Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
329
8.8.13 19:46

K tomu klidovému režimu: Škurla mi říkal, abych ho dodržela tak 4 dny…Jo, jo,…to prostě nešlo. V den ET jsem opravdu ležela, ale druhý den už jsem jela jako obvykle. Uklízela jsem, připravovala jsem narozeninovou párty…prostě úplně běžné činnosti. Ono se těžko jen tak leží celý den, když vám vůbec nic není. To prostě nešlo. Dokonce jsem i upadla na zahradě. Za normálních okolností se mi to nestává, ale jak má na sebe člověk dávat pozor, je to tam!!! Měla jsem pak vítr z toho, že se to teď určitě nechytne a evidentně to na to nemělo vliv… Takže já osobně si myslím, že je dobré nastolit takový režim, na jaký se cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
8.8.13 19:50

@Niiika88 Neboj, s tím stejně nic neuděláš. Důležité je opravdu udělat max. pro to, aby byl případně co nejmenší. Na bolest jsem vždycky spolkla prášek a hned bylo líp. Taky jsem se ho bála, už jsem se viděla někde v nemocnici na kapačkách. Tak to budu držet palce, až jich tam máš tak akorát, protože v tomhle případě holt kvantita snižuje kvalitu. Čím stimuluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
8.8.13 22:51

@T.Y.N.A.85 U nás první IVF vůbec nedopadlo - 8. den po transferu jsem dostala hodně silnou menstruaci a bylo po všem. Hodně mě to tenkrát vzalo, půl dne jsem probrečela, nechtěla jsem s nikým mluvit. Ale u tebe to bylo horší, nejprve vidět pozitivní výsledek a potom o to přijít, to si neumím představit - však Lehrerin si to taky prožila. Ale uvidíš KET určitě vyjde - aspoň máte víc mrazáčků než jsme měli my (my měli jen dva). Ale já jsem na KET šla v mnohem větší psychické pohodě než u IVF. A taky jsem se rozhodla, že když napoprvé klid na lůžku nezabral, tak že to udělám úplně obráceně. Normálně jsem chodila po KETu do práce, neležela jsem vůbec a normálně jsem fungovala. Jenom jsem nezvedala těžké věci. A navíc jsem si ještě každý večer dala sklenku červeného :mrgreen: A teď naše „sněhurka“ spinká v postýlce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
9.8.13 06:50

@Niiika88 tak doufám, že kontrola bude na jedničku! držím palce
@T.Y.N.A.85ty nutridrinky jsou dobrý tip, jen teď nevím - můžou se pít už během stimulace třeba? nebo se doporučují právě až po OPU, když je riziko, že se rozjede hyperstimulák - podle počtu odsátých vajíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
9.8.13 06:58

@Klárika80 tak to jsi mi udělala radost že jsi se po KETu chovala vlastně uplně normálně… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
9.8.13 07:01

@Niiika88 neboj :hug: pij hodně.. i ta bílkovina resp. Nutridrink je dobrý typ.. ale nejdůležitější je si to nepřipouštět a nečekat na to až ho budeš mít protože to potom určitě přijde :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
9.8.13 08:19

@Klárika80 No to se tak báječně čte. To víš, že to byl šok, ale už jsem se s tím srovnala. Pořád si říkám, že raději teď než někdy ve 20 týdnu. Musím říct, že se KETu nemůžu dočkat. Budu jako na trní, jestli něco přežije rozmražení. Netuším, po kolika zamražují, ale kdyby po dvou, tak si je nechám zavést obě. Měla jsi KET přirozeně nebo stimulovaný? Nevím přesně, jak to probíhá. Jen jsem u dr. pochytila, že jsou dva druhy, ale zatím o tom nevím vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
9.8.13 08:25

@Lehrerin Během té stimulace to nevím…ale já už zvýšila příjem tekutin. S těmi Nutridrinky jsem začala až večer po OPU. Dřív o nich nikdo ani nemluvil. Počkala bych na UTZ, a pak bych se ptala, jestli jich je tam tolik, aby mohli způsobit OHSS a jaká je prevence. Já se lékaře neptala, tohle mi říkala sestra. Jak jsem i psala, tak jsem to četla různě po netu, takže bych je kupovala i bez jejího upozornění. Když jsem si v lékárně vyzvedávala léky z receptu ze Sanusu a ptala jsem se na ty Nutridr., tak mi hned lékarnice nabízela s vyšším obsahem proteinu. Takže to asi není žádná babská povídačka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
9.8.13 09:09

