Jméno Oakley pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
4.5.20 13:23

Budou ji rikat Oukej 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
4.5.20 13:25
@jess15 píše:
Anabel, Elia, Eliana, Chloe, Olivia, Emilia, Elsie, Nadia, Lexie.. toto se líbí mně.. názor oproti Oakley?? :think:

mně se tyhle jména až na Chloe líbí, Chloe je už i pro mně tak nějak moc výstřední - všechny ostatní pěkné jména
a tu Oakley by ti tady beztak všichni komolili jinak, Chloe taky spousta lidí neví, jak se čte a děti by se tomu posmívali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.5.20 09:07

@stinga děti se jménům primárně neposmivají, dokud to neslyší doma… Ježíš to je tak divný jméno, nebo ještě lépe prupovidky k tomu jménu…

I když já asi nemůžu soudit, moje deti chodí do školky, kde skoro půlka dětí má aspoň jednoho rodiče cizince a mě tam nejhorší jméno přišlo Ámos :wink: a úplně nejhorší zdrobnělina Ámosek… Ale to píšu tady, před dětmi to neříkám, protože by to určitě někde vyklopily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
5.5.20 09:16

@welovefashion jo Ámosek je hrozné, a mně se také nejmíň líbí některá ta staročeská jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.5.20 11:20
@jess15 píše:
Zdravím, co říkáte na jméno oakley pro holčičku, jaký máte názor? Uznají nám ho?? :nevim: :srdce: přijmení není českéPříspěvek upraven 20.04.20 v 15:59

Osobně proti tomu jménu nic nemám, ale vybírejte podle toho, aby vše budoucí děťátko netrpělo, pokud myslíte že je to vhodné tak na názory z emimina můžete kašlat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
5.5.20 12:44

@welovefashion Přesně tak, dnesni děti jsou zvyklé na různá jména. Dcera měla spolužáky různých jmen od staročeskych po cizí, vůbec neresi jestli se někdo jmenuje František nebo Enver, Jana nebo Jasmína, nevnímá rozdil. Jen jednou se stalo, že se mladší 5 léta dcera podivila nad jmenem a to jméno Ludvík prý to je jako dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.5.20 15:31
@Alušáček píše:
@welovefashion Přesně tak, dnesni děti jsou zvyklé na různá jména. Dcera měla spolužáky různých jmen od staročeskych po cizí, vůbec neresi jestli se někdo jmenuje František nebo Enver, Jana nebo Jasmína, nevnímá rozdil. Jen jednou se stalo, že se mladší 5 léta dcera podivila nad jmenem a to jméno Ludvík prý to je jako dudlík.

Taky dobrý. Já si pamatuju, jak jsem měla problém jako cca 5letá vyslovit jméno holčičky Klára a pořád jsem říkala Krála a že je to jak kráva… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21521
5.5.20 22:24
@welovefashion píše:
Taky dobrý. Já si pamatuju, jak jsem měla problém jako cca 5letá vyslovit jméno holčičky Klára a pořád jsem říkala Krála a že je to jak kráva… :mrgreen:

V prvni tride jsem mela ucitelku Barboru a taky jsem to nedokazala vyslovit. Porad mi tam naskakovala Brambora. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
6.5.20 06:23

@welovefashion Amosek je ten kšeft s logopedickými pomůckami :mrgreen: Ale zrovna do školního prostředí je to teda bomba jméno.. chudák kluk. :roll: To aby byl fakt chytrej, v opačném případě mu toho Učitele národů daj sežrat :mrgreen: Pak už snad jen „skákat z okna na ženský“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.5.20 08:10
@welovefashion píše:
@stinga děti se jménům primárně neposmivají, dokud to neslyší doma… Ježíš to je tak divný jméno, nebo ještě lépe prupovidky k tomu jménu…I když já asi nemůžu soudit, moje deti chodí do školky, kde skoro půlka dětí má aspoň jednoho rodiče cizince a mě tam nejhorší jméno přišlo Ámos :wink: a úplně nejhorší zdrobnělina Ámosek… Ale to píšu tady, před dětmi to neříkám, protože by to určitě někde vyklopily ;)

Nikdy jsem před klukem neřekla o žádném jménu, že nje hrozné. A přesto ve školce v den nástupu nového chlapečka přišel s tím, že tam mají nového kluka s divným jménem.

• Citovat
  • Upravit
7228
6.5.20 08:37
@lucenka píše:
Nikdy jsem před klukem neřekla o žádném jménu, že nje hrozné. A přesto ve školce v den nástupu nového chlapečka přišel s tím, že tam mají nového kluka s divným jménem.

Divné možná, ale posmival se mu kvůli tomu? To asi ne, že? Btw. pro moje děti by bylo divné třeba Bedřich nebo Vítězslav… Ale kdyby se tak u nich někdo jmenoval, tak by se jen zeptaly, jak mu mají říkat a tím by pro ně skončilo řešení jména..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.5.20 08:41
@welovefashion píše:
Divné možná, ale posmival se mu kvůli tomu? To asi ne, že? Btw. pro moje děti by bylo divné třeba Bedřich nebo Vítězslav… Ale kdyby se tak u nich někdo jmenoval, tak by se jen zeptaly, jak mu mají říkat a tím by pro ně skončilo řešení jména..

Nejspíš se mu neposmíval. Ale dovedou si představit, že ve škole už si ty děti mezi sebou řeknou, jé ten nový kluk má ale divný jméno… A od toho už může být jenom krůček k posmívání.

• Citovat
  • Upravit
7228
6.5.20 08:48
@mau-mau píše:
@welovefashion Amosek je ten kšeft s logopedickými pomůckami :mrgreen: Ale zrovna do školního prostředí je to teda bomba jméno.. chudák kluk. :roll: To aby byl fakt chytrej, v opačném případě mu toho Učitele národů daj sežrat :mrgreen: Pak už snad jen „skákat z okna na ženský“. :lol:

Teď nevím jestli to sem můžu napsat, bylo to ve školce a zatím to teda vypadalo, že dítě je prudce inteligentní nebo ho do toho tlačí rodiče…

A nejvíc vtipné je, že kromě Ámose tam měli ještě Kosmu…takže kdyby se sešli ve třídě na základce mohla by být sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.5.20 08:56
@lucenka píše:
Nejspíš se mu neposmíval. Ale dovedou si představit, že ve škole už si ty děti mezi sebou řeknou, jé ten nový kluk má ale divný jméno… A od toho už může být jenom krůček k posmívání.

To jo, ale já si ze základky pamatuju, že kolikrát se i z úplně normálního jména dal vytvořit paskvil nebo slovní hříčka… A příjmení na to jsou snad ještě horší…

Jako kdybych bydlela někde na vsi nebo malomestě, tak bych si hodně rozmyslela tak složité jméno na psaní jako je Oakley nebo křestní jméno mojí dcery, ale třeba v Praze už se nad tím u těch dětí nikdo nepohoršuje… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
6.5.20 09:09
@jess15 píše:
Zdravím, co říkáte na jméno oakley pro holčičku, jaký máte názor? Uznají nám ho?? :nevim: :srdce: přijmení není českéPříspěvek upraven 20.04.20 v 15:59

To je značka brýlí, ne? :mrgreen: Jakoze kamarád ma dceru Dylan, ale žije v Hong Kongu :jazyk: právě slyším synovu výuku a učitelka tam vesele zdrobňuje “Lijemka” :roll: Děs běs…
takže pokud ji chceš dopřát “Ouklinku” nebo “Oukličku”, tak hurá na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko