Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, co si mam nechat pripravit, az prijdu domu z nemocnice. Co muzu a nemuzu jist po operaci slepaku? V ty nemocnici se clovek nic nedovi. Dekuji ahoj
Obecně lehká a nedráždivá jídla, ale nemusíš dlouho. Takže br. kaše a kuřecí na přírodno, ne kynuté, ne smažené, ne zelí, ne prďavé kedlubny aj… takže jako u kojení
. Prostě aby Tě z nadmutého břicha nebolela operační rána.
Příspěvek upraven 03.07.15 v 22:02
Asi ti dají nějaká doporučení před odchodem, já měla asi ještě 14 dní klasickou dietu-žádné smažené, žádné nadýmavé, postupně zařazovat normální stravu.
minimálně měsíc osvobozena od těláku-byla jsem v 15. letech a to byl světlý bod operace ![]()
Mě před lety bylo řečeno, že žádná tučná a smazena jidla, poslední den před propustenim jsem dostala k obědu obalovany smažený květák ![]()
Ja teda byla před pár lety a žádnou zvláštní dietu mi nenaridili.. Jen první dny nezatěžovat střeva těžkými jidly..al jinak teda nevím, ze by se vyloženě něco nemělo…
@ivana-domca píše:
Mě před lety bylo řečeno, že žádná tučná a smazena jidla, poslední den před propustenim jsem dostala k obědu obalovany smažený květák
chtěli asi vyzkoušet, co vydržíš
(test jak dodržuješ doporučení)
![]()
Příspěvek upraven 03.07.15 v 22:03
@danyk píše:
chtěli asi vyzkoušet, co vydržíš(test jak dodržuješ doporučení)
![]()
ono to semnou teda nic neudělalo, ale v nejakých 14ti letech jsem si z jejich doporučení prd dělala ![]()
@ivana-domca
To je jako u me, když jsem ležela s mononukleozou a řekli mi v nemocnici- přísná dieta, hlavně ne mastné a smažené..a nq oběd jsem měla smažené vdolky ![]()
@Klaudinka88 dávají nějaká doporučení a pak nám naserviruji taková jídla
![]()
@danyk neeeee. Ach jo. Jak dlouho tyden? Ach jo. A nevis, kdy pousteji domu? Operovali vcera. Je mi fajn. Nic neboli.
Mně brali slepák v šestnácti, nesměla jsem jíst těžká a smažená jídla a nadýmavou zeleninu (cca 2 měsíce po operaci). A když jsem si po dvou měsících dala porek, tak mi bylo 2 dny zle ![]()
@Klaudinka88 píše:
@ivana-domca
To je jako u me, když jsem ležela s mononukleozou a řekli mi v nemocnici- přísná dieta, hlavně ne mastné a smažené..a nq oběd jsem měla smažené vdolky
To se divím, u nás měl každý nějakou dietu a sestry podle toho rozdělovaly jídlo ![]()