Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1002
25.7.13 14:19

Aha, tak to tam je :oops: to je fakt.. sem to nějak přehlédla a teď vidím, že jsem to už četla.. to vedro… :mrgreen: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
25.7.13 15:02

@Lehrerin To nevadí :) Mně se nic nestalo, když jsem to sem dala znovu :)
Jsem zvědavá jak v pondělí dopadneš, určitě hned napiš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
25.7.13 17:34

Jojo, už jste třeba přemýšleli, kolik embryjek si necháte zavést? samozřejmě trochu předbíhám, nevím, jestli jsme jediné, kterých se to týká, ale docela by mě zajímalo, jak kdo uvažuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
25.7.13 20:23

@Lehrerin Asi si necháme zavést jedno, abysme měli čtyři pokusy IVF. Protože když si necháš zavést dvě, tak pojišťovna hradí pouze tři pokusy :think:
A vy si jich necháte kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.7.13 06:36

No právě ještě nevíme, o těch pravidlech víme a teď se nějak rozhodnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
26.7.13 08:49

Tak jsem se holky vrátila z UTZ, doktor povídal, že folíci jsou menší než čekal - totéž pravil o sliznici.. Takže zvýšil dávky Memopuru na 1 denně a další UTZ máme v úterý. Jinak o žádném problému nemluvil, tak to bude snad v úterý vše ok…

Přemýšlela jsem kolikrát celkem podstoupit IUI než se rozhodneme pro IVF. Já teda doufám že tento cyklus to zase vyjde :mrgreen:, no ale asi bych dala celkem ty 4 pokusy a pak možná zvážím to IVF.. Manžel říkal 3×, ale já tomu dám asi ještě šanci…

Na žádné imuno nás nikdy neposílali, tak nevím zda si o to mám sama požádat, nebo to navrhuje na základě čehosi sám MUDr.

Jo a ještě něco k dnešní dávce Memopuru, protože se nemá píchat před UTZ, tak mi sestra řekla, že mi to píchne tam. Samozřejmě má léta praxe tak se s tím nemaže jako já doma :mrgreen:, byla to hrozná rychlovka… Já doma opatrně pokládám a přemýšlím zda už teď, teď a nebo teď vpíchnout :lol:, pak pomaličičku vstříkávám - no operace :lol: :lol: :lol:
Ale co jsem chtěla říct: tam bylo vzduchu, no já jen koukala 8o, Měla tam úplnou vzduchovou kapsu… A já doma skoro mlátim muže, že tam nechal pidi bublinku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.7.13 09:46

@Evaa.j taky mám podobný zážitek s Oltovou s bublinkama, ta se s tím nepáře..já tím, že se nám ty čtyři IUI natáhly v podstatě na rok, tak jsem toho už měla dost a řekla jsem, že jdeme do IVF, o imunologii jsem si řekla sama, měla jsem strach, že budeme zbytečně vrážet peníze do IVF a ukázalo se že oprávněný, standardně se na imunologii prý posílá až po prvním nezdařenem IVF.. a to mi přišlo pozdě - plno peněž v čudu zbytečně a teprve se budu vyšetřovat. ale třeba klarika šla na IVF rovnou a vyšlo jí to.. v tomhle ti nikdo neporadí, udělej to tak, aby ses v tom cítila dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
26.7.13 10:01

@Lehrerin hele a ta imunologie spočívá v čem? Jen odběr krve, nebo něco dalšího??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.7.13 11:04

Jen odběr krve oběma partnerům, Dr. malíčková v praze, ke které velká část účastnic diskuzí jezcí, je skvělý člověk a velký odborník. Kučera mě k ní na mou žádost poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
26.7.13 13:09

@Lehrerin Neboj folíci se nastartujou a porostou a když ne, tak by ti příští cyklus dal dvě ampulky denně :) Ale budu držet palečky ať rostou :hug:
Jinak s tím kolik podstoupit IUI se musíš rozhodnout sama. My jsme byli připravovaný na tři a z toho došlo jen k jednomu…No a místo toho, abysme šli do toho po čtvrté a to by mohlo být zase zbytečné, tak jdem na IVF. Ale myslím si, že ty tři jsou akorát :)
Jé ty sis to nechala od ní úplně píchout? To já nikdy, jen asi dvakrát mi s tím pomohla (tím, že to nabrala do stříkačky) a těch bublin tam měla spoustu :lol: Doma to taky takhle nikdy nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
26.7.13 14:24

Já jsem byla u MUDr. Daňkové v IMMUNII
Poslal mě tam Škurla hned protože už před rokem když jsme zvažovali CAR tak jsme byli v Brně a mě dělali vyšetření i imunologické takže protilátky na spermie odhalili už tam… Takže jsem to hned hlásila. Tentokrát nás poslali oba a zatím jediný problém zůstává ta imunita na spermie… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
26.7.13 14:56

Já teda doufám, že už další vyšetření (např. to imuno) podstupovat nebudu muset, že to konečně už sakryš vyjde :roll:

@Niiika88 no ona mi to vlastně sama provedla, nebyla jsem tázána zda chci či nechci pomoct, prostě mi to tam šoupla a bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
26.7.13 20:22

@sweet78 Jejda, to je mi líto :( A jak se tohle řeší? IVF s pomocí ICSI? :nevim:

@Evaa.j Fakt, to se divím 8o Mně se vždycky zeptala jestli chci pomoct nebo jestli to zvládnu sama. Tak třeba příště to bude jinak ;) Třeba sestra bude mít příště lepší náladu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
27.7.13 08:27

@Niiika88 jj.. tak… snad by se to mělo dát obejít právě tím že spermii přímo vpíchne do vajíčka. Dostala jsem Prednison a měla bych ho baštit 4týdny před ET což tento cyklus nestíhám.. ale domluvili jsme se se Škurlou že ho začnu brát a 12DC se mrkne jak „zraju“ takže by nám „načasoval“ náše jediný 1-3pokusy ostrých domácích střeleb než najedeme na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
27.7.13 19:44

@sweet78 Určitě se to povede :hug: Budu držet palečky, ať je vše v nejlepším pořádku :hug: Folíci narostou a miminko bude tu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.