Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ester13 tiež od veci, ale máš krásny podpis a bohužiaľ pravdivý.
@janvana píše:
@Ester13 tiež od veci, ale máš krásny podpis a bohužiaľ pravdivý.
Děkuji a pravdivý bohužel je.
@Duronka Mám Natálku
ale lituju, že jsme si nechala rozmluvit rodinou Ninušku
Příště neřeknu nikomu jméno a bude to jako překvapení ![]()
Zdravím, chtěla bych jméno na holčičku Lily, ale k němu ještě nějaké druhé jméno. Napadlo mi Lily Natali. Máte nějaké jiné tipy???
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych jméno na holčičku Lily, ale k němu ještě nějaké druhé jméno. Napadlo mi Lily Natali. Máte nějaké jiné tipy???
No mě by nejprv zajímalo příjmení. Bez toho se jména moc vymýšlet nedají..
My dali Gabrielku a u druhého (pokud to bude opět holčička) je v kurzu Šárka, Štěpánka nebo Editka. Uvidíme…
Upřímně milá Anonymko, Lily Natali Ježíková mi přijde jako Filoména Vopičková. Já bych k tak echt českému příjmení cize znějící extravaganci nevolila. K tomuto příjmení bych se poohlédla po nějakém méně obvyklém čekém jménu - typově Dorotka, Josefína, Kamila, Adina, Radka, Anastázie, Apolena, Matylda, Hedvika, Ludmila, Zlata, Doubravka (jdu po seznamu jmen, co dávají holčičkám, a vybírám z nich méně častá, ale přitom česká, bez osobní preference)… Takovou radu jsi asi nechtěla, ale prostě slyšet, že dítě ve školce se jmenuje Lily Natali Ježíková, by ve mně vzbudilo dojem, že maminka nebyla moc soudná.
@Anonymní píše:
@lemanka příjmení bude mít přítelovo JEŽÍKOVÁ
Mě se líbí jméno Sára, Laura a Lilianka je taky pěkný jméno. Jinak doma máme už Karolínku
@karolina_a_betuska píše:
Upřímně milá Anonymko, Lily Natali Ježíková mi přijde jako Filoména Vopičková. Já bych k tak echt českému příjmení cize znějící extravaganci nevolila. K tomuto příjmení bych se poohlédla po nějakém méně obvyklém čekém jménu - typově Dorotka, Josefína, Kamila, Adina, Radka, Anastázie, Apolena, Matylda, Hedvika, Ludmila, Zlata, Doubravka (jdu po seznamu jmen, co dávají holčičkám, a vybírám z nich méně častá, ale přitom česká, bez osobní preference)… Takovou radu jsi asi nechtěla, ale prostě slyšet, že dítě ve školce se jmenuje Lily Natali Ježíková, by ve mně vzbudilo dojem, že maminka nebyla moc soudná.
Máš úplnou pravdu- k českému prijmeni jedině české jméno. Chce to vzít rozum do hrsti a promyslet to.
Tak mi čekáme nejspíš holčičku a shodnout se na jméně byla teda fuška…já chtěla spíše cizí jméno, přítel zase ne..a mě se ohrané české jména nelíbí
nakonec jsme vybrali Johanku, sice klasicky české ale dle mě neobvyklé
jen jak jí říkat?? no a pokud to bude chlapeček, chtěla sem si prosadit vysněného Samuela ale neprošlo
přítel chce po sobě Petr…
Ahojky
a co říkáte na jméno Soňa? U nás zatím vyhrává (k českému příjmení), na ničem jiném jsme se zatím neshodli… (vlastně stále nevíme, co to bude, možná bychom měli vymýšlet i pro kluka
)
@alesanka píše:
Ahojkya co říkáte na jméno Soňa? U nás zatím vyhrává (k českému příjmení), na ničem jiném jsme se zatím neshodli… (vlastně stále nevíme, co to bude, možná bychom měli vymýšlet i pro kluka
)
Mě se nelíbí. Je to ruská zdrobnělina jména Sofie. To už mi přijde lepší česká varianta Žofie
.