Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@tali98 Vážená dámo, žiji v anglicky mluvicí zemi od svých 5 let. Takže Čeština není můj prvni jazyk. Ale když jste tak chytrá, napište mi váš příspěvek v anglickém jazyce a ja vám ho mile ráda opravím. Jinak absolutně nechápu, proč přispivate naprosto irelevantním komentářem.
Tak piš na anglická fóra a ne sem, když je pro tebe obtížné psát jinak než anglicky. Tali98 má pravdu. Skloňovat není zas tak těžké a fakt to vypadá blbě.
@Anonymní píše:
@tali98 Vážená dámo, žiji v anglicky mluvicí zemi od svých 5 let. Takže Čeština není můj prvni jazyk. Ale když jste tak chytrá, napište mi váš příspěvek v anglickém jazyce a ja vám ho mile ráda opravím. Jinak absolutně nechápu, proč přispivate naprosto irelevantním komentářem.
Já bych normálně šla, pokud je to akce i pro partnery, nechápu, proč by to mělo vypadat stíhačkoidně, když tam budou i jiné manželky..My máme vánoční večírek oba bez partnerů, tak prostě jdeme sami, resp. manžel mě tam odveze a zas pro mě přijede a naopak. Stíhačkoidní by bylo, kdyby ses cpala na večírek bez partnerů ![]()
@Anonymní píše:
@Adeletka píše:
Tak piš na anglická fóra a ne sem, když je pro tebe obtížné psát jinak než anglicky. Tali98 má pravdu. Skloňovat není zas tak těžké a fakt to vypadá blbě.
Prosím tě, nedělej z toho drama. Přečti si ostatní příspěvky uživatelek, co mají češtinu jako první jazyk a tam se realizuj. Nechápu, proč by sem nemohla psát
![]()
Můj muž pracuje ve firmě, kde je 50 chlapů na 2 ženy a většina zaměstnanců si na ten večírek ženy nebere, i když jsou zvány. Já bych taky nešla a ani by me to tam nebavilo…
Osobně bych nešla, chlap chodi vzdy sám
Ty lidi tam neznám, oni se mezi sebou znají, asi bych se citila trochu mimo kolektiv ![]()
@tali98 já teda na tom nevidím nic špatného. Toto skloňování se hodně používá na Karlovarsku a mně je takové milé. Vždyť je přece hezké zachovávat regionální nářečí.
Chodila jsem a chodili tam obvykle všichni partneři, šéf to tak chtěl. Asi to bylo ale spíš tím, že tam zaměstnával mimo dvou ženských samé chlapy, tak asi chtěl, aby měli hlídání a nezlili se jako prasata
Nevidím na tom nic stíhačkoidního, to by bylo v případě, že by partnerky nebyly zvány nebo tam běžně nechodily.
Za sebe říkám ne, stejně tak nechodí manžel na mé vánoční večírky a je to tak lepší pro oba…
@Anonymní píše:
Pokud budu psát jako tatar na anglické fórum, budu ráda, když mě někdo opraví.
@yasmine5 tak aspoň se s nimi seznámíš, ne? Já aspoň pak vím o kom můj muž mluví když se bavíme o práci.
Souhlasim, taky mi to nedela dobre.
Ale pouziva se to tu casto.
Partnerovo rodice… ![]()
Asi je to nejake nareci ![]()
Jinak pokud je vecirek pro partnery, sla bych.
Kdyby jste nebyly vitane, tak vas nezvou.
Verim, ze behem roku maji na odreagovani spoustu jinych akci bez polovicek.
@tali98 píše:
Je mi jedno, jestli půjdete na jeho vánoční večírek, ale naučte se prosím skloňovát.
PartnerŮV večírek, partnerOVA práce, partnerOVO objetí, partnerOVY záliby…Pořád tady vidím to PARTNEROVO práce, objetí, záliby a úplně mi to rve oči. Nezní Vám to blbě?
@Opicová Jo, to je asi anglické nářečí
je zajímavé, že se z ciziny naučila západočeské prznění našeho krásného jazyka.
@radkka jenze problem je v tom, ze te nikdo neopravi, proste jina mentalita. Docela me to stve, ze neopravuji. Na druhou stranu, pokud v tech zemich budes vyrustat, tak zas nepochopis, ze te jinde bude nekdo opravovat.