Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je zcela Vaše věc, okolí si zvykne, nic jiného jim nezbude.
Mě se teda upřímě nelíbí ani jedno jméno, jako pro miminka je to hezký, ale být celý život Nikita, Rosalie, Savanna či Kristán, nechtěla bych.
![]()
@HisQueen1996 Líbí se mi Kristian&Rosalie
Dejte dětem jména která se líbí vám oboum, rodina si zvykne.
.........osobně se mi příliš nelíbí vybraná dívčí jména, s chlapeckými problém nemám. Proto bych zvolila variantu s „nejběžnějším“ dívčím jménem - Rosalie a Kristian. A navíc je lze jednoduše počeštit.....
Přesně, ty pro holčičku, resp. ženu jsou divné. Savanna Muller? Asi by to chtělo spíše německou verzi než anglickou, když už vybíráte k tomu příjmení. Něco jako Horst Siegl atd. ![]()
Z těch tvých variant se mi nejvíc líbí Kristian&Rosalie a ještě lepší mi přijde Sebastian&Rosalie. Navíc Nikita mi nepřijde ani jako holčičí jméno, spojuji si to s Chruščovem
. Ale každopádně jsou to vaše děti, takže vyber, co se nejvíc líbí tobě, ostatním stejně nezbyde nic jiného, než si zvyknout.
@HisQueen1996 Nejvíc se mi líbí varianta č. 2 a s tou by snad rodiče nemuseli mít problém, jsou to krásná česká jména. I varianta č. 3 je pěkná, už trochu exotická, ale myslím, že by se s tím časem mohli sžít. Řeším podobný problém, máme jméno pro kluka (zatím nevíme, jestli to bude kluk nebo holka, ale kdyby to byl kluk, budeme řešit podobný problém), které jsem chtěla dát už prvorozenému, ale jak muž, tak mí rodiče a jeho rodiče říkali, že ne. Teď už se to jméno muži líbí, protože syn má knížku, kde je hlavní postava chlapeček toho jména a syn by také moc chtěl brášku toho jména, ale rodiče jsou pořád zásadně proti. Nevím, jestli k tomu přihlížet (aby se nestalo, že to vnouče budou mít kvůli jménu míň rádi), a dát nějaké obvyklé jméno, nebo jestli se na názor příbuzných vykašlat a jít si za svým. Já si nejspíš půjdu, pokud to bude kluk, za svým.
Jediní rodiče, kteří mají vybírat jméno, jsou rodiče dítěte. Ne prarodiče. Moje matka pojmenovala mě podle přání své matky a dodnes toho lituje a mluví o tom až příliš často (ačkoliv tedy já jsem asi radši Kateřina než Sofie
).
S rodiči teď nehneš, to oni si budou muset zvyknout.
Ze zvolených kombinací bych brala asi jen Kristiána a Rosalii. Savanna je vyloženě příšerná ![]()
Tak Savanna a Nikita je dle meho ulet, vubec se mi nelibi. Dvojice Kristian a Rozarka se mi naopak libi moc. A prijdou mi i tradicni, tkz prarodice si lehce zvyknou, bych rekla.
@HisQueen1996 Já hlavně nevidím důvod, proč s někým jiným než otcem dítěte konzultovat jména předem. Když nechcete, aby do toho kecali, proč jim to říkáte? ![]()
@HisQueen1996 no, my jména rodičům vůbec neříkali. ostatně, u dvou dětí ze tří jsme se beztak rozhodli až po porodu, až když jsme je viděli
jména dejte taková, jaká se líbí vám a co se rodičů týká, tak z toho výběru by si mohli zvyknout na Rózu a na Kristu, když preferují obvyklá jména, ne?
Sebastian a Rosalie
jinak rodiče si zvyknou, až se miminka narodí, Nikita je hrozně tvrdé jméno a Savanna úlet
Dejte taková jména, jaká se líbí vám, jsou to vaše děti, ostatní si na jména prostě zvyknou
My měli vybrané jméno a druhé bylo záložní, rodina do nás tak dlouho hučela a zviklala nás, že jsme dali druhé jméno. Výsledek je takový, že rodina je nadšená, jaké má malý krásné jméno a nám to prostě nejde přes pusu, moc k němu to jméno nesedí. No co už ![]()
Já jména proste oznámila. To není věc, do které bych si nechala kecat. Mame Ondru a Eduarda a Melas vidět ty pohledy, když jsem jim rekla edika
jinak k vašemu vyberu - pro mne jediné použitelné dívčí jméno je Rozálie, takže bych dala tu. Klucici asi jakékoli
@HisQueen1996 mě se strašně moc líbí ta druhá verze. U nás to bylo taky tohle je škaredý, tohle má každý, tohle je takový a to makový. Já moc chtěla Leontýnu a i manžel souhlasil, ale rodina málem zešílela. Tak nakonec se dcera jmenuje po mě a to už si nikdo nedovolil ani pípnout
@HisQueen1996 Ahoj, jediné neobvyklé jméno z tvého seznamu mi přijde Savanna, u ostatních vůbec nechápu, proč s nimi mají problém. Na tvém místě bych si vybrala a jména prostě dala. Rodičům do toho nic není (neřeknu, kdybyste je chtěli pojmenovat nějakou šíleností) a budou si muset zvyknout. Upřímně, projdi si zdejší diskuze a zjistíš, že někteří lidé mají problém s naprosto jakýmkoliv jménem. Buď je to obyčejné, nebo to má každý, nebo je to moc neobvyklé… Je velká otázka, zda by rodiče neměli problém s úplně všemi jmény, s vyjímkou těch dvou, co chtějí oni. Za sebe říkám, že vyjadřovat se ke jménům je opravdu nevychovanost. Neteř pojmenovali z mého pohledu ne moc hezkým jménem, ale neřekla jsem ani ň. A zvykla jsem si, jméno mi teď přijde zcela normální. Jména jsi vybrala hezká, prostě je dej a s rodiči se o tom více nebav
Zdejší diskuze mě naučily, že jméno zkonzultuju jen s partnerem a pak to všem prostě oznámím ![]()
Jako že by se mi něco vyloženě líbilo to ne, ale nejméně mi vadí Alan a Nikita..
s rodiči je to smůla, neměli jste říkat nic až po narození, ted se budete trápit a vyčítat si to až do porodu. Pokud rozhovor na téma, jsou to naše děti, respektujte náš výběr, nepadne na úrodnou půdu, tak si hold zvyknou časem no..