Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ShadowDancer my jeli se 4měsíční, taky malým motorackem, jako zpestření výletu, když jsme byli na dovolené. Jeli jsme teda jen dvě stanice, ale nevidím rozdíl v delší cestě. Stáli jsme u dveří, místa tam bylo dost, kdybychom jeli dál, tak bychom to nějak vymysleli i se sezenim ![]()
@Jitul.kaaa9 děkuju! Stání mi nijak extra nevadí, spíš abych tam nějak právě nepřekážela a jestli to zvládnu sama - mimino, kočárek, mám jen jednu větší tašku na kočárek a batůžek. Bojím se abych nemusela třeba kočárek skládat nebo něco, uplně mám strach, nevím jak bych to sama celý zvládla. ![]()
Nevim jestli u vsech techto vlaku, ale nekolikrat jsem takhle jela jeste bez ditete a v tom prostoru u zachodu bylo misto na kocarky nebo na kola a byly tam i sklapeci sedačky, asi dve.
Myslím si, že v takovém málem vláčku Ti pomůže strojvůdce nebo nějaký cestující. Neměla bych z toho strach ![]()
@Anna85 já právě vlakem jela párkrát, takže vůbec nevím. Mám furt dojem, že tam je neskutečně málo místa. Tak jsi mě uklidnila ![]()
Já jela asi 2× s kočárem, když tne vlak nemá ten vagon na kočárky kola atd tak sem vzala kočár normálně dovnitř a strčila ho mezi sedadla kde nikdo neseděl, ale určitě ho někam dáš i kdyby třeba k zachodu
Když jedu vlakem, tak si dám malého na dobu nakládání a vykládání kočárku raději do nosítka. Bojím se, abych ho nevyklopil a navíc mám volně ruce a jsem víc v klidu. Místo na kočár je tam vždy. Ale celkově preferují cestování vlakem a autobusem jen s nositkem je to o dost pohodlnější.
@ShadowDancer místa je tam určitě dost, kočárky i kola se tam převážeji běžně
a průvodčí nebo cestující ti ho pomůže vynést, pokid nebude vlak nizkopodlazni ![]()
Bývají označené dveře vagonu už z venku např. kolem nebo kočárkem, uvnitř je takový prostor vedle WC, kam se kočárek vejde a je tam i pár sklápěcích sedaček. Doporučuji nakládat kočárek rukojetí napřed! Žádný strach, průvodčí vám pomůže. Já se s dětmi a kočárky něco narajzovala vlaky ![]()
@jajara tak to jsem ráda. Na nádraží mě vyprovodí chlap, tak kdyby něco, tak mi aspoň pomůže do vlaku on. A pak zas na mě bude čekat táta, takže ven mi zas pomůže on. Pro jistotu beru i to nosítko, jak píše @K92, ale vzhledem k tašce a taky tomu abych měla případně kde dítě odložit bych ráda cestoval kočárkem. Je super že je to i takto “oddělené” od ostatních. Máme dost náročný dítě a hrozí i hysterická scéna, tak snad nepobouřím hodně lidí. ![]()
Jezdili jsme s kamaradkou a dvěma kočárama na výlety často vlakem a průvodčí nám vždy hned běžel na pomoc, našel nám vhodné místo abychom si i sedly a hned se ptal kde vystupujeme a na místě nám hned zase běžel na pomoc ![]()
@ShadowDancer píše:
Ahoj holky. Jdu si pro radu, jsem z toho už od včera nervní. V půl páté jedu s malou na víkend k tátovi, je to 45minut jilzda, ale takovým tím červeným, starším motorákem. Chlap bohužel jet nechce a já se k tátovi jinak nedostanu, než tímhle jediným vlakem a jsem z toho nervózní. Kde s kočárem budu? Zjišťovala jsem si, že do dveří se vejdeme, mají 65cm a my máme 60cm bugaboo buffalo, ale kde tam budu stát? Prosím prosím, máte s tímto někdo zkušenosti? Jak cestujete s kočárkem takovými vlaky? Děkuju za rady a tipy.
I v těhlech mrňavejch motorácích je většinou místo na kočárek… to už je v dnešní době norma… u vlaku se zeptej vlakvedoucího, kam máš nejlíp jít…
@ShadowDancer jasný, to chápu. Já si koupila obří batoh, ten hodím na záda, dítě do nosítka. Asi vypadám vždycky dost vtipně. Ale na větší výlet taky preferuji kočárek
Ahoj holky. Jdu si pro radu, jsem z toho už od včera nervní. V půl páté jedu s malou na víkend k tátovi, je to 45minut jilzda, ale takovým tím červeným, starším motorákem. Chlap bohužel jet nechce a já se k tátovi jinak nedostanu, než tímhle jediným vlakem a jsem z toho nervózní. Kde s kočárem budu? Zjišťovala jsem si, že do dveří se vejdeme, mají 65cm a my máme 60cm bugaboo buffalo, ale kde tam budu stát? Prosím prosím, máte s tímto někdo zkušenosti? Jak cestujete s kočárkem takovými vlaky? Děkuju za rady a tipy.