Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Magdalenamag Vážně? Tak to nás těší, že se jména líbí. My nejsme moc na moderní jména, spíše taková ta klasika…stejně jich teď už tolik není. Obě starší holčiny mají ve třídě více jak 1 Sofinku, Emičku, Stellinku… ale kupodivu jmenovkyně téměř nepotkáváme, Elišek je tedy dost, to jo, ale neodolali jsme. Hrozně se nám to líbilo…Barunka je taky moc hezké, ale mám špatnou spojitost s tím jménem, takže to určitě nedáme. Pro chlapečka jsme měli na výběr 3… klasika - Honzíkpotom po manželovi Petr a můj vysněný Eduard (Edík, Edíček, potom Eda - já to jméno miluju
)… u první jsme měli pro kluka napsaného Petra, u druhé Honzíka a u třetí Edíka - ale kdybychom reálně čekali kluka, asi bychom to řešili víc a já bych strašně chtěla toho Edíka - asi by to prošlo, ale jinak se to řeší, když člověk v podstatě na téměř 100% ví, že to kluk nebude.
Také Barborka nedám, moc se mi to jméno líbí, ale je to partnerovi ex. Mě se moc líbí Honzík a Davídek. No ještě uvidíme co to bude. Dej pak vědět, jaké jméno jsi vybrala pro holčičku ![]()
@Anonymní píše:
@Magdalenamag Vážně? Tak to nás těší, že se jména líbí. My nejsme moc na moderní jména, spíše taková ta klasika…stejně jich teď už tolik není. Obě starší holčiny mají ve třídě více jak 1 Sofinku, Emičku, Stellinku… ale kupodivu jmenovkyně téměř nepotkáváme, Elišek je tedy dost, to jo, ale neodolali jsme. Hrozně se nám to líbilo…Barunka je taky moc hezké, ale mám špatnou spojitost s tím jménem, takže to určitě nedáme. Pro chlapečka jsme měli na výběr 3… klasika - Honzíkpotom po manželovi Petr a můj vysněný Eduard (Edík, Edíček, potom Eda - já to jméno miluju
)… u první jsme měli pro kluka napsaného Petra, u druhé Honzíka a u třetí Edíka - ale kdybychom reálně čekali kluka, asi bychom to řešili víc a já bych strašně chtěla toho Edíka - asi by to prošlo, ale jinak se to řeší, když člověk v podstatě na téměř 100% ví, že to kluk nebude.
Tak co Edita? To mi prijde jako takova obdoba toho Edy. I kdyz asi je to dost podobne te Elisce ![]()
Holky moc děkuju za nápady, pište klidně dál…evidujeme tu Vendulku, to mě nějak vůbec nenapadlo a vlastně to zní moc hezky. Přemýšleli jsme i nad Janou, když ne Honzík, ale spíše tedy Johanka.. A potom Petruška - tu už jsme zvažovali u 3…ale nemyslíte, že by se cítila špatně, že jsme chtěli kluka, tak jsme dali takhle jméno po taťkovi? A ještě tedy všechny holky mají trochu delší jméno, takže ta Petra je takové krátké mezi těmi jmény. A ještě se mi celkem líbí Iduška - ale nevím, jestli tvar Ida (to je zase moc krátké) nebo Edita a říkat jí Iduška.
@Anonymní píše:
Vybrala sis ze jmen, která tady padla nějaké?
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju za nápady, pište klidně dál…evidujeme tu Vendulku, to mě nějak vůbec nenapadlo a vlastně to zní moc hezky. Přemýšleli jsme i nad Janou, když ne Honzík, ale spíše tedy Johanka.. A potom Petruška - tu už jsme zvažovali u 3…ale nemyslíte, že by se cítila špatně, že jsme chtěli kluka, tak jsme dali takhle jméno po taťkovi? A ještě tedy všechny holky mají trochu delší jméno, takže ta Petra je takové krátké mezi těmi jmény. A ještě se mi celkem líbí Iduška - ale nevím, jestli tvar Ida (to je zase moc krátké) nebo Edita a říkat jí Iduška.
Petra mi nepřijde jako nejšťastnější volba a co třeba Karolína nebo Valérie?
@Magdalenamag Jasně, uvidíte, co to nakonec bude. Nám se ještě líbil Daniel, ale máme ho v rodině
Klidně bych šla do toho Honzíka…je jich sice dost, ale mezi malinkými jich až tolik není a je to tak univerzální jméno, že se to hodí snad ke všemu, kromě 1 slabičného příjmení…David a Daniel mi přijde zase takové i univerzální, že bych to klidně dala mít cizí příjmení. My máme českou klasiku…
Jo a pro ostatní, ještě je moc hezká i ta Alžbětka… ale furt nás nic tak nepřesvědčilo. Asi to chce ještě čas nebo necháme vybírat i holky ![]()
Nikola, Valerie, Denisa, Karolína,
já už mma pro naše mimčo vybráno i klucici i holčičí ale říkat nebudu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím poraďte nám, nám už dochází inspiraceMáme Magdalenku, Terezku, Elišku a teď na cestě 4. holčičku a už fakt nevíme
No jo - klučičí nám hold už „propadne“
a co jste měli jako klučičí? Nebylo by i v holčičí variantě?
My takhle máme nakonec Stanislavu ![]()
Marika, Malvina, Dominika (mina), Nikolka, Martínka, Anastázie, Iveta, simonka, karolinka, kristynka, pavlinka, gabinka, Kačenka, Lucie, ale neznáme ani příjmení
🙂 gratuluju
k holčičce
Příspěvek upraven 07.05.19 v 22:18