Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lehrerin jj přesně tak.. to je název
třeba u nás v lékárně když jsem řekla že bych ráda listovku a jestli mají jen femibion (který mi hned chtěla cpát a měla ho na poličce vystavený) že bych chtěla CHYTRÉ MIMINKO… Tak hned řekla samozřejmě a odběhla dozadu a přinesla mi krabičku
Je to rozlišené jako Femibion na první trimestr a potom na zbytek těhotenství… Cena je cca 2/3 ale množství je 2× větší… ![]()
Holky mám takovou otázku, odebírají partnerovi před IVF krev
? Někde jsem četla, že ano.
Ahoj holky, omlouvám se, že vám vstupuju do diskuze, ale potřebovala bych od vás radu. Za dva týdny se chystám do Sanusu na 1.konzultaci. Můžete mi nastínit, co mě tam všechno čeká. Můj gyndař mi říkal, že se mám připravit tak na hodinovou schůzku, mám vzít sebou i partnera. Budou nám dělat ještě ten den nějaké vyšetření? Nebo to bude jen informační. Platí se něco za tuto konzultaci? Na co všechno se nás budou vyptávat? Jsem z toho taková nervozní, tak ať vím, na co se mám připravit. Moc díky za vaše zkušenosti.
@Anika8 jestli jsi objednaná na konzultaci a náhodou jsi už 2-3DC tak Ti určitě vezmou krev na hormonální profil… A jestli jdete oba s partnerem tak předpokládám že partner už je objednaný rovnou na spermiogram (odběr ještě před konzultací) a s výsledky už pak Dr. koukne a řekne jak jste na tom… pak Ti vezmou ještě krev 12DC na další hormonální profil aby bylo vidět jestli i Tobě vše správně pracuje a také Ti pak udělá UZ v tom 12DC (tam nemusí být s Tebou partner)
A nic z toho neplatíš - vše hrazeno ze zdravotního pojištění Tvojí pojišťovnou
@Anika8 Mě 12 DC horm. profil nedělali a to mám za sebou již dvě inseminace. Já byla na první schůzce tuším zrovna ten 12. DC (středa) a hned mi MUDr. dělal ultrazvuk. Situace byla příznivá, tak jsme hned v pátek šli na první IUI.
Já myslím, že jsme platili 30,– Kč regulák - ten platíme za každý dobrý den ![]()
Jinak já jsem holky teď dorazila z kontroly, zítra si mám ve 21 hod nechat píchnout Pregnyl a v pondělí jdeme na 3.IUI. Můj doktor tam nebude, bude mě „obsluhovat“ kolega. No nadšená z toho nejsem… Zas tam vlítne úplně cizí chlap, povíme si dobrý den (kdo ví jestli
) a zas na něj roztáhnu nohy
. No ale manžel povídal, třeba bude mít tenhle lepší spermie
![]()
Napsali mi od 10.8. ustrogen - teď nevim jestli to píšu dobře, krabičku nemám před sebou, ale vy víte o co se jedná ![]()
@Evaa.j tak ať to dobře dopadne! já myslím, že oni tam jsou všichni hodně slušní a příjemní, z nového chlapa neměj strach ![]()
@Evaa.j myslím že je to utrogestan… neboli utroš
no ale podstatné je že ten „záskok“ bude mít nejen lepší spermie.. ale třeba hlavně šikovnější ruce ![]()
budu držet pěstičky ![]()
@Evaa.j a neptala jsi se náhodou na to zdražování? resp. víte o tom někdo? Kolik co podraží? Já jdu 6.8. tak se doufám něco dozvím…
@sweet78 @Lehrerin holky děkuji, také si budeme držet pěstičky ![]()
Jinak o zdražování zatím nevím nic, ani jsem nezaslechla ![]()
Je tu diskuze.. https://www.emimino.cz/…azeni-158886
v podstatě jde o to že prý bude cena stejná.. jen doplatek se zvětší o 40% (nebo na 40%
) hned jak zjistím realitu v Sanusu tak podám zprávu ![]()
Taky nic nevím a kučera, když nás seznamoval s cenami, tak mi přišlo, že mluví o pořád stejných..
Holky dneska jsem byla v Sanusu a pan doktor Kučera říkal, že žádné zdražení nebude
Aspoň né v Sanusu Jihlava. Nic o tom prý neví.
Takže se ničeho nelekejte, myslím, že se to bude týkat jen některých center ![]()
Holky, kolik stojí IUI? Já chodím do Sanusu v Jihlavě, taktéž ke Kučerovi, ptám se ho ne vše, ale cena mi nějak unikla, ještě jsme tam mimo, byla jsem tam celkem 2×. Teď zkoušíme přirozeně, ale moc tomu nevěřím, příští měsíc IUI.
JInak co říkate na paní na recepci? Slyšela jsem na ni hodně negativních názorů, ale já mám tyhle ženský od rána ráda, manžel teda ne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.