Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já myslím,že to jde.Moje bývalá vedoucí se oficiálně jmenovala Ivanka.Ale moc šťastná z toho myslím nebyla. ![]()
Moje babicka mela jmeno Maruska a rodice si to prosadili. Ale take si nemyslim, ze by z toho byla v dospelem veku nadsena.
Porad tapeme nad jmenem pro holcicku a zalibila se mi treba Jolanka nebo Johanka, ale Johana …s dlouhejma nohama se mi moc nelibi…na druhou stranu spousta jmen uz je zdrobnela ve svem zakladu…Eliska, Stepanka…tak pro ne?
Co myslite?
Oter píše:ezelva píše:A ty bys chtěla zdrobnělinu? Asi to nebude probém, protože moje sestřenka má dceru a tu pojmenovala Barunka a má to i r RL.
Maminy, nevite nektera nahodou, jak se pani Knappova vyjadruje k zdrobnelinam? Pripadne, jak se na zapis do rodneho listu tvari matriky? Mam na mysli napr. Viktorka, Ivanka, Johanka apod., jako jmeno pro oficialni zapis do rodneho listu. Dekuji
ezelva píše:
Tak to me prekvapilo - Barunka:) Ja jsem premyslela i o Madlence (Magdalena)…To asi musela ale nejprve na matriku na schvaleni, ne?Oter píše:ezelva píše:A ty bys chtěla zdrobnělinu? Asi to nebude probém, protože moje sestřenka má dceru a tu pojmenovala Barunka a má to i r RL.
Maminy, nevite nektera nahodou, jak se pani Knappova vyjadruje k zdrobnelinam? Pripadne, jak se na zapis do rodneho listu tvari matriky? Mam na mysli napr. Viktorka, Ivanka, Johanka apod., jako jmeno pro oficialni zapis do rodneho listu. Dekuji
To už fakt nevím, ale je to možné. I když moje ségra má Báru a s ní na schválení nemusela.
Oter píše:ezelva píše:To už fakt nevím, ale je to možné. I když moje ségra má Báru a s ní na schválení nemusela.
Tak to me prekvapilo - Barunka:) Ja jsem premyslela i o Madlence (Magdalena)…To asi musela ale nejprve na matriku na schvaleni, ne?Oter píše:ezelva píše:A ty bys chtěla zdrobnělinu? Asi to nebude probém, protože moje sestřenka má dceru a tu pojmenovala Barunka a má to i r RL.
no tak to fakt nevim
![]()
ezelva píše:
Porad tapeme nad jmenem pro holcicku a zalibila se mi treba Jolanka nebo Johanka, ale Johana …s dlouhejma nohama se mi moc nelibi…na druhou stranu spousta jmen uz je zdrobnela ve svem zakladu…Eliska, Stepanka…tak pro ne?Co myslite?
ivulik123 píše:
kolegyně má Jolanku je jí sice už 20 letle říká jí Joli a to se mi moc líbí
ezelva píše:
Porad tapeme nad jmenem pro holcicku a zalibila se mi treba Jolanka nebo Johanka, ale Johana …s dlouhejma nohama se mi moc nelibi…na druhou stranu spousta jmen uz je zdrobnela ve svem zakladu…Eliska, Stepanka…tak pro ne?Co myslite?
Joli zni moc hezky ![]()
ezelva píše:ivulik123 píše:Joli zni moc hezky
ezelva píše:
jojo je to moc pěkný
![]()
ivulik123 píše:
ezelva píše:
Já znám asi 3 Jolany ![]()
manca 1 píše:Ahoj holkyveronikaprazakova píše:Tak to i závidim že jsi se rozhodla mě dneska tatka seřval jak malý děcko když jsem řekla Izabella oni si s manželem stojej za Andělou a mě to nejde přes pudsumanca 1 píše:mně se Ester tedy k příjmení Miko moc nelíbí kdybych ji chtěla dát tohle jméno já chci Karolínku a už jsem se rozhodlaJamuna píše:
Zatím jsem nepročetla příspěvky, koukám, že jich je tu hodnětak jinak se mi ještě líbí Nikol, Ester, Evelínka, Natali, Diana, Nela, Eliška…nejvíc z nich Nikol, nebo Nikola (Nikolka) nebo Ester já mám raději méně tradiční, ne ty co má každý 4
jo a ty moc amerikozní jako Sophie, Vanessa, nebo Jessika tady v ČR vypadá to pak jaksi divně
.
Já původně chtěla taky Ester jenže mi to manžel zatrhl protože se prej tak někomu jmenuje kočka a on je úplně nesnáší tak proto nechce ani to jméno, ale aby neměl zas tak jednoduchý tak děti přinesli domů dvě kotata.
