Jídelníček prvních příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ela88 píše:
@miisenka Právě budeme začínat s příkrmy tak ještě nevím co a jak, teprve se začínám orientovat, ale za rady a inspirace budu vděčná
posli mi mail do SZ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem mám už skoro 6 měsičního prcka a začínáme s příkrmy…ráda bych se zeptala, jak mám malému připravit brambor? Když jsem jej uvařila a rozmixovala, tak byl ten brambor tak suchý a „gumový“…a tak jej nejedl
Rovněž mi po příkrmu nechce nic pít ani heřmánkový ani fenyklový čaj ani vodu bohužel… Tudíž musím vždycky po příkrmu ještě kojit, což už jsem nechtěla.. prosím poraďte mi! Děkuji všem…
Příspěvek upraven 18.02.14 v 14:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smailík
Nared brambor vodou..ja brambor varim vo vode, ne na pare a potom to rozmixujem..s pitim neporadim, mne teda maly nepil hned, ale nedokojovala som a po cca tyzdni vypil na obed cca 40ml s stupnovalo sa toy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smailík
Ahoj, já uvařím v kojenecké vodě, pak si ji sliju stranou a u mixování dolívám do brambor dokud nedosáhnou dobré konzistence na jídlo.. Bez vody bych to nepozřela ani já, hrozně se to matle.
Jinak po jídle mi syn zpočátku nepil hned, vždy si cucnul a napil se víc třeba až za 15-20 minut.
Dávám ovocný čaj od ukončeného 4. měsíce od Hippu, ale sáčkový, ne ten granulovanej humus. Jen vždy koukám, aby tam nebyl přidaný cukr a jiné sra*ky.
Jinak mi ze začátku za den vypil maximálně 50 ml. Až teď po měsíci vyžahne celých 150 ml a dneska jsem dokonce už vařila druhý:-) To se poddá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc Vám děkuji za rady a tipy… hrozně mě to uklidnilo a povzbudilo do dalších bojů se lžičkou a flaštičkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.knihcentrum.cz/…ence/d-1300/
Tohle je super knížka s receptama. Já ji jednou koupila v lidlu a teď podle ní vařím 6,5 měs. dvojčatům. A hlavně samotné brambory nemixujte tyčovým mixerem, nebo z nich bude lepidlo
. Pěkně ručo fučo rozšťouchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, prosím Vás, začala jsem s prvníma svačinkama. Máme 7 měsíců a zatím kromě přesnídávky nebo čerstvého banánu nic jiného neměl, ale ani mě nenapadá, co by na ty svačinky v tomhle věku šlo. Moc bych Vás prosila o radu, co mu tak můžu chystat. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smailík Ahoj,proč jsi nezačala zeleninou k obědu? Aby se nestalo, že si zvykne na sladký a bude odmítat zeleninu? ke svačině mužeš udělat rýži nasladko, třeba s banánem, jablkem, hruškou, jáhlovou kaši nebo kupovaný kaše, někdo už dává jogurt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smailík
jablko, hruska, mango, ve sklenickach i merunka, broskev…
jinak bily jogurt, mlecnou ryzi (tu specialni pro deti). do ruky i kukuricne nebo ryzove susenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@Smailík
jablko, hruska, mango, ve sklenickach i merunka, broskev…jinak bily jogurt, mlecnou ryzi (tu specialni pro deti). do ruky i kukuricne nebo ryzove susenky.
nesmie sa cerstve? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, to jsem nepochopila, jestli to je jak pise @střepina, ze jeste nemel vubec nic jineho, tak bych fakt pracovala spis na te zelenine prvni, pak maso a pak az ovoce a dalsi „pochutiny“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
nesmie sa cerstve?
ale jo, ale v 7m bych v tomhle rocnim obdobi spis koupila sklenicku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
ale jo, ale v 7m bych v tomhle rocnim obdobi spis koupila sklenicku
uz som sa zlakla..ja to donho perem, ked kupim dobre..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Aha, to jsem nepochopila, jestli to je jak pise @střepina, ze jeste nemel vubec nic jineho, tak bych fakt pracovala spis na te zelenine prvni, pak maso a pak az ovoce a dalsi „pochutiny“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina
hele, ja zacala zeleninou, pak maso, jedl par mesicu krasne. pak se seknul a dneska v 19m uz vic jak pulroku neji zni zeleninu ani maso. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit