Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ještě ses ptala, jak na nás to jméno působí. Tak já si jako Karin představím takovou pohodovou, „správňáckou“, veselou holku, žádnou bárbínu, ale ani šedou myš. ![]()
(a to kupodivu ani není moc odpovídající na tu Karin, kterou znám)
Nevím, mě nějak evokuje to jméno holku co kouří trávu a je v parte s divnýma lidma… ale není to vyloženě ošklivé jméno, jen píšu jak na mě působí. Je takové tvrdé
@warita píše:
No jo, ale obema jmeny se predstavujes tak akorat na urade. Jinak ti rikaji bud pani Novakova, nebo ahoj Karin.
No jasně, na úřadě, v práci v každém mailu apod., ale neoslovují tě tak. Souhlas. Ale třeba já osobně mám teda dost jazykové cítění, takže bych jmen zohledňovala (už proto, že ne každý se vdá a změní jméno, zrovna tahle kámoška ho má rodné a není nejmladší), ale nutné to samože není. Příjmení té své kamarádky tu samozřejmě zveřejňovat nebudu, ale Nováková není, je tam diakritika a je to takové české měkké, je tam význam, zatímco to křestní je takové stroze čisté, tvrdé, no kdyby to bylo na mě, nedala bych tato jména dohromady. Pokud to udělá někdo jiný, je to to jedno, neřeším ![]()
To mám taky na seznamu
Jednu znám, říká se jí jen Karin, i doma. Já zdrobněliny nemusím, takže se mi to líbí.
Karin je pěkné jméno, znělé. A mně evokuje sebevědomou a ráznou holku/ženskou.
Máme v rodině. Oslovujeme jí Karin, nebo Karinka. Někdy Karu. Mě osobně se líbí víc verze Karina ![]()
Karin je zajímavé jméno, neokoukané a docela se mi líbí. Být vámi, tak ho klidně dám, ale za mě - rozhodně bych nedala Karina - to se mi nelíbí a nezní už tak hezky jako Karin.
@Klopotkova píše:
Karin je zajímavé jméno, neokoukané a docela se mi líbí. Být vámi, tak ho klidně dám, ale za mě - rozhodně bych nedala Karina - to se mi nelíbí a nezní už tak hezky jako Karin.
Mně se taky Karina nelíbí. Já jsem Aneta a taky bych nejradsi to „a“ na konci neměla takže tvar Karin je z tohoto výběru jasné ![]()
U nas ve školce je Karin a maminka ji oslovuje Karinko…Moc pekne jmeno
Ano, znám jednu Karin, už dospělou, říká se jí prostě Karin nebo Kari, mně se to líbí moc.
@Anet456 Ahoj,jsem nositelka jména Karin a vůbec si nestěžuju. Říkají mi většinou Rina
Mám dcerku Karin, říkáme jí Karinko, Karuško, Karčo, Karís a když nechce poslechnout je to Karin nebo Karina, ale to je výjimečně ![]()
Moje kamarádka se jmenuje Karin a to jméno se na ni hrozně hodí.
Tak stále nemůžeme najít to pravé dívčí jméno. Manžel navrhuje ta, která byla populární v jeho školních letech, a já bych naopak ráda jméno, které mi žádnou konkrétní osobu nepřipomíná. Bavili jsme se o jménu Karin a on, že by mu to neustále připomínalo jídlo a že neví, jak by jí oslovoval. Máte to tak také? Mně to teda vůbec nenapadlo. Dcera je Sofie a na hlavní město Bulharska si taky nevzpomenu ![]()