Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@nozu píše:
To už dejte český překlad Duběnka![]()
My říkáme, když je nějaká holka blbá, že to je duběna
![]()
@Litta Ouklej ryba teda pobavila
![]()
Manžel má otce z kanady, kde vyrustal a studoval, pochybuju ze tomu bude někdo verit, když jsem ten fake profil
a pro nej jsou tyto jmena bezna, a moc se mu to libi.. mne se tolik nelibi.. libi se mi spis jmena jako Elia, Nadia, Emilia, Anabel.. bohužel se nemůžeme shodonout
a manžel toto jméno miluje
![]()
Ježíši lidi dejte pokoj tady s těma rádoby jménama, tolik pěkných jmen a lidi furt musí něco komolit, je to hrozný, chudák děcko. Ty
by ses tak chtěla jmenovat?
![]()
Nelibi se mi, a to ziju v anglicky mluvici zemi a jsem zvykla na ledacos
Nevim, nejak nezni dobre. A jestli uznaji netusim, jako jmeno to existuje, to myslim overuji? Takze sance tam je…
@jess15 píše:
Manžel má otce z kanady, kde vyrustal a studoval, pochybuju ze tomu bude někdo verit, když jsem ten fake profil![]()
a pro nej jsou tyto jmena bezna, a moc se mu to libi.. mne se tolik nelibi.. libi se mi spis jmena jako Elia, Nadia, Emilia, Anabel.. bohužel se nemůžeme shodonout
![]()
Tak se přestěhujte do Kanady a dejte rovnou jméno Maple, je to mnohem hezčí a ještě je to národní symbol ![]()
Pokud budete taktéž žít převážně v Kanadě, klidně jméno dej. Ale v Česku je to děs.
Nebo jméno přeložte, a máš z toho Doubravku. neobvyklé a podivné je to taky, a aspoň to i průměrný Čech vysloví.
@jess15 pokud žijete v česku, tak bych dala radši nějaké jiné jméno - v kanadě to může být běžné, ale je to jiná země, s jiným jazykem a lidé jsou na to zvyklí, tady to bude problémové, lidi nebudou vědět, jak to vyslovit, jak to napsat, jak holčičce říkat a tak…
Anabel, Elia, Eliana, Chloe, Olivia, Emilia, Elsie, Nadia, Lexie.. toto se líbí mně.. názor oproti Oakley?? ![]()
@jess15 píše:
Manžel má otce z kanady, kde vyrustal a studoval, pochybuju ze tomu bude někdo verit, když jsem ten fake profil![]()
![]()
Ve finale se musite shodnout vy dva
My jsme se taky natrapili, takze rozumim, ale davat jmeno, co ti nejde pres pusu, to je nanic. Hledejte dal, jestli nenajdete neco, co je pripustne pro oba.
Zakladatelko, pokud to uzná matrika, tak dejte klidně cokoliv. Je to jen vaše věc… z toho cos vypsala bych vybrala ještě Olivii, jinak se mi ta jména nelíbí, ale moje dítě už jméno má
já mám ráda stará česká jména, ale proti „novotám“ nic nemám… jen pro zajímavost, vyslovuje se „Oukly“? Možná holčička v budoucnu spokojená nebude, ale tak jméno jde kdyžtak změnit… zabývej se tím, co je tady a teď.
@jess15 píše:
Anabel, Elia, Eliana, Chloe, Olivia, Emilia, Elsie, Nadia, Lexie.. toto se líbí mně.. názor oproti Oakley??
Anabel, Olivia, Emilia ok, akorat u tech druhych dvou je riziko, ze tam budou lidi cpat ceske „e“ na konec. Olivii znam a klidne bych dala. Elia znam jako muzske jmeno, ale koukam, ze se pouziva pro oboji
Chloe se mi nelibi, hlavne kdyz se to precte cesky, Elsie evokuje Frozen
, Nadia ruskou Nadu, Lexie…ja osobne nemam rada takova odvozena jmena.
@jess15 píše:
Anabel, Elia, Eliana, Chloe, Olivia, Emilia, Elsie, Nadia, Lexie.. toto se líbí mně.. názor oproti Oakley??
Chloe, Olivia, Anabel… rozhodně bych nedala Oakley.
Tak jmeno se mi libi, ale prijde mi vic jako klucici nez holcici, ale taky se jim dava.
Pokud nemate ceske prijmeni s -ová, tak do toho, ale jinak bych do toho vazne nesla ![]()
Mam sestrenku, taky v kanade, jmenune se take Oakley, s ceskym prijmenim v muzske verzi. Kdyz je v cechach tak nikdo neresi a oslovuji Ok, Oki