Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@radkka Mám babi ráda, ale tímhle mě naštvala… vyloženě říct, proč jsme jí dali tak blbé jméno…
Kamarádka Mariance říká i Márinka
Ale teda Maruško ji nikdy nikdo neřekl (holčička už chodí do školy), to je přeci úplně jiné jméno. Takže neboj, většina jí bude říkat tak, jak si zvyknou od ní a od tebe. Ve školce i ve škole se vždy ptají, jak děti doma oslovujete a stejně tak si to mezi sebou přenáší i ty děti (uvedu příklad - v mateřském centru oslovuješ Májo, tak jí tak říkají všichni, s několika dětma z MC půjde do školky a oslovení tam přenesou, pak spolu půjdou i doškoly…). Prostě nedělala bych si z toho hlavu a lidi normálně opravuj, pokud je to někdo, s kým se vidíš častěji ![]()
@helisek.z jj říkáme mu Maxík, Max, Maxulí ![]()
já jen že můžeš argumentovat, že jsou i delší jména,
no a o tom že se kdosi v rodině vyjádřil že je to blbé jméno bych také mohla vyprávět ![]()
prostě jedním uchem tam druhým ven
@helisek.z a moje babi se mě ještě ptala podle jakého filmu jsme ho pojmenovali, nedokázala pochopit, že se nám to jméno líbilo v kalendáři
@Barbulka píše:
@helisek.z a moje babi se mě ještě ptala podle jakého filmu jsme ho pojmenovali, nedokázala pochopit, že se nám to jméno líbilo v kalendáři
Tak to musíš mít nějakou mladou babičku, ne?
Mariánka je krásné jméno ![]()
Fakt by mě nenapadlo, že je složené z Marie a Anny, tudíž bych jí Maruška neříkala
.
Já měla Mariánku kamarádku, říkali jsme jí Marjánko nebo Májo ![]()
@kometa32 píše:
A já ti rozumím. Mariana a Marie jsou dvě odlišné jména. Stejně jako Pavla a Pavlína, Marta a Martina i když základ mají stejný.
Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného. ![]()
@tterka Mě to naopak úplně bije do uší, že je to složenina. ![]()
@malinika píše:
Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného.
Huš babo, začínají na stejné písmeno
![]()
@malinika píše:
Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného.
Vždyť jsem to psala. Že jsou to 2 odlišné jména i když základ mají stejný. ![]()
@kometa32 Nen, základ právě mají úplně jiný.
Jako nositelka k tomu mám jisté výhrady.
![]()
Me se to jmeno moc libi, sama jsem ho chtela dat. Libi se mi prave ta zdrobnelina Marijanka, ale nejak se me nelibi to spojeni s travou, nechci aby si s ditete delal nekdo srandu.:-( ![]()
Podle mě, když dá někdo takové jméno dítěti musí počítat s tím, že mu budou lidé říkat různě, že?
Určitě si sama, než jsi měla děti občas kroutila hlavou nad některými jmény a kdo tvrdí že ne, tak kecá
Moje dcera má jméno běžné, syn naopak naprosto neběžné a občas jsou zdrobněliny cizích lidí dost zapeklité, neřeším to, bylo to naše rozhodnutí, tak s tím musím počítat.
Pokud je tvojí babičce 80, tak to ber tak, že je ze staré školy a klidně jí nech, ať malé říká Maruško…až bude tobě 80 možná se budeš divit, co bude na tvých vnucích a pravnucích vadit tobě.
![]()
Jinak rozdil mezi Marii a Marianou je, ze Mariana je vlastne sloucenina Marie-Anna…