Jizva po císaři a strie

Anonymní
1.8.22 17:18

Jizva po císaři a strie

Snad nevadí anonym, trochu se stydím :oops:
Jsem 4 měsíce po akutním císaři, těsně před porodem mi hodně popraskalo břicho a udělaly se mi strie až tam dolů :oops: Bohužel jizva je i tam, kde mám strie a právě v těchto čtyřech místech se mi to špatně hojí, zbytek jizvy už je celkem hezky stažený, ale u strií se mi pořád tvoří bouličky s hnisem, jak je tam ta kůže slaboučká, párkrát jsem tam měla i zarostlý chloupek a vůbec nevím, co s tím :oops: Mazání sádlem a masírování nijak nepomáhá, nemáte někdo zkušenosti, jak tohle ošetřovat, aby se to zahojilo? Moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.8.22 17:40

Se striemi nevím. Jizvu jsem Matala domácí konopnou a měsíčkem. Řepík nebo heřmánek by taky mohl pomoct k hojení i proti zánětu. Hodně jizvu větrat!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.22 17:42
@Anonymní píše:
Se striemi nevím. Jizvu jsem Matala domácí konopnou a měsíčkem. Řepík nebo heřmánek by taky mohl pomoct k hojení i proti zánětu. Hodně jizvu větrat!

Větrám, odvarem s řepíku otírám, ale bohužel v těch místech, kde jsou sešité strie, se to nehojí :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.22 17:46

Tak to asi moc nepomůžu. 4mesice po už nebylo znát, že jsem něco měla krom zhojené jizvy a občasného slabého povolování při zátěži. Možná navštívit Dr? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
1.8.22 18:43

Mám 2× SC, poprvé hojení paráda ( akutní ), ale po druhém ( plánovaný ) se mi po více jak roce jizva na jednom konci rozjela. Mazala jsem Mycrodacyn hydrogelem a pomohlo to. Nevím, zda může na to mít vliv šití, poprvé svorky a podruhé vstřebatelné stehy. Zkus zajít k Dr, ať na to mrkne, případně se pozeptej na ten Mycrodacyn hydrogel :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.22 10:45
@Anonymní píše:
Tak to asi moc nepomůžu. 4mesice po už nebylo znát, že jsem něco měla krom zhojené jizvy a občasného slabého povolování při zátěži. Možná navštívit Dr? :nevim:

Jizvu mám zhojenou, ale v těch 4 místech, kde jsou strie bohužel ne, nejhorší jsou 2 místa, tam jsou strie široké, ta druhá dvě už jsou o něco lepší :oops: Asi se tomu nevyhnu a zajdu k lékaři :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.22 10:48
@shadowbabe píše:
Mám 2× SC, poprvé hojení paráda ( akutní ), ale po druhém ( plánovaný ) se mi po více jak roce jizva na jednom konci rozjela. Mazala jsem Mycrodacyn hydrogelem a pomohlo to. Nevím, zda může na to mít vliv šití, poprvé svorky a podruhé vstřebatelné stehy. Zkus zajít k Dr, ať na to mrkne, případně se pozeptej na ten Mycrodacyn hydrogel :hug:

Mně se rány všeobecně hůř hojí, pomalu každý škrábanec mi zhnisá, tak si říkám, jestli to nemůže mít vliv :think: Moc ti děkuju za radu, objednám se pro jistotu k lékaři, až se vrátí z dovolené, podomácku to nejspíš nepůjde ;)

• Citovat
  • Upravit
874
2.8.22 10:53

Hele, určitě k lékaři, ať na to mrkne, jestli to je jen povrchové nebo ne. Já osobně doporučuju na tyhle věci hemagel, zahojil mi všechny jizvy po všech operacích, které se mi rozjely, u prvního císaře jsem mazala už preventivně a jako jediná byla absolutně bez problému. Jinak v těhle vedrech se bohužel jizvy nerady hojí dobře, to teplo srůstající tkáni nesvědčí, je nachylnější, takže větrat, větrat, větrat, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.8.22 11:04
@Anonymní píše:
Mně se rány všeobecně hůř hojí, pomalu každý škrábanec mi zhnisá, tak si říkám, jestli to nemůže mít vliv :think: Moc ti děkuju za radu, objednám se pro jistotu k lékaři, až se vrátí z dovolené, podomácku to nejspíš nepůjde ;)

Já to mám jinak v pohodě, co byl teda problém, tak slepák. Ale ten dělali řezem za 5/12, takže to taky mělo určitě vliv. No a u toho druhého SC nejspíš zlobil steh. Zajdi tam a uvidíš, držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.22 15:52
@Scara píše:
Hele, určitě k lékaři, ať na to mrkne, jestli to je jen povrchové nebo ne. Já osobně doporučuju na tyhle věci hemagel, zahojil mi všechny jizvy po všech operacích, které se mi rozjely, u prvního císaře jsem mazala už preventivně a jako jediná byla absolutně bez problému. Jinak v těhle vedrech se bohužel jizvy nerady hojí dobře, to teplo srůstající tkáni nesvědčí, je nachylnější, takže větrat, větrat, větrat, no.

Určitě zajdu, ale počkám si na svého, teď má záskok a to už se ten týden nezblázní ;) Hemagel jsem zkoušela a bez efektu, větrám jizvu opravdu hodně a jak jsem psala, je už celkem pěkně zhojená, ale ta místa, kde jsou sešité strie, to je horší a nehojí se to :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.22 15:53
@shadowbabe píše:
Já to mám jinak v pohodě, co byl teda problém, tak slepák. Ale ten dělali řezem za 5/12, takže to taky mělo určitě vliv. No a u toho druhého SC nejspíš zlobil steh. Zajdi tam a uvidíš, držím palce :kytka:

Uvidím, co mi řekne, objednám se příští týden, teď má záskok, snad to nějak společně vyřešíme, děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
874
2.8.22 16:24
@Anonymní píše:
Určitě zajdu, ale počkám si na svého, teď má záskok a to už se ten týden nezblázní ;) Hemagel jsem zkoušela a bez efektu, větrám jizvu opravdu hodně a jak jsem psala, je už celkem pěkně zhojená, ale ta místa, kde jsou sešité strie, to je horší a nehojí se to :oops:

Hemagel musíš mazat aspoň 5× denně a výsledek uvidíš nejdřív za týden. Takže maž dal, před mazáním oplachni vodou (nebo ještě lépe odvarem z řepiku lékařského) a jemně osuš, namazej a tak furt dokola. Uvidíš po týdnu a pak šup k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.24 20:22

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to dopadlo. Mám úplně stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.24 22:27
@Helen_Heli píše: Více

Ahoj, nakonec jsem se obrátila na lékaře, ten mi doporučil počkat a po roce se to srovnalo, takže asi pomůže jenom čas :oops:

• Citovat
  • Upravit
17.6.24 22:33
@Anonymní píše: Více

Ahoj, hezký večer. Ty jiny Až za rok? To je šílený… A s tím mě napadá. Další miminko si nechtěla? Pokud ano, neměla si s tím problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí