Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky co říkáte na to vedro? já jsem úplně mrtvá.. @sweet78 dnešní medicína nabízí hodně možností, tak určitě i tohle jde obejít, navíc je asi dobré tuhle informaci vůbec mít - myslím o té alergii a pak se dá všelijak kouzlit. určitě to vyjde a je fajn, že jsi v kontaktu s imunoložkou.
@Lehrerin vedro si užívám
ale asi kdybych byla těhotná tak z těch veder budu nešťastná
dnes se chystáme jet k vodě… tak musím vzít hlavně dost vody na pití a bude to super ![]()
Holky vedro včera bylo fajn
, ale jen proto, že jsem se válela u vody. Být těhotná, tak to také vidím jinak. Ale dnes to bude asi dost hnusné, protože jsem v práci ![]()
Jo ale noc byla příšerná, pes mě dnes v noci furt budil, dala jsem mu 2× studenou sprchu, protože dýchal, jak kdyby právě uběhl maraton…
Tak jsem zpět z jihlavy - plán - kučera pošle žádanku na IVF, další cyklu 20. den injekce na zabránění přžedčasné ovulace, či co.. - musím nastudovat, následně stimulace - nakonec prý s mými výsledky bude v pohodě i menopur, a dál už to znáte. tudíž ET cca na konci září.. je to teda děsná operace a hlavně na dlouho.. snad výsledky vydrží pěkné..
@Lehrerin hmm.. takže asi dlouhý protokol
ale 20DC zabránit ovulaci? nebo je to myšleno jako v tom dalším cyklu?
@Lehrerin Téda, to koukám
Myslela jsem, že to bude probíhat podobně jako u IUI, že od druhé dne cyklu začneš s menopurem
A to s tou ovulací taky nechápu ![]()
Sice cesta to bude dlouhá, ale se šťastným koncem ![]()
No, ona to má být injekce s dlouhodobým účinkem a zabránit ovulaci má příští cyklus.. ještě si k tomu musím něco přečíst.. sama nevím, dlouhý protokol to asi je.., ta injekce má v podstatě vyřadit z provozu reprodukční orgány, aby se moje hormony nebily s těmi umělými, to už jsem nějak nastudovala a myslím jsem to sem už i psala. Upřímně, já tím, že chodím sem, tak příliš už asi s lékařem nediskutuju, protože ledasco mám načtené před konzultací a zbytek dočtu po ní
leda, kdyby se mi jó něco nezdálo, ale dneska mě moc nepřekvapil ![]()
@Lehrerin Aha, my jsme to ještě podrobně neprobírali. Asi čeká až příjdeme s přítelem, aby nám to všechno řekl. Ve čtvrtek budu volat, jestli nám pojišťovna schválili IVF a musím se na co nejdřív objednat…protože nevím, kdy začnu špinit
Mám to nějaký divoký, i když beru utrogestan ![]()
Tak to já doufám že k probírání toho jak mi budou stimulovat vaječníky a kdy mi odeberou vajíčka nepotřebují manžela… jeho tam potom „přitáhnu“ až bude potřeba sperma
jsem teď objednaná na 6.8. aby na mě kouknul a řekl jestli „zraju“ a my to ještě tento měsíc zkusíme „přírodně“ a od dalšího cyklu (to doufám že se právě toho 6.domluvíme) začínáme se stimulací.. a vzhledem k tomu že to bude s největší pravděpodobností krátký protokol tak začínáme až s MS… Na konci září máme plánovaný prodloužený víkend… tak doufám že už bude po ET.. nechtělo by se mi to rušit…
@sweet78 partnera určitě povinně nepotřebuje, kdyby tam se mnou včera nebyl, řekl by mi Dr. nejspíš to samé, a je potřeba až před samotným zahájením stimulace na odběr krve tuším.. v tomhle je to u IVF prý jinak, partner se musí vyšetřit na přenosné nemoci apod., musí taky podepsat dohody atd..na druhou stranu s tímhle zrovna nemám problém, skoro si myslím, že je fajn, když partner ví, co se se mnou bude dít, co to bude obnášet, koneckonců je to náš společný „podnik“…Už z podstaty věci stejně celou stimulaci v podtstatě podnikám sama včetně ježdění na kontroly, takže tyhle úvodní konzultace, kde se domlouváme na termínech, ceně, alternativách atd vnímám jako hodné účasti i partnera, aby případně vnesl své dotazy, slyšel všechno osobně a mohl si tvořit názor.
já kvůli IVF budu muset zrušit svou účast na zahraniční služebce, což mě taky celkem mrzí, je to fajn příležitost, ale nedá se nic dělat.
@Lehrerin já to taky beru jako „společný podnik“ ale… jde o to že já nemám do čeho píchnout a manžel to má v práci tak že neví kam dřív skočit… on sice říká že není problém si vzít volno… ale já vidím jak mu ten den potom chybí… proto se snažím jeho návštěvy eliminovat na minimum… na první konzultaci byl.. a v podstatě nic nového zase tak se teď asi nedozvím… spíš půjde o ceny a metody… a to už jsem manželovi popsala dostatečně já ![]()
@Lehrerin Souhlasím s tebou, že je dobré mít s sebou partnera
Přeci jen do toho musí taky nakouknout on, aby věděl, co všechno podstupuješ. A taky dva si zapamatují víc než jeden ![]()
A před IVF musí partner na odběr krve? To jsem nevěděla
Takže to nás musím objednat asi někdy na ráno viď?
@sweet78 tomu rozumím, ber můj příspěvek jako vklad do diskuze, nic jiného. můj partner pracuje ve směnách, takže pokud to jde, máme konzultace v jeho volnu, což je celkem pohodlné a neznamená to žádný problém. na druhou stranu asi bych zrovna nevydýchávala např. přítomnost partnera při vyšetření, občas některé kočky popisují tuhle zkušenost a to by asi bylo po mně.. ![]()
Myslím, že ráno není rozhodující, není třeba být nalačno..ale ten odběr krve tam opravdu je. doktor vás na to ale určitě upozorní, děje se to až po schválení žádanky na pojišťovně, ale před samotným zahájením stimulace tuším - dělám chytrou, ale vlastně vařím z vody ![]()
@Lehrerin já jezdím téměř vždy s manželem (ale je to jeho přání - nikoli moje
), ale to aby byl u vyšetření se mi tedy nikdy nestalo, ani doktor nám to nenabídnul (naštěstí). Taky bych si to zrovna 2× nepřála
.
Já jsem celkem ráda, že tam se mnou chodí, páč já mám hlavu děravou a co mi doktor řekne, to do pěti minut zapomínám
. Je sice pravda, že na ty ultrazvuky by tam být nutně nemusel, ale když chce… Třeba dnes se ani s doktorem neviděl. Přivezl mě, odvezl mě - taky příjemné ![]()
Jinak jsem dnes byla na UTZ, doktor si tam něco mumlal, vyrozuměla jsem z toho, že našel 3 folíky a největší má dnes (11.DC) 9 mm. Další kontrola nás čeká v pátek, pak se uvidí.
I mě hrozil mnohočetným těhotenstvím, takže uvidíme co se bude dít v pátek a buď pokračovat, nebo mi změní léky na ty co se dávají před IVF
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.