Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@emouen Michael se nám taky líbí, ale „bojím“ se komolení na Michal. Ale když tak na to koukám, možná máte pravdu a i ten Alex by šel. Jinak děkuji za další jména, líbí se mi! ![]()
Výše v diskuzi zmíněné jméno Ivo k tomu moc hezky jde - Ivo Navrátil.
Další např. Ludvík Navrátil, Filip Navrátil, Dalimil Navrátil.
@JeanneRoot píše:
Ahoooj,jaké chlapecké jméno by vám sedělo ke jménu Navrátil?
Nějak se nemůžeme s manželem shodnout. Moderní jména (např. Alex, Nikolas) nám k tomu vůbec nejdou, to je asi očekávané. Líbí se mi česká až staročeská jména, jenže bez diakritiky, což vyřadí strašně moc jmen (např. Štěpán, Jindřich), plus mi přijde krkolomné na výslovnost takové spojení, kdy křestní končí na n (i když moc se mi líbí třeba Jan, Alan), a taky mi přijde tvrdé, pokud je to jméno s R (třeba Karel, Richard). Zároveň nechceme nic dlouhého (např. Ferdinand, Kristián).
Klasiky jako Adam, Jakub, David, Michal jsou jména, ke kterým nějak nemohu najít vztah.
Nenapadá vás něco?
Příspěvek upraven 28.06.22 v 18:00
Mě teda první napadl Ondřej, ale nechcete diakritiku. Tak co třeba Vojtěch, Martin, Matěj, Matouš, Daniel, Petr, Pavel, Jan…
Alex Navrátil zní dobře, znám takové kombinace jmen a příjmení, že nad tímto by mě ani nenapadlo se pozastavit. Jinak mi k tomu sedí třeba Dominik, Filip, Josef, Ladislav, klidně i Teodor, Maxim.. k tomu jde snad všechno, krom Chose Armando apod.
@Midaku To je nějak populární to Chosé a Armando? Že už je to tu zmíněné asi potřetí 😁
@JeanneRoot ne, je jsem to napsala pro ilustraci, že bych k tomu příjemní nedávala žádné úplně cizí jméno. A byla jsem líná vymyslet něco jiného, tak jsme prachsproste opsala to, co tu bylo. Ale mám dojem, že Chose Armando byl nedko z nějaké sto let staré telenovely.
Patrik Navrátil, Boris Navrátil, Daniel Navrátil, Denis, Marek, Hugo ![]()
@Královna Kosmíru píše:
Chozé!
Proč ne rovnou Corrado? Rocky?
Hugo není vůbec špatné. Tak bych měla velkou nerozhodnou Teodor nebo Hugo.