Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Sadman píše: Více
Kvůli jménu? Které si ani nevybral, ale vybrali mu ho rodiče? Fakt přehnané.
Měla jsem babičku Cyrilu (ročník 1925
. Takže mně to přijde úplně v pohodě jméno.
@Anonymní píše: Více
Vůbec ne. To jméno má pěkný význam. Sadman jen zas perlí. Kdyby u toho byl alespoň vtipný, ale takhle při pátku mu už asi dochází síly a potřebuje víkendový restart.
@TRG píše: Více
Aha, děkuju za vysvětlení. Jako jestli je to myšleno aspoň trochu vážně, tak mě překvapuje, že defacto jen jméno vyvolá takový dojem, ale ok, beru, další názor.
Já upřímně nemůžu vymyslet jméno, které my na mě tak působilo. Možná Nácíček, ale to je varianta jména Ignác a asi i díky tomu, že dva znám osobně, se mi to jméno líbí. (Že to zní i jako malý nacista nechávám stranou.)
@Černá Madonna píše: Více
Proč hned zprznit? Každému se líbí něco jiného, a tak je zo v pořádku. Taky nikomu nevykládám, že svoje dítě zprnil jménem Honza třeba.
@Miluška1980 píše: Více
Nějaké zdrobněliny jsem tu už psala, co jsou i tady na emiminu, další mi napsalo AI třeba: Cyri, Cyrík, Cyra, Cyrilek / Cyrínek.
Mně se to jméno líbí, u nás v okolí se teď dávají taková stará jména. Třeba Prokop, Bonifác, Jindřiška, Otylka, Anežka.
@Da12 píše: Více
Tyjo, tak to je hodně zajímavý výběr jmen, já kolem sebe nikoho se jmény z tohohle seznamu teda nemám, ale za mě super ![]()
@Anonymní píše: Víceúlet to určitě není - záleží, jak se vám líbí oběma a jak se hodí k příjmení.. je to neobvyklé jméno, ale přitom tradiční, takže je fajn, že zřejmě všude ve třídě bude sám a snadno identifikovatelný..
@Lucy75 píše: Více
K příjmení bych řekla, že se hodí.
Manžel řekl, že když bych ho moc chtěla, nemá s tím problém.
A mně volat a oslovovat Cyri, Cyrine, Cyrile přijde v pohodě. Užívat to ve větě Cyri/n/l něco udělal, Cyriho/Cyrina/Cyrila jsem odvezla taky. ![]()
jasný, pokud to máte takhle, tak proč ne, padly tu teda daleko větší hrůzy, třeba ten Alfons, Bonifác či Otylka - to mi přijde spíš jako pomsta na dítěti ![]()
proti tomu je Cyril solidní a i takové jako vznešené jméno ![]()
to poznáš pak ve školce, kde je každý třetí chlapeček nějaký ten Mety, Kubík nebo Šíma - to je jak mor…
Třeba moje holky byly skoro všude jediné (klasická česká jména) a byly tomu moc rády, vždycky jsme se smály, že musí říkat příjmení, když mluví o všech spolužačkách Elách a Emách, těch bylo/je fakt hodně…
Tak ať žije Cyril
![]()
Příspěvek upraven 21.11.25 v 13:46
@schnulla píše: Více
zvláště pak taková stokilová Otylka, to fakt ale vážně nechceš… ![]()