@T.Y.N.A.85 na ty tekutiny už jsem zapomněla taky, že jsem to četla.. asi si snad udělám seznam doporučení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
9.8.13 12:51

@T.Y.N.A.85 Stimulovala jsem menopurem, k tomu mi dali prednison a cetrotide. Po dnešení kontrole vyšel na jevo lehký hyperstimulační syndrom. V každém vaječníku jich mám cca 10 - 12 o velikosti cca 15mm. Takže mi na zítra večer předepsal Decapaptyl a v pondělí jdu na odběr vajíček a v pátek nebo sobotu na vložení embryjka :hug:
Jsem z toho pěkně nervózní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
9.8.13 15:52

@Niiika88 Jéé, tak to ti gratuluju. Bude z čeho vybírat. To ti to takhle pěkně spočítal…máš Kučeru? Škurla mi dopředu neřekl ani popel. Nervozitu hoď za hlavu. OPU bude úplně v pohodě. Na tom jejich sálku jsem si ani nepřipadala, že jdu na nějaký zákrok. Mají ho hned vedle dospávacích pokojů. Možná už znáš z IUI. Položím se na lehátko, naštelují ti nožky, uspí tě, ani nemrkneš. Probereš se na dospáváku, pak ti budou každou chvíli přeměřovat tlak a za nějakou dobu pomažeš domů. Narkóza je taky taková jemná, nic po čem by jsi byla zmatená. Podle mě je horší ta čekačka na to, kolik se jich oplodní a co vlastně zbyde do transféru. Já ti to teď úplně závidím, mně se tyto části IVF moc líbily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
9.8.13 15:56

@Lehrerin Podle mého názoru je lepší udělat si nějaký takový seznam, než něco podcenit. Zbytečně by se třeba mohlo odložit ET a to by mě hodně štvalo. Rozhodně se ale nemusíš bát, že by k transferu došlo, i kdyby k tomu u tebe nebyly vhodné podmínky. Hodně mě překvapilo jak důkladně mě dr. prohlížel v den ET, když jsem nahlásila, že slabě špiním. Volal si mě do ordinace snad třikrát. Naštěstí to nebylo nic, co by v něm bránilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
9.8.13 16:43

@Niiika88 to je krásná úrodička :) jen tiše závidím :hug: asi bych byla netrpělivá než nervozní :lol: už se na to tak strašně těším… musím teď počkat až to schválí pojišťovna a teprve potom můžu začít :zed: takže jsme propásli jeden cyklus… čím víc tady čtu jak vám zrají holky vajíčka… tak skoro se nemůžu dočkat ikdyž jsem ještě před týdnem byla ráda že se to o jeden cyklus protáhne… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
9.8.13 21:08

@T.Y.N.A.85 Mám Kučeru, ale ten má dovolenou :( Takže jsem teď u Škurly. Prostě jsem se ho na všechno ptala a on mi odpovídal na otázky :) Jinak bych to taky asi nevěděla. Takže se prostě musíš víc vyptávat :palec:
Jé tak to zní opravdu dobře, myslela jsem, že to bude horší :think: Přeci jen už mám za sebou pár narkóz, takže tohle je pro mně spíš příjemný překvapení :)
Jen se bojím, toho oplodňování těch vajíček, aby se to povedlo a oplodnilo se jich aspoň šest…Jedno bychom zavedli a pět jich zamrazili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
11.8.13 09:53

Holčiny, u mě nic nového - zatím čekám…

Ale chtěla bych se zeptat na pár výrazů co se zde používá…

• ET
  • KEP
  • OPU
  • ICSI
  • OHSS
  • PCSO

No někdy vám moc nerozumím :lol:

A ještě jedna věc, ovlivňuje utroš MS? Nepřijde dokud nevysadím? Abych nebyla zbytečně moc nadšená…
Teď mě docela dost štve, že jsme se s Kůčou nedomluvili na tom co dál, když se opět nezadaří - ale to můžu být naštvaná tak sama na sebe…

Jo a ještě jedna věc.. Když jsem posledně mluvila se Škurlou, tak povídal: no a za 2 týdny (ten časový úsek nevím přesně, protože jsem si říkala, že toho stejně nebudu využívat) přijďte na testy, ale to už znáte… No neznám, Kůča vždy říkal - ozvěte se pokud se dostaví MS :?

Jaké máte vy zkušenosti? Kůča to nenabízí a vy které chodíte ke Škurlovi na testy z krve docházíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.