Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6830
17.6.17 21:57

@speedyy Dominik i Daniel patří mezi moje favority mezi jména pro kluky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
17.6.17 22:05

@speedyy Dívam se, že se vám asi také líbilo, dát dětem jména na stejně začínající písmeno…
Mě se zase líbilo dát mým dvěma dcerkám jména začínající na A…
Aneta a Amélie :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16054
17.6.17 22:16
@niki V píše:
@speedyy já myslím že je to v podstatě jedno, obojí se vyslovuje stejně, jen jinak píše. Já jsem Nikol a celý život mě různě lidé komolí a píšou buď Nikola Nicol atd je to vše v podstatě stejné. Jinak je to pěkné jméno dá se hezky skloňovat

Naopak - tvar jména Nikol je nesklonné. Měla jsi asi na mysli, že se dá najít spousta domáckých podob jména, ale jinak je jméno v podobě se souhláskou na konci nesklonné (tzn. ve všech pádech je tvar jména stejný, např. „viděl jsem Nikol, byl jsem tam s Nikol, bavil jsem se o Nikol…“), narozdíl od tvaru Nikola, který se pak skloňuje podle vzoru „žena“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.6.17 22:25

@zrcadlo Jj, presne to jsem mela jsem na mysli ;) Mám ještě 11ti letou dceru Katrin a ta je taky Katrin porad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.6.17 22:27

@Petulka1234 Krásný jména ;) Taky se mi libi, když jsi jsou jména sourozenců trosku podobna, byť jen tim stejným zacatecnim písmenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
17.6.17 22:34

@zrcadlo ano napsala jsem to blbě-skloňovat ale měla jsem na mysli ruzné domacké podoby :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.6.17 22:35

@niki V Hlavně, že jsme se pochopily ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.6.17 22:38
@zrcadlo píše:
Naopak - tvar jména Nikol je nesklonné. Měla jsi asi na mysli, že se dá najít spousta domáckých podob jména, ale jinak je jméno v podobě se souhláskou na konci nesklonné (tzn. ve všech pádech je tvar jména stejný, např. „viděl jsem Nikol, byl jsem tam s Nikol, bavil jsem se o Nikol…“), narozdíl od tvaru Nikola, který se pak skloňuje podle vzoru „žena“.

já si nemůžu pomoct, ale Nikola je pro mě prostě klučičí jméno. Pro holku jedině Nikol, Nicol, krásná jména obě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
17.6.17 22:40

@speedyy přesně tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
17.6.17 22:43

@g.sandova Nikola je jméno jak pro holku tak i pro kluka je obojetné prostě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.6.17 22:44

@g.sandova Presne tohle mi řekla moje mamka :lol: Ze je Nikola kluci jméno :D A me to teda nikdy nepřišlo. Spis si u kluka vybavím jméno Nikolas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.6.17 22:58

@speedyy Nikola, Nicolas, to jsou jen varianty jména podle jazyka…
Jasně, nyní je obojetné, ale původně klučičí, čeština jej prostě poženštila, ale je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.6.17 20:23

Ahoj holky, za 2 měsíce mám rodit a stále se nemůžu rozhodnout o jménu pro holku.
Už x let se mi líbí jméno Sofie, ale je jich teď tolik…
Vybrali jsme tedy jiné klasické české jméno, ale stejně se jmenuje i potencionální švagrová. Tak nevím, jestli se nezeptat, jestli jí to nevadí. I když jméno jsme chtěli říct až po porodu. Myslíte, že se mám zeptat? Zas bych nerada, kdyby třeba jednou chtěla dát stejné jméno své dceři, abych jí to jméno"nesebrala"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
1.7.17 22:49

@ElisC Vůbec bych to neřešila… Pokud se Vám jméno líbí, tak ho klidně dejte a oznamte to až po porodu… Tak bych to udělala já :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75999
1.7.17 22:57

@ElisC já bych to jméno po „švagrové“ nedala, nejde o „sebrání“ jména, ale ona si bude myslet, že to dáváte po ní, mně to přijde divné a neoriginální a bude se to plést, když se o „holkách“ bude mluvit, která to teda je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze