Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lehrerin No vidíš, takže problém je a vůbec nejsi tzv. riziková… Tohle mě někdy hrozně štve na tom našem zdravotnictví. O všechno aby jsme se doprošovali. Stejně bez úspěchu a řešit se něco začne, až když je těch průšvihů víc. Dr. to tenkrát smetl úplně stylem, že je to prozatím naprosto zbytečné. Fakt si myslím, že by se mělo na taková vyšetření chodit preventivně… Nechápu, že se tomu tak lékaři brání. To je to tak drahé??
@Lehrerin já s Tebou rozhodně souhlasím že idkyž člověk nespadá do rizikové skupiny tak může mít mnohem hlubší imunologický problém… Jenže problém je v tom jak se k tomu CAR staví… Já měla v Brně vyšetřené jen protilátky - spermie, embryo, obal. Ale důkladnou imuno mi dělali až tady v Sanusu. Pokud budu vycházet z toho že jen test na HCG stojí cca 150-200,– tak kdybych to jen pronásobila podle počtu těch testovaných položek na mých výslecích tak se dostáváme na tisíce…
Tím pádem šetří na nepravém místě… ale to je v podstatě také netrápí protože to nejsou jejich 4 pokusy které plýtvají…
ikdyž musím říct že ze Sanusu mám velmi dobrý pocit že to skutečně dělají pro lidi a na tak uplně jen pro peníze…
@sweet78 @T.Y.N.A.85 musím říct, že v sanusu mi kučera na jedné z konzultací, kde jsem poprvé s ním tohle téma řešila, řekl takovou tu úvodní povídačku o tom, že to není třeba atd… kdybch se s tímhle jeho vyjádřením spokojila, jeli bychom dál pokusy a bůh ví, co by bylo jinak.. každopádně jsme se domluvili, že to promyslíme a na další jsem mu řekla, že se se nechci dál psychicky vysilovat neúspěchy a chci být nejprve pořádně vyšetřená. jsem opravdu ráda, že vůbec neprotestoval a hned mi napsal žádanku jak na imuno tak na genetiku. jinak je to skutečně o penězích. každý lékař má obrazně řečeno určitý balík peněz na určité období od zdravotní pojišťovny a kdyby každému psal tahle vyšetření, poměrně rychle by ty peníze vyčerpal.. takže s nimi velmi šetří a na vyšetření pošlou jen nás, které si o to nekompromisně řekneme. Na vině jsou tedy z mého pohledu zejména pojišťovny.. ![]()
Tak velký podíl v tom má rozhodně pojišťovna… ale další věc je že prostě ne vždy lékař pokud nepředpokládá nějaký problém tak o tom vyšetření uvažuje protože pokud by to nevyšlo tak to není jeho vyplýtvaný pokus a on vše dostane proplacené… samozřejmě jim to potom trochu zhoršuje statistiku… ale to asi není uplně to prioritní co v tu chvíli řeší…
Doufám že se nám všem holky podaří jim ty statistiky řádně vylepši
![]()
Já jsem si tenkrát psala s tou paní Malíčkovou z Prahy a ona mi odepsala, že stačí i potvrzení od gynkologa, takže i to by mohlo případně i vyjít, kdyby v Sanusu dělali problémy. Nám Kučera taky říkal, že se taky dělá až po neúspěšném ivf. Nějak jsem to přešla, nemělo se cenu dohadovat, když pujdeme na IUI a na první návštěvě, ale myslela jsem si svoje. Nešla bych do ivf bez tohoto vyšetření.
Jinak holky, už zobu clostik a 26.8. jdu na kontrolní ultrazvuk.
