Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme doma Štěpánka… A jestli v budoucnu budeme mít ještě jednoho syna, tak to bude Lukášek! ![]()
Nechapu, ale k cemu ti budou vsechny komentare, jelikoz je jedno zda se jmeno libi nam ale MUSI SE LIBIT TOBE
![]()
Ahoj holky,
Chtěla bych vědět váš názor
čekáme chlapečka a moc se nám líbí jméno Lukášek. Nicméně máme trochu dilema, malej bude mít příjmení po otci a ten se jmenuje Šváb. Nebude to divné? Lukáš Šváb? Trochu si říkám, že to bude chudák, až se bude muset ve školce představit ![]()
Ty dvě š po sobě jdou dost špatně přez jazyk. ale Lukáš je moc pěkný
![]()
No, je to docela jazykolam, ale vždyť se ve školce může představovat- Luky Šváb. ![]()
Dvě š u sebe zní trochu krkolomně. K jeho příjmení si dokážu představit třeba Davida. ![]()
Ke Svabovi mi Lukas vubec neladi, obecne mi nesedi jmena koncici stejnou hlaskou jako prijmeni. Zvolila bych uplne jednoduche jmeno, co treba Jan?
@misa.vod hmmm, to bych fakt nedala. Hrozně to tam drhne, obecně se to nedoporučuje (viz. třeba i tv reportér Filip Pultar atd.). Vybrala bych něco jinýho ![]()
Mám Lukáška a jsem maximálně spokojena ![]()
A příjmení neřeším…to každé jméno přebije…
Jen to dejte, my jsme to taky dali (nevyslovitelnou kombinaci). Ona jsou jména, za kterými nelze vyslovit pořádně žádné příjmní. Si řekni „Lukáš Novák“, ono to není o moc lepší. Blbě se vyslovuje prostě to koncové š.
@Elilen píše:
Dvě š u sebe zní trochu krkolomně. K jeho příjmení si dokážu představit třeba Davida.
Mám synovce a jmenuje se Josef Fišer.. nemá s tím problém a pokud se ho někdo ptá jak se jmenuje tak říká Fišer Josef ![]()
@kometa32 píše:
Mám synovce a jmenuje se Josef Fišer.. nemá s tím problém a pokud se ho někdo ptá jak se jmenuje tak říká Fišer Josef
Kde ty nejsi. ![]()
Ale jo, určitě to špatné není. A Lukáš je hezké jméno, u kterého se ledacos odpustí. ![]()
@misa.vod Taky máme příjmení na Š a líbilo se mi jméno Lukáš, nakonec jsme ho nedali, manželovi se nelíbilo. Ve školce se moc představovat nebude
to spíš až bude velký, že to splývá při výslovnosti, ono těch chlapeckých jmen na Š je víc, jedině změnit příjmení ![]()