Jídelníček bez mléka a pečiva - 1 rok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček bez mléka a pečiva - 1 rok
Dobré ráno,
potřebovala bych inspiraci. Synek začíná pěkně papat a vypadá, že přidám i snídani. Prosím vás, co dáváte dětem na snídani? Nechci mu ale zatím dávat pečivo. Mléko budu dávat jen rostlinné. Zkoušela jsem už kaši, ale tu mi nechce ani pohankovou, ani rýžovou. Večeříme zatím zbytek od oběda. Ale pokud mi napíšete typy na zdravé večeře, tak budu moc ráda. Nebo nějaké typy na stránky se zdravým jídelníčkem pro děti, budu ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja davala prave ty bezmlecne kase, pohankovou zacala jist ale az pozdeji, chutnala ji ovesna, ryzova nebo ryzova s jahlovou (mix). Nebo jogurt a k tomu ovoce. Ted ji spaldovy knackbrot z biovyzivy pro deti se syrem a zeleninou. Tohle stridam na snidane. A na vecere jsem davala zeleninu ruzne namixovanou, ted mi ale sni na veceri jen jogurt, nejake jeji obdobi.
Edit: aha, vy mate abkm?
Příspěvek upraven 21.07.16 v 08:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jogurty taky nedavas? My jime: Ráno mléko, ke svace chlebik se sýrem či máslem, oběd klasika, svaca mléko, pak nějaké ovoce či presnidavka, večer chlebik a na zapiti ještě 150ml mléka UM. Ale jestli nedává pecivo a ani jogurty, tak to teda nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co takle ochutit tu kaši cerstvym ovocem aby mu vic chutnala. Me třeba holky večeři kazda 1/2 krajíce chleba s máslem a hromadou cerstve zeleniny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeleninu zatím nepokouše, má 2 zuby, ale snažím se mu dávat. Jinak jogurt dávám, ale přemýšlím, že bych mohla vyřadit i ten. Jen prostě nemám nápad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poplašenka píše:
Zeleninu zatím nepokouše, má 2 zuby, ale snažím se mu dávat. Jinak jogurt dávám, ale přemýšlím, že bych mohla vyřadit i ten. Jen prostě nemám nápad
A proc ho chces vyradit? Vapnik potrebuje a jogurt je zakysany, takze bych se ho nebala. Kousat muze i bez zubu, pokud ma v roce dva zuby, tak to jeste potrva nez bude mit zbytek. Rajcata oloupes a das mu tu duzinu, papriku taktez, na okurku nakrajenou na platky zuby nepotrebuje nebo das jen ten mekky vnitrek. No a jinak zeleninu uvaris a namixujes i na veceri ![]()
Pokud nechces davat pecivo, jogurt apod. a kase, tak zbyde jen ovoce a zelenina.
Příspěvek upraven 21.07.16 v 09:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poplašenka píše:
Muzu se zeptat, proč bys vyradila jogurt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak naši roční mají ráno mléko, pak chleba/rohlík s něčím (sýr, máslo, med, někdy marmeláda) a ovoce, na sváču jogurt, na oběd masozelenina s přílohou, první sváča mléko, druhá sváča přesnídávka nebo ovoce, večeře kaše a před spaním mléko.
Můžu se zeptat, proč má prcek tak omezený jídelníček?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co to dítě jako bude jíst
zbývá zelenina tu dávat taky nechceš, takže ho budeš krmit jen ovocem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Na první pohled to vypadá děsivě, ale zbývá toho docela dost. On hlavně člověk objeví i jiné potraviny, které dříve vůbec neznal. Já měla na této stravě díky alergiím děti několik let - bez lepku a čehokoliv mléčného. ![]()
@poplašenka - z čeho vaříš ty kaše? U nás dobře fungovalo právě to výše zmíněné ovoce - hlavně banány a nebo meruňky. A často jsem opravdu dávala na večeři „oběd“. Syrovou zeleninu před spaním bych takle malému dítěti také nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nepsala, že zeleninu nechci, jen s ní má zatím problémy, dávám na plátky. Pečivo nejím ani já. Já i starše máme atopák a po vysazení lepku se nám výrazně zlepšil stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poplašenka tak to se podivej sem, dole je tabulka vhodnych a nevhodnych potravin, kvasinka je v podstate ekzem, lecba (dieta) je stejna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika tak pokud musíš potraviny vyřadit ze zdravotních důvodů, tak ano dá se to s tím mám taky dost zkušeností, ale zakladatelka se nezmínila, že by to dělala ze zdravotních důvodů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poplašenka mam dite atopika a na kazdeho funguje neco jineho. Memu se to horsi po karotenoidech a bile mouce. Kvalitni kvaskovy chleba neni problem, stejne tak i zitne pecivo. Na roce nemel ani jeden zub, k veceri jsem delala zeleninu na pare nebo jsem strouhala na jemno syrovou zeleninu a se lzici jogurtu, ricotty, luciny ci zakysu to bez problemu dasnemi pokousal. Tys na nem pecivo vyzkousela, nebo jsi ho a priori vyloucila hned?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit