Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bella1988
16.2.14 18:59

@KPKristy to my taky :mrgreen: :mrgreen: Jako to by byl nářez.. chce to fakt rozum :mrgreen: Tak já jestli budu mít někdy chlapce, tak jak jsem tu psala Adam, Daniel a nebo Victor ( ten se mi líbí hlavně kvůli významu jména ), ale už jsem ho dala svými briťákovi :P

• Citovat
  • Upravit
20296
16.2.14 18:59

Taky žasnu nad tím, jak si někdo nastaví tu pomyslnou hranici, kdy je jméno normální a kdy ne…
Děti u syna ve školce říkají svým rodičům, že to je ten, co má to zvláštní jméno (mi přijde normální) ale děti ho milují, oslovují ho i když nemusí.
Moje mamka taky nemá úplně obyčejné jméno a nikdy s tím neměla problém.
To, že se dítěti budou nebo můžou smát nastane i kdyby se jmenovalo Martin - je na daném dítěti jak s případným posměchem bude pracovat. Zda se nechá, bude ten slabý článek a pak mu ani Martin ani Gustav prostě nepomůže a nebo nenechá a dokáže se s danou situací vypořádat.

Když to vezmu podle sebe, normální jméno - věčně noha v gipsu, takže ukulhaná, posměch ve stylu pajdo apod. O příjmení ani nemluvím…ale nenechala jsem se, nikdy jsem se necítila hrozně, nikdy se mě to nedotklo tak, že bych třeba něco musela vyčítat rodičům…a vždycky a do teď mě štve, že je nás všude milion 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 19:01
@Bella1988 píše:
@habaďúra Hele taky to nemusí být kvůli jménu.. já se zas lišila jinak a taky jsem schytávala. Těžko říct no. Jako názory jiných jsou jistě fajn, ale máma jsi ty.. Já jsem teda dala nebo dám Kristýnu, protože to jméno se mi velmi líbí a zdávají se mi celé těhu sny o holčičce s tímto jménem a to i v době, kdy jméno opravdu vybrané nebylo. ale jak jsem tu psala - ono Isabella co jsem chtěla já původně taky není zrovna klasické a časté. kamarádka mi to rozmluvila s tím, že zná Izabelu a říkají ji Izo a bylo to. :mrgreen: ale manželovi se to nelíbilo, ale jestli se Tvému partnerovi líbí taky Gustav, tak je to prostě hlavně o shodě mezi vámi.

Já mám pro změnu dvě kamarádky, jedna už Isabelku má, druhé se narodí každým dnem. A náhodou se mi to jméno i líbí, taky mě zpočátku zarazilo, ale líbí se mi, že jí může říct Belinko, Isabelko, Isabel, Bello! Nějak už ho vůbec nevnímám jako neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 19:01

@RyBANA a proč nad tím žasneš? Je to naprosto normální. Říká se tomu vkus a je to u všeho - nejen u jmen - oblečení, značky, auta, boty, parfémy, kosmetika, nevím co ještě.. každý má hranici jinou. Příjde mi to logické, že se všem lidem nelíbí všechno. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 19:02

@habaďúra Je to krásné jméno, ale setkala jsem s reakcí jako, že jsem fakt magor. :mrgreen: to nebyla diskuze, shodli se na tom úplně všichni.. je fakt, že já jsem tak od malička říkala všem panenkám a princeznám. Tak jsem zaujatá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20296
16.2.14 19:04

@Bella1988 Ano jiný vkus chápu. Ale označit něco jako nenormální jen proto, že mě se to nelíbí se mi zdá…divný, netolerantní, neslušný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 19:05

@RyBANA Vítej v tomhle světě.. nebudu ani psát svoje zkušenosti s lidmi, snad jen - znám to na vlastní kůži. Taky se liším a není den, kdy bych nebyla terčem pozornosti a stejně jako si člověk nevybere jméno, já si nevybrala tohle :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20296
16.2.14 19:12

@Bella1988 Nevítám, zbrojím kde můžu :mrgreen: Třeba moje nejbližší okolí se díky mým návrhům na jména pro moje budoucí dítě (které nevím jestli bude :lol: ) docela otevřelo a po prvních rozpacích a pocitech ala ajé Verča se zase bouchla do hlavy se dost změnilo jejich uvažování o jménech, který do té doby třeba vůbec neslyšeli. A mě to těší…a v tomto duchu chci pokračovat u syna.
On taky bude vždycky trochu jinej (a teď nemyslím kvůli jménu) a chci aby se s tím dokázal sebevědomě vypořádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 19:16

@RyBANA Tvoje myšlenka je mi sympatická, ale můj názor je takový, že proti lidské blbosti zvítězit nelze. Já s tím bojuju taky a to jsem ještě docela ostřejší povahy, že si nedám nic líbit :mrgreen: Ale je to únavný. Své dcerce to neudělám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
16.2.14 19:18
@Bella1988 píše:
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav? 8o Co takhle Hubert nebo Quido?

Co je na nem nenormalniho? :nevim:
Me se. Gustav/Gustik moc libi, mame je. v rodine a znam i dalsi, nevim, ze by se jim nekdo nesmal, proc taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.2.14 19:19
@Bella1988 píše:
@RyBANA Tvoje myšlenka je mi sympatická, ale můj názor je takový, že proti lidské blbosti zvítězit nelze. Já s tím bojuju taky a to jsem ještě docela ostřejší povahy, že si nedám nic líbit :mrgreen: Ale je to únavný. Své dcerce to neudělám :nevim:

Chápu 8) Já nakonec zjišťuju, že to co se mi líbí, v poslední době až tak neobvyklé není, nebo je, ale lidem se ty jména spíš líbí (viz diskuze o jménech, tady na emiminu)…tak to je určitá výhoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 19:24

@agy VŠIMLA jsis prosím faktu, že je to můj názor že? Tak snad nemusím pořád opakovat, proč se mi to jméno nelíbí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 19:25

@RyBANA Já taky hodně beru v úvahu naše příjmení a to fakt české :mrgreen: tak taky podle toho. I když nutno říct, že Christine Ann mě fakt lákala :mrgreen: Pak taky Kristýna Anna, ale manžel dvě jména nechce.

• Citovat
  • Upravit
27258
16.2.14 19:30
@Bella1988 píše:
No podle mě je to fakt hrozný.. :nevim:

Mě přijde fakt hrozný mít přezdívku Bella1988, asi ujíždíš na upírech ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.2.14 19:30

@Bella1988 Mamka měla za svobodna dokonalé jméno i příjmení…no pak si vzala mýho taťku a to byla teda asi darda ze začátku. Teď po letech se lidi shodnou, že jim ta kombinace přijde normální. To je na člověku fajn, že si prostě časem zvykne 8)

Ale je fakt, že svou vysněnou Kiaru, jako vdaná Nováková taky nedám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko