Jméno k příjmení Navrátil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jun
749
28.6.22 19:42

Za mě Alois nebo Antonín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
28.6.22 19:48

Filip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.22 19:54
@JeanneRoot píše:
Ahoooj,

jaké chlapecké jméno by vám sedělo ke jménu Navrátil?

Nějak se nemůžeme s manželem shodnout. Moderní jména (např. Alex, Nikolas) nám k tomu vůbec nejdou, to je asi očekávané. Líbí se mi česká až staročeská jména, jenže bez diakritiky, což vyřadí strašně moc jmen (např. Štěpán, Jindřich), plus mi přijde krkolomné na výslovnost takové spojení, kdy křestní končí na n (i když moc se mi líbí třeba Jan, Alan), a taky mi přijde tvrdé, pokud je to jméno s R (třeba Karel, Richard). Zároveň nechceme nic dlouhého (např. Ferdinand, Kristián).

Klasiky jako Adam, Jakub, David, Michal jsou jména, ke kterým nějak nemohu najít vztah.

Nenapadá vás něco? :?

Příspěvek upraven 28.06.22 v 18:00

Petr, Antonín (dlouhé, no), David a i ten Jakub. Jiří. Václav. Josef.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
28.6.22 19:58
@g.sandova píše:
Proč ne rovnou Corrado? Rocky?

Pravda! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.6.22 19:59

@Královna Kosmíru Rocky to vyhrál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.6.22 20:01

@JeanneRoot @Královna Kosmíru oba dva znám, osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
28.6.22 20:03

K tomu pasuje snad všechno. I Oliver by šel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.6.22 20:20
@JeanneRoot píše:
Ahoooj,

Nějak se nemůžeme s manželem shodnout. Moderní jména (např. Alex, Nikolas) nám k tomu vůbec nejdou, to je asi očekávané. Líbí se mi česká až staročeská jména, jenže bez diakritiky, což vyřadí strašně moc jmen (např. Štěpán, Jindřich), plus mi přijde krkolomné na výslovnost takové spojení, kdy křestní končí na n (i když moc se mi líbí třeba Jan, Alan), a taky mi přijde tvrdé, pokud je to jméno s R (třeba Karel, Richard). Zároveň nechceme nic dlouhého (např. Ferdinand, Kristián).

Klasiky jako Adam, Jakub, David, Michal jsou jména, ke kterým nějak nemohu najít vztah.

Alois, Emil, Gustav, Hynek, Ivo, Julius, Ludvík, Metoděj, Vendelín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
28.6.22 21:14

Jáchym.

• Citovat
  • Upravit
5889
28.6.22 21:20

Vilém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13237
28.6.22 21:21

František Navrátil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.6.22 21:45

A ještě mě tak při zametání teď napadl Ilja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.6.22 21:56
@JeanneRoot píše:
Ahoooj,

Mas hodně specificky kritéria :D
To ze ke jménu nemůžeš najít vztah, dokud je dítě ještě v břiše je podle mě normální, taky jsem měla,,pracovní název “ pro mimina, než se děti vůbec narodily a dokud nebyly na světě, tak jsem si na ty jména nemohla zvyknout.
Jinak mate fajn neutrální příjemní, k tomu půjde spousta jmen, klidně bych furt dokola procházela kalendář, ono se ti něco zalíbí;)
Ja nemám rada exotiku / cizi jména k českému příjmení, nesnáším trend -ášů, takže bych volila něco typu Filip, Michal, Dominik, David, Patrik, Daniel …
Jinak ten Alex za mě úplně klidně, máme příjemní jeste klasictejsi než vy a jedno z nejčastějších v ČR a taky jsme nad nim premysleli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.6.22 22:08

Vinnetou. Na co se to ptas jezis, je to snad tvoje dite ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
28.6.22 22:16

Darek