé ruky. Za mě nejlepší volba.
Nové bych nekoupila kvůli ceně, a z druhé ruky jsou jako nové. Bukové dřevo, česká výroba, vysoká kvalita.
Doporučuji navšívit nábytek Ikea. Mají velký výběr dětského nábytku pro všechny věkové kategorie. Pěkné dřevěné, kdo chce, vybere si i plastové ![]()
@WaIl Už jsem se na to dívala. Ale ta cena. Starší jsem nikde za dobrou cenu nenašla. Chtěla bych ji vyzkoušet, jak se na ní sedí. Prodává se jen přes internet nebo i v kamenných obchodech, popř. kde?
@Sára 1 Taky doporučuju rostoucí židli. Máme doma už dvě, super je, že ty bukové mají nosnost vysoko přes 100kg, takže opravdu může sedat dospělý bez obav. Rostoucí židle dělají i v levnější verzi, ale tam jsou bočnice většinou smrkové (= menší garantovaná nosnost a větší známky opotřebení - např. rýhy od hraček dětí apod.).
Já kupovala na hajdalanek.cz za cenu cca 2200, když budeš hledat po bazarech, zadávej „rostoucí židle“.
Mají rostoucí židle i třeba ve Scontu, Kika nábytku…? Chtěla bych ji nejdřív vyzkoušet.