Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j S tou prací to máme podobně. Pro mě je teď nejdůležitější založit rodinu a to musí každý pochopit ![]()
Jé tak to už máš za chvilku
A zase se začnete snažit
A to budete pokračovat v IUI nebo už IVF?
Jj, mám předepsaný utrogestan. Ten je zároveň na udržení těhotneství a bere se až do třetího měsíce
Jinak se buď polyká nebo zavádí, ale doktor říkal, že ho v této dávce (2× denně) stačí polykat.
No z testíku jsem nervózní, určitě si ho budu dělat, ale můžu až nejdřív příští týden ![]()
@Niiika88 Jo ono to uteče jak voda, ale zatím se mi to zdá hrozně daleko
.
Opět bychom zkusili IUI, to IVF si necháváme zatím v záloze. Nejdříve chceme odstranit problémy, které způsobují ten současný neúspěch - doufáme, že pak se již zadaří ![]()
Mě s tím těhu testem doktor říkal, že stejně nic nepoznáme - až po zpoždění
. Ale hodně holek co jsem četla to poznalo už 10-12 den po inseminaci. Doktor chce asi mít stopro jistotu, tak proto mi to zřejmě říkal takhle ![]()
Ještě, že si to nemusíš píchat, to bys byla pěkně rozďobaná
. S tím testem vydrž, nemá cenu to uspěchat
. Já si ho po druhém IUI ani nedělala - tak nějak jsem s tím opět nepočítala.
Poprvé to bylo proto, že se to málokdy hned povede (i když vyjimek jistě není zas tak malinko). A po druhé Dr. říkal, že to spermio nebylo nic moc
.
Ale nemá cenu, kvůli tomu smutnit, člověk si musí uvědomit, že je to jen trošku vytuněnej sexík
.
Budu na Tebe myslet a držet palce ![]()
@Evaa.j Já to beru tak, že je to pro nás hodně velký vylepšení. Protože, když jsem předtím neměla ovulku, tak to bylo na nic
A teď když ji snad mám, tak by to mělo být lepší ![]()
No uvidíme, jak jsme byli šikovní
Na testík určitě spěchat nebudu, ale nejhorší je, že nepoznám zpoždění
Protože jsem to před tím vůbec nedostávala, takže je to těžký ![]()
Na testu je většinou vidět něco tak ten 10. den po transferu. Já už tam měla normální čárku, ale čekala jsem dvojčata. Ale i holky s jedním mimčem už tam měly něco vidět. Ale je rozdíl IUI a IVF. Při IVF jsem dostala zpět pětidenné embryjko. Při IUI dojde teprve k oplodnění. Myslím, že tam nemá cenu dělat test dříve než těch min. 14 dní po.
Tak holky, píšu jak se věci hnuly… Cysta zmizela a pan doktor mi předepsal Memopur. Takže se budu těšit na další IUI
, zas to uteče jak voda
.
@Niiika88 jak to s Tebou vypadá???
@Evaa.j to si piš že to uteče jako voda
kdy předpokládáš že vyjde IUI?
já budu po neděli volat a domlouvat se na dalším postupu ale podle výsledků z imunologie to na IUI u nás nevypadá ![]()
@sweet78 tak počítám, že by to mohlo být cca v 31. týdnu - ale je to jen odhad.
A co Ty, už jste byli v Sanusu, nebo jste zůstali ve stejném CAR?
@Evaa.j Jé tak to je super, že jsi už v pořádku
Mám z tebe radost, to už za necelých 14 dní tě bude čekat IUI
Já jdu v pátek na kontrolu. Myslím, že to budu už asi 8DC, tak uvidíme jak folíci narostli
Určitě dám vědět, jak jsem dopadla.
@Niiika88 takže 2. IUI nedopadlo? To mě mrzí ![]()
Určitě dej vědět jak dopadneš ![]()
@Evaa.j Jejda, já jsem ti nenapsala, že se to nepovedlo
Bohužel to nevyšlo…tak doufám, že teď by se zadařit mohlo. Až se dostanu zítra na net, tak hned napíšu ![]()
@Evaa.j rozhodli jsme se pro Jihlavu
chodím ke Škurlovi. Poslal nás na imunologii do Prahy a teď v pondělí jsme tam byli pro výsledky… V pondělí 22.mám zavolat a podle výsledků se domluvíme co dál.. ale v podstatě řekl že pokud budu mít stále protilátky na spermie tak IUI je ztráta času
takže nás s největší pravděpodobností čeká IVF ICSI…
Ale pokud to má být takhle tak se tomu asi neubráním… Ovšem stimulovat bych chtěla až v září… Pořád si říkám že prostě to léto tomu nechám… takže za dva cykly bychom na to vlítli naplno…
Tak děvčata, mám za sebou již dvě injekce Memopuru. Opravdu to není nic strašného, jen po první injekci se mi na chvíli udělalo zle, polilo mě horko a bylo mi na zvracení. Ale přičítám to tomu vpichu, nikoli Memopuru - asi mě rozhodilo, to že jsem do sebe něco píchla. Naštěstí to bylo v sobotu ráno, lehla jsem si a vše bylo v pohodě. Dneska už bez problémů ![]()
V pátek jdu na kontrolu, takže uvidíme co bude dál
@sweet78 je fajn, že neltačíš na pilu, určitě je to lepší i pro Tvoji psychiku.
Já už to beru, tak jak to přichází. Nepovede se zkusíme to znova… Napíšou mi léky, budu je brát. A když bychom měli podstoupit IVF, tak tam půjdu.. Už si připadám kolikrát jak loutka, co se po mě chce, to udělám. Ale trauma z toho žádné nemám, to tedy opravdu ne
Ještě že jsem ten flegmatik
![]()
@Niiika88 Jak jsi dopadla na kontrole?
@Evaa.j Vydíš, že jsi to hezky zvládla
Já si menopur píchám asi v šest a pak si jdu ještě lehnout než jdu do práce ![]()
Jinak v pátek jsem moc dobře nedopadla
Folík měl teprve 10mm a sliznice 8mm(a to jsem jí posledně měla v týhle době už 11mm a folík měl už dávno 18mm).
Takže jsem ještě píchala a zítra ráno na další kontrolu, ale myslím, že to nedopadne. Necítila jsem folíka ani růst. Takže začínám silně uvažovat o té skarifikaci…zítra si o tom promluvím s doktorem ![]()
@Niiika88 Tak sliznici moc neřeším, ani neznám svoje „míry“
- tam problém nemám…
To mě mrzí, že to vypadá takhle - ale kdo ví, třeba narostli a jen to necítíš - já necítím vůbec nikdy nic ![]()
Uvidíš, co Ti řekne doktor. Sama jsem zvědavá, tak dej určitě vědět, ju ![]()
@Evaa.j Já jsem ráda, když mám pěknou sliznici. Ta je důležitá pro uhnízdění miminka
Doktor říkal, že vše co je nad sedum je dobré. Takže vlastně byla dobrá, ale vím, že jí mívám lepší ![]()
Ty nic necítíš? Já jsem cítila jen takové popíchávání…
Určitě napíšu, ale nevím kdy. Třeba to stihnu v práci a jestli ne, tak až večer ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.