Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10978
26.7.13 07:00

@Ester13 tiež od veci, ale máš krásny podpis a bohužiaľ pravdivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
26.7.13 08:54
@janvana píše:
@Ester13 tiež od veci, ale máš krásny podpis a bohužiaľ pravdivý.

Děkuji a pravdivý bohužel je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
26.7.13 12:02

Ja bych si prala Natalku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
26.7.13 13:38

@Duronka Mám Natálku :lol: ale lituju, že jsme si nechala rozmluvit rodinou Ninušku :cert: Příště neřeknu nikomu jméno a bude to jako překvapení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 10:52

Zdravím, chtěla bych jméno na holčičku Lily, ale k němu ještě nějaké druhé jméno. Napadlo mi Lily Natali. Máte nějaké jiné tipy???

• Citovat
  • Upravit
1437
31.7.13 13:35
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych jméno na holčičku Lily, ale k němu ještě nějaké druhé jméno. Napadlo mi Lily Natali. Máte nějaké jiné tipy???

No mě by nejprv zajímalo příjmení. Bez toho se jména moc vymýšlet nedají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.13 15:10

@lemanka příjmení bude mít přítelovo JEŽÍKOVÁ

• Citovat
  • Upravit
10715
31.7.13 15:33

My dali Gabrielku a u druhého (pokud to bude opět holčička) je v kurzu Šárka, Štěpánka nebo Editka. Uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
31.7.13 23:01

Upřímně milá Anonymko, Lily Natali Ježíková mi přijde jako Filoména Vopičková. Já bych k tak echt českému příjmení cize znějící extravaganci nevolila. K tomuto příjmení bych se poohlédla po nějakém méně obvyklém čekém jménu - typově Dorotka, Josefína, Kamila, Adina, Radka, Anastázie, Apolena, Matylda, Hedvika, Ludmila, Zlata, Doubravka (jdu po seznamu jmen, co dávají holčičkám, a vybírám z nich méně častá, ale přitom česká, bez osobní preference)… Takovou radu jsi asi nechtěla, ale prostě slyšet, že dítě ve školce se jmenuje Lily Natali Ježíková, by ve mně vzbudilo dojem, že maminka nebyla moc soudná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
1.8.13 00:40
@Anonymní píše:
@lemanka příjmení bude mít přítelovo JEŽÍKOVÁ
:lol: no ono už Lily Natali je samo o sobě uhozené, kdyby holka byla ještě k tomu Ježíková, tak to potěš koště. No jen si zkus představit, že by ses jmenovala Lily Natali Ježíková, přijde ti to ok? Nemám nic proti neobvyklým jménům, naopak, ale proč Lily Natali, když může být Liliana či Natalie? Nemám ani nic proti Lilian, když by Liliana působila moc česky :mrgreen:, ale zase Lilian Ježíková, je to takový jazykolam. Ale ta Natali jako taková mi přijde jako paskvil(není, v Knappovce je, je to Maďarská varianta Natálie, ale stejně mi to přijde divné). Pokud chceš za každou cenu Lily, zvaž variantu, jak jméno napsat. Já navrhuji např. Lilian/a Zora Ježíková :palec:. K té Lilian a Ježíkové to chce nějaké tvrdší a kratší jméno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.8.13 00:57

Mě se líbí jméno Sára, Laura a Lilianka je taky pěkný jméno. Jinak doma máme už Karolínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
1.8.13 01:17
@karolina_a_betuska píše:
Upřímně milá Anonymko, Lily Natali Ježíková mi přijde jako Filoména Vopičková. Já bych k tak echt českému příjmení cize znějící extravaganci nevolila. K tomuto příjmení bych se poohlédla po nějakém méně obvyklém čekém jménu - typově Dorotka, Josefína, Kamila, Adina, Radka, Anastázie, Apolena, Matylda, Hedvika, Ludmila, Zlata, Doubravka (jdu po seznamu jmen, co dávají holčičkám, a vybírám z nich méně častá, ale přitom česká, bez osobní preference)… Takovou radu jsi asi nechtěla, ale prostě slyšet, že dítě ve školce se jmenuje Lily Natali Ježíková, by ve mně vzbudilo dojem, že maminka nebyla moc soudná.

Máš úplnou pravdu- k českému prijmeni jedině české jméno. Chce to vzít rozum do hrsti a promyslet to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.8.13 12:29

Tak mi čekáme nejspíš holčičku a shodnout se na jméně byla teda fuška…já chtěla spíše cizí jméno, přítel zase ne..a mě se ohrané české jména nelíbí :( nakonec jsme vybrali Johanku, sice klasicky české ale dle mě neobvyklé :) jen jak jí říkat?? no a pokud to bude chlapeček, chtěla sem si prosadit vysněného Samuela ale neprošlo :( přítel chce po sobě Petr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.8.13 21:15

Ahojky :) a co říkáte na jméno Soňa? U nás zatím vyhrává (k českému příjmení), na ničem jiném jsme se zatím neshodli… (vlastně stále nevíme, co to bude, možná bychom měli vymýšlet i pro kluka :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.8.13 17:53
@alesanka píše:
Ahojky :) a co říkáte na jméno Soňa? U nás zatím vyhrává (k českému příjmení), na ničem jiném jsme se zatím neshodli… (vlastně stále nevíme, co to bude, možná bychom měli vymýšlet i pro kluka :) )

Mě se nelíbí. Je to ruská zdrobnělina jména Sofie. To už mi přijde lepší česká varianta Žofie ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze