Jméno pro 4. holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10952
7.5.19 22:52

Lenka, Alenka, Manická, Hanka, Michaela, Daniela, Marcela, Olinka…
Ani jednu nositelku tohoto jména neznám jako holčičku, přitom jsou tak krásná pro mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
7.5.19 22:55
@Anonymní píše:
@Magdalenamag Vážně? Tak to nás těší, že se jména líbí. My nejsme moc na moderní jména, spíše taková ta klasika…stejně jich teď už tolik není. Obě starší holčiny mají ve třídě více jak 1 Sofinku, Emičku, Stellinku… ale kupodivu jmenovkyně téměř nepotkáváme, Elišek je tedy dost, to jo, ale neodolali jsme. Hrozně se nám to líbilo…Barunka je taky moc hezké, ale mám špatnou spojitost s tím jménem, takže to určitě nedáme. Pro chlapečka jsme měli na výběr 3… klasika - Honzík :) potom po manželovi Petr a můj vysněný Eduard (Edík, Edíček, potom Eda - já to jméno miluju :srdce: )… u první jsme měli pro kluka napsaného Petra, u druhé Honzíka a u třetí Edíka - ale kdybychom reálně čekali kluka, asi bychom to řešili víc a já bych strašně chtěla toho Edíka - asi by to prošlo, ale jinak se to řeší, když člověk v podstatě na téměř 100% ví, že to kluk nebude.

To jsi vtipná, máte jedny z nejčastěji dávaných jmen, Tereza vedla roky, stále se drží na čelních místech, kam se podíváš, tak se někdo jmenuje Tereza ( taky ji mám), Eliša zrovna tak, přední místa v četnosti už několik let, takže jste dali jedny z nejmodernějších a nejdávanějších jmen. Sofinka ani Emička Elišce s Terezkou ani zdaleka nešlapou na paty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.19 22:56

@Paoloska Jo to je moc hezké jméno :palec: @Agrion Mně se líbí, jenže manžel na to říkal, že mu to moc připomíná slovo editovat :D Mně se hrozně líbí oslovení Iduška, takže bych klidně dala i Idu nebo říkala Edite jako malé Iduška, nenapadá vás něco dalšího, kde by se dalo říkat Iduško?… Ještě jsme teď procházeli s manželem kalendář i tady příspěvky a napsali jsme do výběru zatím Kamilu, Renatu, Alžbětu a nevíme, připíšeme možná i Pavlínku ;)

@PapeJ To my jméno Eliška milujeme oba, jenom jich bylo jak máku, takže jsme se rozhodli až u 3., kdy už nebylo moc co jiného ve výběru…Holky by právě zase chtěli Izabelu, ale to není pro nás…každý tohle má jinak no, ale tedy 5 dětí, to už je slušná kupa. My už máme tohle definitivní strop :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2193
7.5.19 22:56

Co Sabina, Denisa, Adéla, Karolína, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.19 23:00

@Šáruší Já vím, že jsou hodně četná, vždyť píšu, že kupodivu moc vrstevnic nepotkáváme až na tu Elišku…ale já módní jména vnímám tak, že to je něco, co se dřív nedávalo a najednou jsou jich mraky…tahle jména jsou klasika pořád, tak jsem to myslela. My nešli na originalitu, jenom mě těší, že zrovna u nás to tak je, že holky ve třídách jmenovkyně nemají, také mě to překvapuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.19 23:00

Karla. Kamaradka ma Karličku

• Citovat
  • Upravit
4215
7.5.19 23:03
@Anonymní píše:
@Paoloska Jo to je moc hezké jméno :palec: @Agrion Mně se líbí, jenže manžel na to říkal, že mu to moc připomíná slovo editovat :D Mně se hrozně líbí oslovení Iduška, takže bych klidně dala i Idu nebo říkala Edite jako malé Iduška, nenapadá vás něco dalšího, kde by se dalo říkat Iduško?… Ještě jsme teď procházeli s manželem kalendář i tady příspěvky a napsali jsme do výběru zatím Kamilu, Renatu, Alžbětu a nevíme, připíšeme možná i Pavlínku ;)@PapeJ To my jméno Eliška milujeme oba, jenom jich bylo jak máku, takže jsme se rozhodli až u 3., kdy už nebylo moc co jiného ve výběru…Holky by právě zase chtěli Izabelu, ale to není pro nás…každý tohle má jinak no, ale tedy 5 dětí, to už je slušná kupa. My už máme tohle definitivní strop :mrgreen:

