Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kometa32 píše:
A víš o tom, že Maja je už taky samostatné jméno?
Taaak to nevím, že Mája je samostatné jméno…nebo že by včelka Mája?
@Barbulka Tak to je dobré
Sameček jsem na Samuela ještě neslyšela:)
@Genovesa píše:
Já jsem moc chtěla Marinu. Neprošla ani Mariana. Jsou to krásná jména.
Marinu snad ani neznám… ještě jsem chtěla Magdalénu (podle písničky Magdalénko má panenko…dál nevím) Ale tu nechtěl manžel, že měl ve třídě na výšce 4 Magdalény.
@helisek.z píše:
Taaak to nevím, že Mája je samostatné jméno…nebo že by včelka Mája?
Kamarádka tak pojmenovala dceru, jinak bych to taky nevěděla. Můžeš dát tvar Mája i Maja. Ona dala krátké a.
@Amys píše:
Kamarádka Mariance říká i MárinkaAle teda Maruško ji nikdy nikdo neřekl (holčička už chodí do školy), to je přeci úplně jiné jméno. Takže neboj, většina jí bude říkat tak, jak si zvyknou od ní a od tebe. Ve školce i ve škole se vždy ptají, jak děti doma oslovujete a stejně tak si to mezi sebou přenáší i ty děti (uvedu příklad - v mateřském centru oslovuješ Májo, tak jí tak říkají všichni, s několika dětma z MC půjde do školky a oslovení tam přenesou, pak spolu půjdou i doškoly…). Prostě nedělala bych si z toho hlavu a lidi normálně opravuj, pokud je to někdo, s kým se vidíš častěji
Márinka se mi líbí - podle knížky Gabra a Márinka
asi jí ji přečtu
Teda až tomu bude rozumět ![]()
@helisek.z píše:
Marinu snad ani neznám… ještě jsem chtěla Magdalénu (podle písničky Magdalénko má panenko…dál nevím) Ale tu nechtěl manžel, že měl ve třídě na výšce 4 Magdalény.
Marina se jmenuje dcera herečky Mahuleny Bočanové. Jinak žádnou v okolí taky neznám. ![]()
@Barbulka píše:
@helisek.z jj říkáme mu Maxík, Max, Maxulí
já jen že můžeš argumentovat, že jsou i delší jména,
no a o tom že se kdosi v rodině vyjádřil že je to blbé jméno bych také mohla vyprávět
prostě jedním uchem tam druhým ven
S tím uchem se to budu muset naučit. Přeci jen má sotva půl roku a ještě jsme na to háklivá…zvlášť, když jsem ležela v porodnici 3 měsíce na udržení a sestra Marie tam byla. Všichni jí říkali Maruško…ale Maruška mi teda krapet pila krev
![]()
No zakladatelko pokud ti nevadí, že si z holky budou dělat srandu že je marjánka (tráva, marihuana) tak si to klidně dej. Mě se to vůbec nelíbí. Možná ještě pro dítě, ale na dospělý ženský si neumím představit, že by na ní třeba v práci volali Mariánkoo.
@Barbulka píše:
@helisek.z a moje babi se mě ještě ptala podle jakého filmu jsme ho pojmenovali, nedokázala pochopit, že se nám to jméno líbilo v kalendáři
No, tak film naštěstí nenapadl nikoho…ale pro kluka jsme chtěli Štěpána - a je to jediné mužské jméno, na kterém jsme se s drahou polovičkou shodli, takže platí stále. No a to se jim zase nelíbí, že má svátek po Vánocích, co dárky a tak…no, asi se budu muset zeptat nějakého Štěpána, jestli mu vadí jeho jméno. Co se týče svátku
@helisek.z píše:
No, tak film naštěstí nenapadl nikoho…ale pro kluka jsme chtěli Štěpána - a je to jediné mužské jméno, na kterém jsme se s drahou polovičkou shodli, takže platí stále. No a to se jim zase nelíbí, že má svátek po Vánocích, co dárky a tak…no, asi se budu muset zeptat nějakého Štěpána, jestli mu vadí jeho jméno. Co se týče svátku
A co by potom měla říkat Eva nebo Adam?
Svátek já neřeším, je to jen jméno v kalendáři, svátek jde klidně přehodit a slavit ho třeba podle slovenského kalendáře, kde se slaví jinak.My máme Mariku narozenou v lednu. Svátek má pár dní po narozeninách.
@tterka Taky tam slyším tu složeninu…ale já právě nemám ráda moc ta jména, kde se dá říkat jeho nositeli různě. Třeba táta je Vladimír. Říkají mu Laďo, Mirku, Vláďo.. v rodné vsi je Mirek, v naší Laďa. Pozvali ho kdysi po x letech na zápas v házené a dopis mu napsali s adresou: Miroslav… no, že ani tam neví, jak se správnš jmenuje… no ale prostě Marjánka se mi líbí
![]()
@helisek.z syn má narozeniny 23.12 ![]()
Takže jsme krapet koukali aby svátek byl trochu dál od vánoc, ale byl to je okrajový faktor při výběru jména
@helisek.z píše:
Dali jsme dceři jméno Mariana a setkali jsme se jak s tou pozitivní ozvou, tak negativní…Prý jak jí budeme říkat, je to dlouhé, než se celé jméno vysloví…ale totálně mě dokáže naštvat, když jí někdo řekne Maruško. To už jsem jak na obrtlíku… Jak to máte Vy? Mimochodem, někomu vadí i moje zdrobnělina „Mája“.
juuu Mariana jsem měla připravené pro staršího ![]()
mě se líbí i Mája, i Maruška, osobně jsem byla připravená říkat miminku Márynka moc se mi to líbí do ted ![]()
Příspěvek upraven 20.11.15 v 16:49
@helisek.z píše:
Márinka se mi líbí - podle knížky Gabra a Márinkaasi jí ji přečtu
Teda až tomu bude rozumět
Gabra a Málinka - ona byla Amálie ![]()