Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Macik84 nevloží po 3 dnech ale po 4-5 protože je vidět která embrya se lépe vyvíjejí
@Macik84 může se stát že třeba 4 den se některá přestanou vyvíjet… takže teoreticky když prodloužíš kultivaci tak vyberou ty lepší bojovníky.. ale ani to není záruka že budou ti správní… ![]()
@sweet78 Je to docela věda, že?! My tady přemýšlíme, jak do sebe optimálně ládovat listovku a někdo si celým snažením a těhotenstvím projde jak nic… Někdy si říkám, že mě někdo trestá za to, že jsem si vždycky přála jen holčičky a miminko jedině na jaře… No dneska bych si nafackovala
Takže Béčko říkáš… to nemám v ničem. No asi zajdu do lékárny znova… Dřív jsem si kupovala třeba kabelky, nové botky a teď jen samé doplňky a léky na těhotenství.
@sweet78 takže předpokládám, že tenhle úkon si připlácí všichni, stejně jako zmrazení.
@T.Y.N.A.85 no ale jestli baštíš obyč. listovku.. tak tam to není ale v tom chytrém miminku to už je… a vždycky je lepší nějaký komplex než samostatné vitaminy
@sweet78 Já taky doufala v cenu tak nějak kolem 16. tis, ale když už jsi v procesu, tak stejně chceš udělat maximum pro úspěch. Navíc je fajn, když je toho víc na mražení, ale to už jsou hned plus dva tisíce… Jak jsem tady někde četla: NAŠE DRAHÉ DÍTĚ ![]()
@Macik84 přesně tak.. je to něco co sice nepotřebuješ ale raději si to připlatíš protože ti to zaručuje jakýsi pofiderní pocit jistoty
@T.Y.N.A.85 jinak já taky pořád chtěla holčičku a ve znamení RYBY
což je vlastně taky na jaře… že by na tom něco bylo
![]()
@Macik84 Prodloužená kultivace je super věc. Umožňuje sledovat vývoj embrya, zda se správně dělí atd. Vyberou tak ty nejlepší… Dělá se to u více kusů. Pokud má někdo oplodněné jen jedno embryo, tak ho zavádějí co nejdříve.
Teď už se těším i na Honzíka
je docela legrační že jméno pro kluka mám jasné.. ale pro holku… to co chci nechce manžel… takže tak nějak vymýšlím kompromis… a asi jí dám jména dvě
Kamarádka má Michaelu Anežku ![]()
No.. postřehla jsem i názory že v podstatě je prodloužená kultivace zbytečná.. že čím dřív se vloží tím je zase větší pravděpodobnost že se uvrtá… že ty starší už můžou mít problém… nevím tedy jak moc se to zakládá na nějakých lékařsky položených faktech…
@sweet78 Já právě jedla jen ten Femibion, ale to bylo v průběhu IVF a po pozitivním testu. Po potratu jsem se rozhodla, že sním ty obyč. listovky, které jsem nakoupila už dřív a zase najedu na něco lepšího. Asi si to miminko taky koupím. Ten Femibion nechám až na období nějaké větší akce.
A jinak ano.. zamrazení si platí asi každý.. přece nevyhodím do koše „svoje děti“ jen proto že se mi nechce mrazit… na druhou stranu… co vlastně je potom s embryi která už nevyužiji…
představa že je někam spláchnou… to mě uplně děsí… vím že není tolik žen které by do toho šly protože pokud chtějí tak vajíčko a ne celé embryo.. ale klidně bych je některým věnovala…
@sweet78 No ty jména…to je náročné. Když jsme se tak s manželem radovali, tak už začal vymýšlet. Řekla jsem mu, že nechám výběr na něm. Já budu vybírat to ostatní. Pro kluky to šlo, ale ty holčičí…to je u nás každé druhé miminko. Jména hezká, ale Nikolky, Elišky jsou teď všude. No, tak na další kolo začneme vymýšlet tak nejdřív v pátém měsíci
Zhruba před rokem se mi opozdila MS asi o čtyři dny, (to jsme ještě nevěděli, že přirozeně to u mně nejde) manžel už se mě ptal, jestli dáme miminko pokřtít a kdo půjde za kmotra…
No natěšený blázen.
@sweet78 S tou PK je to fakt asi složitější. Mně zaváděli super embryo a vzdalo to. Dr. říkal, že některá se v laboratorních podmínkách tváří jako naprosto ukázková a v děloze to vzdají. Naopak taková co vypadají, že už ani nejsou na transfer, tak překvapí. Moje známá měla jen jedno oplodněné a to nic moc kvalita. Dneska je to téměř dvouletý Matoušek ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.