![]()
ezelva píše:manca 1 píše:Moc s tebou soucitim, kočko, mam obavy, za na tom budu za par mesicu podobne, i kdyz se nemusim vsem zavdecit a celkem je mi i jedno, co si o zvolenem jmenu bude okoli myslet, ale take cekame holcicku a zadne divci jmeno mi neprevysuje natolik, abych si rekla, jo, to bude ona, tak se bude jmenovat…taky jsem z toho nervozni, prestoze mam jeste cas, ale citim s tvymi obavami! Drzim moc palce! Rika se, ze kazde miminko si to sve jmeno vybere vnitrnim hlasem samo, tak naslouhej sve srdceScharlota píše:Jo jenže já když něco vyslovim vždycky dostanu od někoho z rodiny vynadáno a já se chci prostě zavděčit všem. Jsem už prostě taková když dám to bude mi líto onoho když to zas tamtoho a tak ted už tady brečim a jsem z toho hotová. Dnes se kvůli jménum dokonce pohádali brácha z mámou
Mančo tak to už ti hoří koudel u zadkuto já mám ještě 5 měsíců čas na přemýšlení…
Ahoj holky ![]()
tak holky poslušně hlásim že at se mi líbilo co chtělo nakonec máme Adélku
manca 1 píše:manca 1 píše:Ahoj holkyveronikaprazakova píše:Tak to i závidim že jsi se rozhodla mě dneska tatka seřval jak malý děcko když jsem řekla Izabella oni si s manželem stojej za Andělou a mě to nejde přes pudsumanca 1 píše:mně se Ester tedy k příjmení Miko moc nelíbí kdybych ji chtěla dát tohle jméno já chci Karolínku a už jsem se rozhodlaJamuna píše:
Zatím jsem nepročetla příspěvky, koukám, že jich je tu hodnětak jinak se mi ještě líbí Nikol, Ester, Evelínka, Natali, Diana, Nela, Eliška…nejvíc z nich Nikol, nebo Nikola (Nikolka) nebo Ester já mám raději méně tradiční, ne ty co má každý 4
jo a ty moc amerikozní jako Sophie, Vanessa, nebo Jessika tady v ČR vypadá to pak jaksi divně
.
Já původně chtěla taky Ester jenže mi to manžel zatrhl protože se prej tak někomu jmenuje kočka a on je úplně nesnáší tak proto nechce ani to jméno, ale aby neměl zas tak jednoduchý tak děti přinesli domů dvě kotata.
![]()
Tak hlásim že nakonec máme Adélkuezelva píše:Ahoj holkymanca 1 píše:Moc s tebou soucitim, kočko, mam obavy, za na tom budu za par mesicu podobne, i kdyz se nemusim vsem zavdecit a celkem je mi i jedno, co si o zvolenem jmenu bude okoli myslet, ale take cekame holcicku a zadne divci jmeno mi neprevysuje natolik, abych si rekla, jo, to bude ona, tak se bude jmenovat…taky jsem z toho nervozni, prestoze mam jeste cas, ale citim s tvymi obavami! Drzim moc palce! Rika se, ze kazde miminko si to sve jmeno vybere vnitrnim hlasem samo, tak naslouhej sve srdceScharlota píše:Jo jenže já když něco vyslovim vždycky dostanu od někoho z rodiny vynadáno a já se chci prostě zavděčit všem. Jsem už prostě taková když dám to bude mi líto onoho když to zas tamtoho a tak ted už tady brečim a jsem z toho hotová. Dnes se kvůli jménum dokonce pohádali brácha z mámou
Mančo tak to už ti hoří koudel u zadkuto já mám ještě 5 měsíců čas na přemýšlení…
Adélku mám ségru-pěkné jméno ![]()
werunqa píše:Děkujimanca 1 píše:Adélku mám ségru-pěkné jménomanca 1 píše:Ahoj holkyveronikaprazakova píše:Tak to i závidim že jsi se rozhodla mě dneska tatka seřval jak malý děcko když jsem řekla Izabella oni si s manželem stojej za Andělou a mě to nejde přes pudsumanca 1 píše:mně se Ester tedy k příjmení Miko moc nelíbí kdybych ji chtěla dát tohle jméno já chci Karolínku a už jsem se rozhodlaJamuna píše:
.
![]()
Tak hlásim že nakonec máme Adélkuezelva píše:Ahoj holkymanca 1 píše:Moc s tebou soucitim, kočko, mam obavy, za na tom budu za par mesicu podobne, i kdyz se nemusim vsem zavdecit a celkem je mi i jedno, co si o zvolenem jmenu bude okoli myslet, ale take cekame holcicku a zadne divci jmeno mi neprevysuje natolik, abych si rekla, jo, to bude ona, tak se bude jmenovat…taky jsem z toho nervozni, prestoze mam jeste cas, ale citim s tvymi obavami! Drzim moc palce! Rika se, ze kazde miminko si to sve jmeno vybere vnitrnim hlasem samo, tak naslouhej sve srdceScharlota píše:Jo jenže já když něco vyslovim vždycky dostanu od někoho z rodiny vynadáno a já se chci prostě zavděčit všem. Jsem už prostě taková když dám to bude mi líto onoho když to zas tamtoho a tak ted už tady brečim a jsem z toho hotová. Dnes se kvůli jménum dokonce pohádali brácha z mámou
mě se Adélka taky líbí-ale v rodině už máme všechny hezká jména rozebrané.. ![]()
werunqa píše:
mě se Adélka taky líbí-ale v rodině už máme všechny hezká jména rozebrané..
No já právě měla vymyšlený úplně jiný, ale na pokoj už ji přinesli jako Adélku ![]()