Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Oter píše:
Ahojky. Poraďte mi - máte některá z vás zkušenost s pojmenováním dcery po sobě? Jmenuju se Tereza a hrozně se mi tohle jméno líbí, ale nevím, jestli by moje dítě bylo ráda, slavit svátek se mnou…
pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila ![]()
ezelva píše:Oter píše:pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila
Ahojky. Poraďte mi - máte některá z vás zkušenost s pojmenováním dcery po sobě? Jmenuju se Tereza a hrozně se mi tohle jméno líbí, ale nevím, jestli by moje dítě bylo ráda, slavit svátek se mnou…
No to by snad nevadilo
Ne když mě se líbí jen Tereza nebo Michaela, jenže to je jedno, když svátek má Tereza 15. října a Michaela 17. tuším
Ale jinak mě vůbec nenapadá jméno pro kluka. Podle příjmení bude Zeman. Vždycky se mi líbíl David a Rychard, ale přítel ráčkuje, takže druhé ani náhodou a David by měl zase svátek na moje narozeniny ![]()
Oter píše:ezelva píše:No to by snad nevadiloOter píše:pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila
Ahojky. Poraďte mi - máte některá z vás zkušenost s pojmenováním dcery po sobě? Jmenuju se Tereza a hrozně se mi tohle jméno líbí, ale nevím, jestli by moje dítě bylo ráda, slavit svátek se mnou…Ne když mě se líbí jen Tereza nebo Michaela, jenže to je jedno, když svátek má Tereza 15. října a Michaela 17. tuším
Ale jinak mě vůbec nenapadá jméno pro kluka. Podle příjmení bude Zeman. Vždycky se mi líbíl David a Rychard, ale přítel ráčkuje, takže druhé ani náhodou a David by měl zase svátek na moje narozeniny
tak v tom pripade bych dala David, je to paradni jmeno a kluci jsou stejne mamanci a aspon bude mit v dospelosti duvod setkat se s maminkou na svuj svatek a jeji narozeniny, to me prijde moc pekne! nikdy nevis, jaka zenska ho odloudi a takhle to bude tutovka ![]()
![]()
ezelva píše:Oter píše:tak v tom pripade bych dala David, je to paradni jmeno a kluci jsou stejne mamanci a aspon bude mit v dospelosti duvod setkat se s maminkou na svuj svatek a jeji narozeniny, to me prijde moc pekne! nikdy nevis, jaka zenska ho odloudi a takhle to bude tutovkaezelva píše:No to by snad nevadiloOter píše:pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila
Ahojky. Poraďte mi - máte některá z vás zkušenost s pojmenováním dcery po sobě? Jmenuju se Tereza a hrozně se mi tohle jméno líbí, ale nevím, jestli by moje dítě bylo ráda, slavit svátek se mnou…Ne když mě se líbí jen Tereza nebo Michaela, jenže to je jedno, když svátek má Tereza 15. října a Michaela 17. tuším
Ale jinak mě vůbec nenapadá jméno pro kluka. Podle příjmení bude Zeman. Vždycky se mi líbíl David a Rychard, ale přítel ráčkuje, takže druhé ani náhodou a David by měl zase svátek na moje narozeniny
![]()
Ty jo to je pravda
To mě ani nenapadlo ![]()
Záleží na tobě jaký dáš jméno… Terka je pěkný a jestli to chcete slavit pak spolu tak to fakt neporadim
Oter píše:ezelva píše:No to by snad nevadiloOter píše:pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila
Jen mě zarazilo, když tvůj přítel ráčkuje tím pádem odpadá Richard tak proč neodpadá i Tereza, ve které je R ?
No to je fakt… ale tak když přítel ráčkuje, tak ta Tereza není na to říkání R tak těžká než jako ten Richard… ![]()
veronikaprazakova píše:
No to je fakt… ale tak když přítel ráčkuje, tak ta Tereza není na to říkání R tak těžká než jako ten Richard…
Nevím jako znám jednu paní co ráčkuje, jmenuje Marie - tzn. r taky není na začátku jména a vyslovit to neumí. Takže je podle mě jedno jestli je R na začátku nebo na konci. Ale to musí oter vědět, když se sama jmenuje Tereza, jak to přítel vyslovuje ![]()
Kallkapa píše:Oter píše:Jen mě zarazilo, když tvůj přítel ráčkuje tím pádem odpadá Richard tak proč neodpadá i Tereza, ve které je R ?ezelva píše:No to by snad nevadiloOter píše:pokud Ti nevadi, ze pak budete rozlisovány na malou a velkou, starou a mladou Terezu, tak bych to jinak neresila
On má takový divný zaoblený ráčkování. Těžko se to vysvětluje, ale prostě to u něj de slyšet jen u slov, které na R začínají nebo končí, takže taková jména jako Richard ale taky třeba Petr nepřipadají v úvahu. Na druhou stranu tím, že Tereza má R uprostřed, tak nevzniká s ráčkováním problém. ![]()
No tak to jo… záleží na Vás jak se rozhodnete oba dva… mně se to líbí a nevadilo by mi slavit to s dcerou, nebo ona se mnou
je to náhodou pěkný… a až bude větší tak spolu můžete někam vyrazit to oslavit ![]()
veronikaprazakova píše:
No tak to jo… záleží na Vás jak se rozhodnete oba dva… mně se to líbí a nevadilo by mi slavit to s dcerou, nebo ona se mnouje to náhodou pěkný… a až bude větší tak spolu můžete někam vyrazit to oslavit
Pravda, pravda a až bude puberťák, tak stejně doma nebude chtít být
Ono to zatím je na mě - přítel se projevuje jak mrtvý brouk a já se upřímně rozhoduju, že asi od něj odejdu, takže jména jsou moje volba. ![]()
no to je u nás uplně stejný… když mu řeknu jaký jméno se mi líbí tak řekne to teda ne… a když mu řeknu tak ať vybere on jména tak řekne že je vybírat nebude, že se stejně rozhodnu podle sebe..... tak se na to můžu vykašlat..... ![]()
tak mi holky poraďte jaký holčičí nebo klučičí jméno se hodí k příjmení Miko, Miková? mně se líbí karolína Miková a tadeáš nebo Vojta Miko..... tak nevim nooo ![]()
veronikaprazakova píše:
tak mi holky poraďte jaký holčičí nebo klučičí jméno se hodí k příjmení Miko, Miková? mně se líbí karolína Miková a tadeáš nebo Vojta Miko..... tak nevim nooo
Karolína supr, a klukovi bych tam dala taky R. Miko je krátké, tak bych volila jméno asi 3 slabičné..