Jméno pro 4. holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
7.5.19 22:18
@Anonymní píše:
@Magdalenamag Vážně? Tak to nás těší, že se jména líbí. My nejsme moc na moderní jména, spíše taková ta klasika…stejně jich teď už tolik není. Obě starší holčiny mají ve třídě více jak 1 Sofinku, Emičku, Stellinku… ale kupodivu jmenovkyně téměř nepotkáváme, Elišek je tedy dost, to jo, ale neodolali jsme. Hrozně se nám to líbilo…Barunka je taky moc hezké, ale mám špatnou spojitost s tím jménem, takže to určitě nedáme. Pro chlapečka jsme měli na výběr 3… klasika - Honzík :) potom po manželovi Petr a můj vysněný Eduard (Edík, Edíček, potom Eda - já to jméno miluju :srdce: )… u první jsme měli pro kluka napsaného Petra, u druhé Honzíka a u třetí Edíka - ale kdybychom reálně čekali kluka, asi bychom to řešili víc a já bych strašně chtěla toho Edíka - asi by to prošlo, ale jinak se to řeší, když člověk v podstatě na téměř 100% ví, že to kluk nebude.

Tak to by mohla být Jana, Petra a klidně i Eduarda. I když ta už mi přijde lehce extravagantní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
7.5.19 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím poraďte nám, nám už dochází inspirace :D Máme Magdalenku, Terezku, Elišku a teď na cestě 4. holčičku a už fakt nevíme :D No jo - klučičí nám hold už „propadne“ :D

Taky máme Magdalenku ;), krom už zmiňované Alžběty se mi ještě líbí Gabriela a mene dáváné Helena nebo Matylda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
7.5.19 22:21

Moje srdcovka je Helenka - dnes se dávají samé Elen, a Helenka je dost vzácné jméno. Jinak mi k těm jménům hodně ladí Kateřina (ale těch bývá pořád dost).

Edit: Zkusila jsem si ta jména říct všechna zkráceně a Heli a Eli by se mi jako mámě pletlo, takže mezi favority by šla Kateřina, Veronika, Pavlína, Vendula, Hana/Jana/Johana, Lada).

Příspěvek upraven 07.05.19 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.5.19 22:22
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju za nápady, pište klidně dál…evidujeme tu Vendulku, to mě nějak vůbec nenapadlo a vlastně to zní moc hezky. Přemýšleli jsme i nad Janou, když ne Honzík, ale spíše tedy Johanka.. A potom Petruška - tu už jsme zvažovali u 3…ale nemyslíte, že by se cítila špatně, že jsme chtěli kluka, tak jsme dali takhle jméno po taťkovi? A ještě tedy všechny holky mají trochu delší jméno, takže ta Petra je takové krátké mezi těmi jmény. A ještě se mi celkem líbí Iduška - ale nevím, jestli tvar Ida (to je zase moc krátké) nebo Edita a říkat jí Iduška.

My máme třetí po tátovi ;)
Co se týče délky křestního jména, tak krátké křestní by se nemělo dávat ke krátkému příjmení. Ale jinak jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
7.5.19 22:23

Mariana, Adriana, Miriam, Karin,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
7.5.19 22:24

K Elišce Anežka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
7.5.19 22:26

Miluju jméno Mariánka, mám doma Kristýnku a Mariánka, kdyby jsem mohla mít ještě jednu holčičku určitě by to byla Justynka. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
7.5.19 22:31

Jdou mi k tomu: Anna, Kateřina, Kristýna, Markéta, Veronika, Anežka, Barbora, Johanka, Karolína a Klára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
7.5.19 22:34
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju za nápady, pište klidně dál…evidujeme tu Vendulku, to mě nějak vůbec nenapadlo a vlastně to zní moc hezky. Přemýšleli jsme i nad Janou, když ne Honzík, ale spíše tedy Johanka.. A potom Petruška - tu už jsme zvažovali u 3…ale nemyslíte, že by se cítila špatně, že jsme chtěli kluka, tak jsme dali takhle jméno po taťkovi? A ještě tedy všechny holky mají trochu delší jméno, takže ta Petra je takové krátké mezi těmi jmény. A ještě se mi celkem líbí Iduška - ale nevím, jestli tvar Ida (to je zase moc krátké) nebo Edita a říkat jí Iduška.

I holka muze byt po tatkovi, urcite by se nemusela citit spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3199
7.5.19 22:37

Renata, Romana, Irena, Ivona, Adina, Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.19 22:46

@Netopirek Jan, Petr a moje milované Eduard :srdce:… přemýšlíme i nad Johankou (Jana asi ne) i nad Petrou…všechno bereme v úvahu ;)

@Lisa_Qr Děkujeme - ono těch jmen je dost, ale vybrat to pravé…no není to lehké - nápadů mám hodně, krásných jmen je hodně, ale co je pravé pro tu naši malou? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
122271
7.5.19 22:47

Anička, Anetka, Adélka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
7.5.19 22:47
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím poraďte nám, nám už dochází inspirace :D Máme Magdalenku, Terezku, Elišku a teď na cestě 4. holčičku a už fakt nevíme :D No jo - klučičí nám hold už „propadne“ :D

Tady už chybí jenom Pavlínka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.5.19 22:49

A co teda tu Editu misto Edy? Me se to jmeno teda hodne libi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
7.5.19 22:50

Přítel chtěl Elišku když jsem čekala dceru i syna. Má z prvního manželství Terezku a Nikolku, pak má Adélku. Mě se Eliška nelíbila, takže nakonec máme společnou Izabellu a teda já ho ukecala na pátý a to byl ten vytouženej kluk, to je Gabriel Jiří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze