Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To je pravda, že celých 9 měsíců je nevyzpytatelných, ale nad tím nemá smysl přemýšlet. Věřím, že nám všem v Sanusu pomůžou a že brzy budeme chovat naše drobečky. Chodí tady ještě někdo k dr. Fikerovi? Dostala se ke mně zpráva, že snad ze Sanusu odchází, tak jsem z toho docela rozladěná.
Hezký den ![]()
@kost-ička jejda.. tak to jsem neslyšela… známá k němu chodí jako ke svému gynDr. a doporučovala mi ho.. na recepci mě ale nasměrovala na Škurlu… Když se nad tím zamyslím.. mohl to být i důvod že bude odcházet… ![]()
No, právě jsem slyšela, že si zakládá soukromou praxi. Jestli je to pravda, tak to k němu určitě půjdu. Je naprosto úžasnej. Sice chodím v Jihlavě na gyndu, ale doktor je dost náladovej a taky už neni nejmladší. Tak uvidím ke komu mě přidělí. Snad tam v úterý ještě bude Fiker.
Jak se jinak máš Ty? Co Tě čeká v blízké době? Viděla jsem, že tady většina holek dávala přednost inseminaci. Jsem ráda, že jsem na vás narazila. Je to super si o tom s někým pokecat. Jen škoda, že jsem na vás nepřišla dřív, když jsem byla ze všeho zmatená (injekce, nové termíny,…) - měla jsem ve všem strašný guláš - ne, že bych teď neměla. Ale s vámi se to líp překonává. Tak se všichni držte.
@kost-ička já bych také raději volila inseminaci… ale jelikož mě poslali na imunologii do Prahy a tam mi také doporučili IVF z důvodu imunity na spermie tak s IUI nechtějí v Sanusu ztrácet čas… protože jak řekl Škurla „Podařit se to může ale je tam velmi nízká pravděpodobnost. Nebudeme Vás tedy trápit zbytečně proto bych přistoupil rovnou k IVF“
No, my zkusili inseminaci jednou a když se nezadařilo, tak jsme se rozhodli jít hned na IVF. Uvidíme, jak to dopadne. Nejhorší na všem je to nekonečné čekání. Jsem netrpělivka a hned bych chtěla mít všechno hned. ![]()
@kost-ička no.. tak nevím co je na tom pravdy… ale on už jako normální obvodní gynekolog funguje… nevím tedy jestli třeba si nezřizuje nějakou novou ordinaci…
jestli tedy teď nefunguje pod nemocnicí nebo střediskem…
Na druhou stranu to si nemyslím že by byl důvod pro ukončení práce v Sanusu…
Nebo to už prostě nechce kombinovat a bude se věnovat pouze praxi…
ale tohle jsou jen dohady a realita se ukáže až časem ![]()
@kost-ička tak to my jsme asi trpělivější…
v podstatě už se snažíme otěhotnět víc jak dva roky… ale stále jsme tomu nechávali čas… prostě jsme doufali a věřili v zázrak.. ten se nekonal… tak teď nastupuje medicína…
Tak to mi zkoušeli taky téměř dva roky a když to nešlo, tak jsme sáhli po odbornících. Jenže když to nešlo doma a nepovedla se ani inseminace (= vylepšený sex
), tak jsme už nechtěli ztrácet čas. A taky už nejsme nejmladší… ![]()
@kost-ička a jestli se můžu zeptat kolik je Tobě a manželovi?
Mě 33 a manželovi 37. Já si naivně myslela, že ve třiceti to začneme zkoušet nejdéle začátkem jednatřicítky budu mít doma mimčo no a doteď teda nic, no
a to mi v prosinci bude 34, takže pro mě je čas taky dost zásadní ![]()
@kost-ička jj to by mě taky zajímalo kolik vám oběma je že máš pocit že tlačí čas… ikdyž ono je to těžké.. každý prostě ty hodiny má jinak nastavené…
Ahoj holky, nám je s manželem 33. Právě jsem si taky myslela, že ve 30 se začneme snažit o mimi a hned se zadaří. Bohužel matka příroda to zařídila jinak.
Ale jak jsem už psala, věřím, že v Sanusu nám všem pomůžou a brzy budeme řešit, jak přibíráme a jaké máme příšerné těhotenské nálady. ![]()
@kost-ička Tak jsme na tom podobně a chápu Tě. Já půjdu na 4. inseminaci (pořád doufám, že se to povede téměř „přirozeně“), když zas nic, tak už jsem pevně rozhodnutá pro mimotělní
. U nás zatím žádný problém nenašli, ale zase jsme na žádném komplexnějším vyšetření nebyli ![]()
Apropó (fakt nevim jak se to píše správně
) holky jaká všechna vyšetření máte za sebou, než odhalili příčinu neúspěchu.
Já vím jen o testu z krve 2.-3. DC (to mi dělal můj gynekolog)
Pak je to imuno a genetika, další neznám..
Co máte všechny za sebou a výše zmíněné testy jsou jen z krve?
Vím, že imuno se dělá v Praze a ostatní? Nevíte?
@Evaa.j někde jsem tady i zaregistrovala že imuno+genetika i někde v Plzni.. teda jestli si to nepletu…
Počkej a tobě dělali hormonální profil jen 2-3DC?? pak by měl následovat ještě 10-12DC aby se dalo porovnat jak se hodnoty mění a jestli tělo funguje…
Jinak ve 33 jsem se vdávala
po svatbě už jsme na to intenzivněji „lehli“ a výsledek zatím nikde… a od svatby už to jsou dva roky… ![]()
Kdyby člověk věděl už ve 20-25 že časem bude problém… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.