Jméno Berta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
446
15.9.16 06:15

Mám velmi dobrou kamarádku Bertu. Je to krásná, milá, hubeňounká blondýnka. Takže veškeré mé asociace s Tlustou Bertou vzaly za své. Říkáme ji Berťo, Berti, doma jí říkají Bebo, Beruško. Když jsem jí poznala, tak jsem si říkala, chudák, co to má za jméno… Zvykla jsem si a už vůbec mi to nepřijde špatné nebo divné. Nicméně kamarádka z tohoto jména rozhodně nadšená není. Osobně se mi vašeho výběru líbí právě Berta nejvíc. Stell je moc a pořád nechápu proč… Matildu žádnou neznám, tak mi to jméno přijde takové neokoukané. Nevěděla bych ale, jak toto jméno zdrobňovat.

U kluka Tadeáš, Lukáš (Lucas) nebo již zmiňovaný Mikuláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.16 07:35

Berta se mi líbí, znala jsem jednu a byla to charismatická žena. Bylo by fajn se s tím jménem setkávat častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
15.9.16 08:36

Berta byla moje babička :srdce: Toto jméno mám ráda a moc. Kdyby mladší synek byl holka, byl by Berta :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
15.9.16 15:47
@Takyjedna píše: Šimon? To je velmi oblíbené, nadčasové… Nechápu proč. Už delší dobu si nad tím lámu hlavu. Mě to zní jak Dušan. :lol: A že se místo Simony nechytla Šimonka?
Šimon se mi taky nelíbí. Když už, tak anglický tvar Simon, to je docela pěkné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
15.9.16 15:59

Berta je hrůza. Tlustá Berta… :roll: Matilda je krásné jméno, je to holčička z pohádky (dětského příběhu), podle které byl natočen i film a je z ní i muzikál.
 http://www.csfd.cz/…lda/prehled/

(a je super, že Matilda nejde ani moc prznit nějakými zdrobnělinami, max Tilda, což zní super ve všech věkových a prostorových kategoriích)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.9.16 16:35

Já teda nevím, ale kdyby se měl člověk řídit různými seriály, pohádkami, názvy čehokoliv, tak by nejspíš asi žádné jméno nedal, na každé se totiž dá něco najít. A stejně tak každé je krásné, když se umí hezky říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9310
15.9.16 19:30

@Amys @KimL To je vtipné, Matylda mi zní stejně „tlustě“ jako Berta. Ale Berta je hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
15.9.16 21:43

Bertu bych dala, mám ji vybranou pro budoucí dceru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
15.9.16 21:47

Berta je pěkné jméno, chodili jsme s jednou na dětské plavání, milá holčička, sedělo jí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.9.16 16:59

Mně se Berta celkem i líbí. Připomíná mi to princeznu Bertu Uherskou, co je o ní legenda, podle níž byla natočená jedna z mých oblíbených pohádek. Sama bych ho spíš nedala - jsou jména, která se mi líbí víc, ale jestli se líbí Vám, klidně ho dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
12.10.16 22:51

Bertu měla kamarádka jako pracovní název pro mimco kdyz byla těhotná a nechtěli hned troubit do sveta pohlaví a jméno:-) Nebo co Alberta? Jmenuje se tak i provincie v Kanadě;) A Matyldu bych dala spis s měkkým i, bude to trochu jemnější, i když se to čte stejně a bude muset vysvětlovat občas asi jak se píše…;) A jak tu někdo zmiňoval Beatu, to se mi taky líbí. A co Berenika, zkráceně jí taky můžete doma říkat Berta;) Záleží samozřejmě i na příjmení… Ale je stejně sranda jak máme některá jména zafixovaná, spojená s určitou podobou…:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.10.16 15:07

Stella se mi také líbila a když už tak určitě se dvěma L :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.5.25 19:21

@michalkab dobrý den jmenuje… se vaše dcera nakonec Bera?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
29.5.25 19:24

Moje babicka zpivala nejakou pisnicku: Povidam Berto, co vidis vem to, povidam Berto slohni to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21691
29.5.25 19:27

@tini Berto, co vidíš ber to, Berto, co vidíš šlohni to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie