Jméno Lev, váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1208
3.4.21 16:18

A co jiné ruské jméno. Alexander je taková klasika. Dále mě napadá Maxim, Viktor, Nikolaj, Boris. Mě se líbí i Artyom, Timofej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
3.4.21 16:29

Jestli se jmenujete Hartovi, tak je to skvělý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
3.4.21 16:29

Se jménem Lev obstojíš asi jen u rusáků.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
7.4.21 09:53
@Anonymní píše:
Můj syn se právě narodil mimo ČR. Mě teda ani Lev nepohoršuje, zvlášť jestli mají k tomu ruské příjmení. Nechápu ten odpor zde. Jen bych to sama nedala (ale takových jmen je spousta a mám to tak s většinou oblíbených českých jmen. Leon se mi líbí více než Lev a našemu chlapečkovi ohromně sedí.

Asi jsi mladší. Hodně lidí si to, jak nás rusové okupovali, ještě pamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.21 22:07
@Olyalya píše:
Ahoj holky :mavam:

čekám na chlapečka a moc se mi libí jméno Lev. Ale neprošlo u manžela a jeho rodičů. Dělají srandu že ve škole bude se mu říkat tygr. Ano, je trochu netradiční pro ČR, ale jsou spousta netradičních jmen. Nemyslím že toto jméno je to nejhorší a mohla bych tým komplikovat život dítěti. :nevim:

Prosím o váš názor a předem děkuji za odpovědi. :srdce:

Pokud manzel neni Rus/Ukrajinec (nevim jake narodnosti jsi) a planujete zit v CR, pak bych to dala leda jako druhe jmeno. Jinak ne. Pokud chces byt loajalni vuci svemu narodu, vyber jmeno, ktere je vhodne v obou zemich, neco jako Jan, Alexander atd. Znam osobne jednu Rusku, ktera zije v Rakousku, ma manzela Rakusana, a syna pojmenovala Teodor, rusky mu rika Fedja, coz je jen ruska verze tohoto jmena. Vsichni jsou spokojeni a nikdo netrpi ;)
Zdrobnelina ze jmena Lev se cesky moc dobre udelat neda, coz je take skoda, pokud pulka pribuznych jsou Cesi :nevim: Rusky je to sice Ljova, ale ktery Cech by to spravne vyslovil, to vazne nevim :lol:

• Citovat
  • Upravit
4341
25.1.24 09:48

Ja jsem, co se týká jmen, docela všemu otevřená, ale Lev fakt ne. Leonard super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
25.1.24 20:03

Chudák dítě a magoři rodiče, to si pomyslím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2066
25.1.24 20:29

A co spíš Leo? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.1.24 21:13

Ne. Muj manzel na me tohle jmeno taky zkousel. Doufam, ze z legrace. Existuje i jmeno Tigran, ktere bych rovnez nedala. A to by se k nasemu prijmeni i dost hodilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
25.1.24 22:21

Diskuze je 3 roky stará. To už bude lvíče krapet odrostlé :lol:

• Citovat
  • Upravit
42
6.2.24 12:43

Jen ozivim diskuzi vzpominkou na jmeno :). Hned se mi vybavila knizka z dob puberty, kde byla hlavni hrdinka zamilovana do kluka jmenem Lev - protoze se mel narodit ve znameni lev, rikali mu “ty nas lvicku”, narodil se ale driv, tak ho alespon pojmenovali Lev :). A mel blondatou hrivu, uplnej lev :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.24 17:27

Mi se moc líbí, jmenoval se tak můj praděda, tak to mám spojené s ním :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.3.24 21:21

Nebála bych se že se dětí budou smát, jsou už zviklé na netradiční jména to spíš více budou řešit jejich rodiče než děti samotné, spíš by mi vadilo že se nedá moc skloňovat a ty zdrobněliny taky nejsou pro mě pěkné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze