Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Se striemi nevím. Jizvu jsem Matala domácí konopnou a měsíčkem. Řepík nebo heřmánek by taky mohl pomoct k hojení i proti zánětu. Hodně jizvu větrat!
@Anonymní píše:
Se striemi nevím. Jizvu jsem Matala domácí konopnou a měsíčkem. Řepík nebo heřmánek by taky mohl pomoct k hojení i proti zánětu. Hodně jizvu větrat!
Větrám, odvarem s řepíku otírám, ale bohužel v těch místech, kde jsou sešité strie, se to nehojí ![]()
Tak to asi moc nepomůžu. 4mesice po už nebylo znát, že jsem něco měla krom zhojené jizvy a občasného slabého povolování při zátěži. Možná navštívit Dr? ![]()
Mám 2× SC, poprvé hojení paráda ( akutní ), ale po druhém ( plánovaný ) se mi po více jak roce jizva na jednom konci rozjela. Mazala jsem Mycrodacyn hydrogelem a pomohlo to. Nevím, zda může na to mít vliv šití, poprvé svorky a podruhé vstřebatelné stehy. Zkus zajít k Dr, ať na to mrkne, případně se pozeptej na ten Mycrodacyn hydrogel ![]()
@Anonymní píše:
Tak to asi moc nepomůžu. 4mesice po už nebylo znát, že jsem něco měla krom zhojené jizvy a občasného slabého povolování při zátěži. Možná navštívit Dr?
Jizvu mám zhojenou, ale v těch 4 místech, kde jsou strie bohužel ne, nejhorší jsou 2 místa, tam jsou strie široké, ta druhá dvě už jsou o něco lepší
Asi se tomu nevyhnu a zajdu k lékaři ![]()
@shadowbabe píše:
Mám 2× SC, poprvé hojení paráda ( akutní ), ale po druhém ( plánovaný ) se mi po více jak roce jizva na jednom konci rozjela. Mazala jsem Mycrodacyn hydrogelem a pomohlo to. Nevím, zda může na to mít vliv šití, poprvé svorky a podruhé vstřebatelné stehy. Zkus zajít k Dr, ať na to mrkne, případně se pozeptej na ten Mycrodacyn hydrogel
Mně se rány všeobecně hůř hojí, pomalu každý škrábanec mi zhnisá, tak si říkám, jestli to nemůže mít vliv
Moc ti děkuju za radu, objednám se pro jistotu k lékaři, až se vrátí z dovolené, podomácku to nejspíš nepůjde ![]()
Hele, určitě k lékaři, ať na to mrkne, jestli to je jen povrchové nebo ne. Já osobně doporučuju na tyhle věci hemagel, zahojil mi všechny jizvy po všech operacích, které se mi rozjely, u prvního císaře jsem mazala už preventivně a jako jediná byla absolutně bez problému. Jinak v těhle vedrech se bohužel jizvy nerady hojí dobře, to teplo srůstající tkáni nesvědčí, je nachylnější, takže větrat, větrat, větrat, no.
@Anonymní píše:
Mně se rány všeobecně hůř hojí, pomalu každý škrábanec mi zhnisá, tak si říkám, jestli to nemůže mít vlivMoc ti děkuju za radu, objednám se pro jistotu k lékaři, až se vrátí z dovolené, podomácku to nejspíš nepůjde
Já to mám jinak v pohodě, co byl teda problém, tak slepák. Ale ten dělali řezem za 5/12, takže to taky mělo určitě vliv. No a u toho druhého SC nejspíš zlobil steh. Zajdi tam a uvidíš, držím palce ![]()
@Scara píše:
Hele, určitě k lékaři, ať na to mrkne, jestli to je jen povrchové nebo ne. Já osobně doporučuju na tyhle věci hemagel, zahojil mi všechny jizvy po všech operacích, které se mi rozjely, u prvního císaře jsem mazala už preventivně a jako jediná byla absolutně bez problému. Jinak v těhle vedrech se bohužel jizvy nerady hojí dobře, to teplo srůstající tkáni nesvědčí, je nachylnější, takže větrat, větrat, větrat, no.
Určitě zajdu, ale počkám si na svého, teď má záskok a to už se ten týden nezblázní
Hemagel jsem zkoušela a bez efektu, větrám jizvu opravdu hodně a jak jsem psala, je už celkem pěkně zhojená, ale ta místa, kde jsou sešité strie, to je horší a nehojí se to ![]()
@shadowbabe píše:
Já to mám jinak v pohodě, co byl teda problém, tak slepák. Ale ten dělali řezem za 5/12, takže to taky mělo určitě vliv. No a u toho druhého SC nejspíš zlobil steh. Zajdi tam a uvidíš, držím palce
Uvidím, co mi řekne, objednám se příští týden, teď má záskok, snad to nějak společně vyřešíme, děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Určitě zajdu, ale počkám si na svého, teď má záskok a to už se ten týden nezblázníHemagel jsem zkoušela a bez efektu, větrám jizvu opravdu hodně a jak jsem psala, je už celkem pěkně zhojená, ale ta místa, kde jsou sešité strie, to je horší a nehojí se to
Hemagel musíš mazat aspoň 5× denně a výsledek uvidíš nejdřív za týden. Takže maž dal, před mazáním oplachni vodou (nebo ještě lépe odvarem z řepiku lékařského) a jemně osuš, namazej a tak furt dokola. Uvidíš po týdnu a pak šup k doktorovi
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to dopadlo. Mám úplně stejný problém.
@Helen_Heli píše: Více
Ahoj, nakonec jsem se obrátila na lékaře, ten mi doporučil počkat a po roce se to srovnalo, takže asi pomůže jenom čas ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, hezký večer. Ty jiny Až za rok? To je šílený… A s tím mě napadá. Další miminko si nechtěla? Pokud ano, neměla si s tím problém?
Snad nevadí anonym, trochu se stydím
Bohužel jizva je i tam, kde mám strie a právě v těchto čtyřech místech se mi to špatně hojí, zbytek jizvy už je celkem hezky stažený, ale u strií se mi pořád tvoří bouličky s hnisem, jak je tam ta kůže slaboučká, párkrát jsem tam měla i zarostlý chloupek a vůbec nevím, co s tím
Mazání sádlem a masírování nijak nepomáhá, nemáte někdo zkušenosti, jak tohle ošetřovat, aby se to zahojilo? Moc děkuju 
Jsem 4 měsíce po akutním císaři, těsně před porodem mi hodně popraskalo břicho a udělaly se mi strie až tam dolů