Jméno Mariánka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
20.11.15 14:33

@radkka Mám babi ráda, ale tímhle mě naštvala… vyloženě říct, proč jsme jí dali tak blbé jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.11.15 14:34

Kamarádka Mariance říká i Márinka :-) Ale teda Maruško ji nikdy nikdo neřekl (holčička už chodí do školy), to je přeci úplně jiné jméno. Takže neboj, většina jí bude říkat tak, jak si zvyknou od ní a od tebe. Ve školce i ve škole se vždy ptají, jak děti doma oslovujete a stejně tak si to mezi sebou přenáší i ty děti (uvedu příklad - v mateřském centru oslovuješ Májo, tak jí tak říkají všichni, s několika dětma z MC půjde do školky a oslovení tam přenesou, pak spolu půjdou i doškoly…). Prostě nedělala bych si z toho hlavu a lidi normálně opravuj, pokud je to někdo, s kým se vidíš častěji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.11.15 14:35

@helisek.z jj říkáme mu Maxík, Max, Maxulí :)
já jen že můžeš argumentovat, že jsou i delší jména,
no a o tom že se kdosi v rodině vyjádřil že je to blbé jméno bych také mohla vyprávět :zed:
prostě jedním uchem tam druhým ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.11.15 14:37

@helisek.z a moje babi se mě ještě ptala podle jakého filmu jsme ho pojmenovali, nedokázala pochopit, že se nám to jméno líbilo v kalendáři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
20.11.15 14:38
@Barbulka píše:
@helisek.z a moje babi se mě ještě ptala podle jakého filmu jsme ho pojmenovali, nedokázala pochopit, že se nám to jméno líbilo v kalendáři

Tak to musíš mít nějakou mladou babičku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
20.11.15 14:39

Mariánka je krásné jméno :srdce:
Fakt by mě nenapadlo, že je složené z Marie a Anny, tudíž bych jí Maruška neříkala :-).
Já měla Mariánku kamarádku, říkali jsme jí Marjánko nebo Májo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
20.11.15 14:40
@kometa32 píše:
A já ti rozumím. Mariana a Marie jsou dvě odlišné jména. Stejně jako Pavla a Pavlína, Marta a Martina i když základ mají stejný.

Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
20.11.15 14:41

@tterka Mě to naopak úplně bije do uší, že je to složenina. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
20.11.15 14:41
@malinika píše:
Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného. :lol:

Huš babo, začínají na stejné písmeno :cert: :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
20.11.15 14:42
@malinika píše:
Nene, Marta a Martina jsou 2 úplně odlišná jména, nemají spolu vůbec nic společného. :lol:

Vždyť jsem to psala. Že jsou to 2 odlišné jména i když základ mají stejný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
20.11.15 14:44

@kometa32 Nen, základ právě mají úplně jiný. :mrgreen: Jako nositelka k tomu mám jisté výhrady. :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
20.11.15 14:45

Me se to jmeno moc libi, sama jsem ho chtela dat. Libi se mi prave ta zdrobnelina Marijanka, ale nejak se me nelibi to spojeni s travou, nechci aby si s ditete delal nekdo srandu.:-( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9025
20.11.15 14:45

Podle mě, když dá někdo takové jméno dítěti musí počítat s tím, že mu budou lidé říkat různě, že? :mrgreen: Určitě si sama, než jsi měla děti občas kroutila hlavou nad některými jmény a kdo tvrdí že ne, tak kecá :mrgreen: Moje dcera má jméno běžné, syn naopak naprosto neběžné a občas jsou zdrobněliny cizích lidí dost zapeklité, neřeším to, bylo to naše rozhodnutí, tak s tím musím počítat.
Pokud je tvojí babičce 80, tak to ber tak, že je ze staré školy a klidně jí nech, ať malé říká Maruško…až bude tobě 80 možná se budeš divit, co bude na tvých vnucích a pravnucích vadit tobě. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
20.11.15 14:46

Jinak rozdil mezi Marii a Marianou je, ze Mariana je vlastne sloucenina Marie-Anna…

• Citovat
  • Upravit
2762
20.11.15 14:47

Mně se líbí Magdalenka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat