Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@BuBllina6 Viktorie je krasne
, Nelly je- OMLOUVAM SE vsem, jako pro pejska
@xstrasilka a @Kristyna.Vechtova .. holky to máte kliku
my ne a ne se shodnout.
@AVL18 ano, Viktorie se mi moc líbí ![]()
Ale Přemýšlím, říkala bych jí: Viky
.. doufám, že jí někdo nebude říkat „Niky“ (na jméno Nikola jsem úplně vysazena)
Ale mozna je to tim, ze v nasem okoli jsou hned 3 Nellinky a vsichni pejsci..
@BuBllina6 mam kamaradku, ktera Viktorku ma a bud je to Viktorka, nebo Viky, jinak ji nikdy nikdo nerekl. Je to krasne, vznesene jmeno
![]()
@BuBllina6 píše:
Holky, jak to bylo u vás, když jste s partnerem vybíraly jméno? My se nemůžeme shodnout.
A ještě jedna věc: příjmení po matce, nebo po otci?
Příjmení po otci.
Mi měli jasno do dvou měsíců, nijak jsme to nehrotili a sedli ke kalendáři se jmény a procházeli to.Byla to pohoda.
@AVL18 píše:
Ale mozna je to tim, ze v nasem okoli jsou hned 3 Nellinky a vsichni pejsci..
@AVL18 Souhlasím!!
Ale přítel chce „klasiků“ však jsem Češi - říká. ![]()
@BuBllina6 já tedy z vašeho výběru Nellu ani Emu ani Viktorii bych nedala, těch je teď všude hafo, mě se líbí Gabriela, ale jelikož ji máme v rodině, tak bychom ji nedaly a i ta Monika je fajn, Šárku znám jednu a jak říká moje babička každé jméno je hezké když se hezky řekne ![]()
A co ja na Viktorii tak strasne zahraničního? Neni to Esmeralda ![]()
Prostě jsme projížděli kalendář jméno po jménu, dokud jsme se neshodli. Jmen je hromada. Další jméno vybral muž už dávno před tím, než jsme vůbec nějaké druhé dítě zkoušeli, mně se to jméno líbí, takže ho máme uložené v hlavě a víme, že bude použito.
Co se týká příjmení, my dali po otci, jelikož byla od začátku v plánu svatba (na kterou loni i došlo) a protože jsem odmítala dát jakémukoliv živému tvorovi jméno spojené s mým otcem ![]()
V případě, že svatba v plánu není, nebo to není úplně jisté, bych volila příjmení po matce.
Příjmení jsme dali po nás (už při přemýšlení o dítěti jsme oba věděli, že chceme být v porodnici všichni jako rodina s jedním příjmením, takže jsme se vzali), jméno bylo záležitost jednoho večera. Každý jsme říkali svoje nápady, jakmile ten druhý řekl rovnou, že si to neumí představit, tak jsme ihned nápad opouštěli (nechtěli jsme prosazovat nic na sílu), takže nám zůstalo tak 5 jmen, na kterých jsme se shodli, a z nich už mi to upřímně bylo skoro jedno, mám kliku, že oba jsme vlastně vybírali spíš tak, abychom udělali tomu druhému radost, a nakonec jsme se shodli).
@Kristyna.Vechtova Gabriela je pekne jmeno, ale osobne se mi nelibi to, jak se ji rika.. Gabina atd uz se mi nelibi..
@Kristyna.Vechtova já neznám žádnou Gabrielu a ani Emu - všechni jméno co mám vybrané, tak máme skoro sousedy ![]()
Babička má pravdu
též souhlasím s tvou babčou
ale i mé jméno dost lidí k*rvý, pak si připadám jak feťák („kamarádka“ fetovala a byla velmi společenská, říkala si tak jak to nesnáším když někdo říká mě
)