@Evaa.j Můžu se zeptat na te IUI jak to chodí s tím Pregnylem. V papíru od doktora mám, že se píchá v 21:00 hodin, takže předpokládám, že za dva dny ráno se jde na IUI, po 36 hodinách? v devět večer, to jsem zvědavá, kdo mě to píchne ![]()
@Macik84 Takhle jsem to měla, když jsem měla stimulaci s Memopurem. Vycházelo mi to na sobotu. Šla jsem normálně do nemocnice. Paní na recepci mě poslala na gynekologycko-porodní oddělení (myslím, že v nemocnici to znají a dělají to každou chvíli). Šla jsem tam na tu 21. hodinu, píchla mi to mladá sestřička - strašně milá a ochotná. Dala mi na ten papír razítko, prý abych nemusela platit, že už takhle to všechno stojí dost
. A na to IUI jsem šla v pondělí, takže to časově tak nějak vycházelo - jen to nebylo přesně 36 hodin, šla jsem nějak kolem 12. hodiny.
Zajdi na pícahnec do nemocnice, pokud nemáš známou zdravotní sestru (která má doma injekce
). Manžel se těšil, že mě to píchne do zadku on
. Doktor mu vysvětlil, že pokud není zdravotník, tak to nepřichází v úvahu, neboť je to injekce do svalu a mohlo by to přinést nemalé zdravotní problémy.
@Evaa.j mně to dala doktorka normálně domů…ale taky jsem jela do nemocnice, no nevím, kdo mi to píchne ![]()
@Evaa.j Mrzí mě, že ti to nevychází, musíme myslet pozitivně nebo nemá cenu tam vubec chodit.
@Macik84 jo, to dostaneš recept, vyzvedneš v lékárně a do doby než Ti to někdo píchne to máš doma - na poprvé mi říkali dát do lednice.
Neboj dojdeš si večer do nemocnice a na pohotovosti nebo na tom ženským Ti to píchnou. Opravdu není se čeho bát, od toho tam jsou.
Jo pozitivně musíme myslet, já osobně jsem to, že nám to 2× nevyšlo neřešila - říkala jsem si tak příště a když to nevyšlo ani na třetí pokus to už se mnou trochu zamávalo, ale už je to v pohodě - jako by nic
.
Ono to totiž vyjde, nám všem
a pak si budem ukazovat zakulacující se bříška - na to se těším
Holky kurňa snad to stihnu před čtyřicítkou
(aktuální stav: 33 let)
@Evaa.j A ještě se zeptám, chodíš nato každej měsíc nebo musí být pauza? a co máte s manželem za problémy, jestli se můžu zeptat. My asi oba - já měla před půl rokem 1 ložisko endošky (ale to nijak neřešili…, jinak „funguju“ i bez hormonů), ale manža má špatný tvary
jen 2%
@Macik84 Byli jsme téměř každý měsíc, jednou jsme vynechali, protože mi MUDr. našel cystu - na tu mi předespal antikoncepci na jeden měsíc. Cysta se naštěstí vstřebala, takže hned další cyklus jsem měla 1. stimulaci Memopurem.
O žádném problému zatím nevíme, já měla akorát testy z krve (asi 2-3. DC) - tam vše ok. Manžel měl trošku horší spermio, ale jak ho láduju vitamínama tak posledně nám laborant řekl, že jich dokonce bylo hodně.
Žádné další vyštření jsme neměli. Takže bych ráda zase stimulovala a dala čtvrtý poslední pokus IUI. Potom v případě neúspěchu požádám, aby nás poslal na imuno, nebo co já vím jaká další vyšetení jsou. No a když bude vše ok, tak snad IVF - moc jsem se do toho nehrnula, ale když se nám stále nedaří, ještě budem rádi ![]()
@Evaa.j to já se budu snažit vyhnout, ale kdyby se to dokonce roku nepovedlo, tak bych o tom taky uvažovala
ale ono nám to vyjde.
@Macik84 jo taky jsem se tomu snažila co nejdéle bránit, pořád jsem si myslela, že když jsme oba ok, vyjde nám to na 1. pokus - maximálně na druhý. No máme už 3 a nic…
Jinak neboj, dala jsem zde metu, že všechny co tu jsme do toho do konce roku vlítnem i kdyby měl čert na koze jezdit ![]()
Takže se všechny musíme činit ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.