Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sweet78 Neboj, za chvilku na tom budeš stejně
Aspoň budeš vědět vše předem ![]()
@Evaa.j Tak tyhle ti můžu vysvětlit
Ale ostatní taky neznám ![]()
ICSI - vpíchnutí spermií do vajíček, používá se při IVF
OHSS - Ovariální hyperstimulační syndrom
PCSO - Polycystické vaječníky - někdy se používá jen PCO
Snad jsem ti trošku pomohla, s ostatním snad pomůže někdo jiný ![]()
Ahojte, jdem zpět z víkendu tak taky vypomůžu
ET - embryotransfer, KET kryoembryotransfer po zamražení, OPU - odebrání vajíček po stimulaci.
@Niiika88gratulace k úrodičce, budu držet palce na oplodnění!
Holky díky za vysvětlivky
, jen ještě jak je to s tím utrošem? Ovlivňuje příchod MS? Beru 3× denně. Nechala jsem se inspirovat a kombinuji zavádění s polykáním ![]()
Utroš rozhodně MS ovlivňuje, buď ji nedostaneš vůbec, někdo špiní, někdo ji naopak dostane i tak..to že s utrošem nemáš MS nemusí znamenat těhotenství, stejně jako to, že ji máš nemusí znamenat, že těhotná nejsi. proto je dobré si neprve udělat test z krve na HCG a pak ho teprve vysadit..
a jak se cítíš? - konverzační otázka, asi je brzy na cokoliv.. ![]()
jinak jsem si volala do sanusu a IVF mám schválené, byla to spíš formalita, ale jsme ráda, takže 26. blokovací injekce - či jak to mám nazvat..
Holky, co už jste v procesu IVF - jak je to po té blokovací injekci - jsem se zase zavařila, asi jsem na hlavu
kdy se pak začne stimulovat - MS jako dostanu nebo ne? Co když ji nedostanu, tak začínám stimulovat kdy? po té blokovací injekci mi dají rovnou léky na stimulaci? možná jste to tady už řešily, jdu listovat, člověk tomu nevěnuje pozornost a pak má oči na vrch hlavy ![]()
@Lehrerin Lehr, po té injekci jsem za dva týdny jela na krev a myslím i na ultrazvuk (to si nejsem jistá). A to bys už měla dostat rozpis na stimulaci. A menstruaci můžeš dostat ale i nemusíš ![]()
@Evaa.j Mně třeba utrogestan menstruaci vůbec neovlivňoval - někdy jsem ji dostala i dřív ![]()
@Klárika80 díky, snažím se nějak časově všechny ty procedůry ukotvit a pokud možno plánovat i něco kromě stimulace.. ale je to teda boj. 26. už tam naštěstí bude Kučera, tak alespoň nějaká jistota ![]()
@T.Y.N.A.85 Já jsem měla KET přirozený, brala jsem jen prednison a utrogestan po zavedení. A embryjka myslím zamražují po dvou. My jsme měli jen dvě - jedno bylo po rozmražení moc pěkné (to mi zavedli) a to druhé bylo prý nějaké „pomuchlané“, takže volba u nás byla jasná ![]()
Holky, prosím nedostalo se k Vám ze Sanusu Jihlava, že dochází k nějakému zdražovaní léků? Tady se to teď začalo hodně probírat.
@Macik84 no.. tak mě zrovna na tento dotaz Škurla odpověděl: "Ony se neustále mění ceny léků… " Takže nevím jestli skutečně něco přijde… ale… doufám že to stihnu nafasovat ještě před 1.9. ![]()
Jo.. ale o tom zdražení v podstatě ani jak kdyby nevěděl… resp. nechtěl vůbec házet nějakýma částkama… a tak nějak mě spíš „přesvědčoval“ že to nebude tak výrazné v celkové částce za IVF…
@sweet78 Mně přijde, že tam je to spíše tak, že se snaží lidem pomoci a ne je za každou cenu vyždímat. Mě třeba dostal Kučera jak říkal, kupte si kyselinu listovou, ale stojí okolo padesáti korun
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.