TAk zase my Izabelle říkáme Izo, Izuško, Izinko, to se podobá tý Idě :mrgreen: I když teď chodí ze školky, že se jí začíná líbit Bella :mrgreen: Nejlepší je, že když k nám přijede Adélka a za ní přijdou kamarádky, tak to jsou všechny Adélky, takže máme pak v baráku i čtyři Adélky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
7.5.19 23:03

Ida, Zora, Maruška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
7.5.19 23:04
@Anonymní píše:
@Šáruší Já vím, že jsou hodně četná, vždyť píšu, že kupodivu moc vrstevnic nepotkáváme až na tu Elišku…ale já módní jména vnímám tak, že to je něco, co se dřív nedávalo a najednou jsou jich mraky…tahle jména jsou klasika pořád, tak jsem to myslela. My nešli na originalitu, jenom mě těší, že zrovna u nás to tak je, že holky ve třídách jmenovkyně nemají, také mě to překvapuje.

moje Terka od školky vždy několik, je jí 12. Až mě někdy mrzí, že mě tenkrát nenapadlo řešit četnost jmen, jakože vůbec. Takže u dalšího jména jsem šla po jméně málo dávaném. To bych udělala i u dalšího dítěte. Četnost jména by pro mě bylo důležité kritérium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.19 23:12

@Šáruší No já vím, Terezka je hodně hodně dávané jméno, ale u těch malých holčiček mi to nějak nepřijde, i když statistika to furt ukazuje jako dávané, tak asi v určitých lokalitách. Tady u nás není dětský kolektiv, kde by nebyla aspoň nějaká Sofinka, Emička a kolem teď 3 malé Stelly, ale zase jasně, nejde dělat statistiku z mého okolí…Magdalenku jsme široko daleko malou nepotkali, Terezku jasně, že jo, ale ve třídě ve školce je dcerka jediná…a Elišek hodně je, to jo - navíc potom Elenky, Ely/Elly a takové tvary a všem se říká stejně Eli, Elí…takže jo, tam je to už problém, že se na zavolání otočí x-dalších. Nám ta četnost nevadí, ale je fajn, pokud to jméno zachová nějakou rozlišovací funkci…

• Citovat
  • Upravit
368
7.5.19 23:14

Mám dceru Evu, ve školce má kamarádku Josefínku, moc se mi to jméno líbí, říkají ji Pepíku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
7.5.19 23:17

Ještě k mé dceři Evě :D když se někdo ptá na jméno a řeknu, že je Evička, často ji říkají Eliška :think: když řeknu Eva, říkají ji Ema :nevim: Eva je v dnešní době asi exotické jméno :lol:

Edit překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
7.5.19 23:19
@Anonymní píše:
@Paoloska Jo to je moc hezké jméno :palec: @Agrion Mně se líbí, jenže manžel na to říkal, že mu to moc připomíná slovo editovat :D Mně se hrozně líbí oslovení Iduška, takže bych klidně dala i Idu nebo říkala Edite jako malé Iduška, nenapadá vás něco dalšího, kde by se dalo říkat Iduško?... Ještě jsme teď procházeli s manželem kalendář i tady příspěvky a napsali jsme do výběru zatím Kamilu, Renatu, Alžbětu a nevíme, připíšeme možná i Pavlínku ;)@PapeJ To my jméno Eliška milujeme oba, jenom jich bylo jak máku, takže jsme se rozhodli až u 3., kdy už nebylo moc co jiného ve výběru…Holky by právě zase chtěli Izabelu, ale to není pro nás…každý tohle má jinak no, ale tedy 5 dětí, to už je slušná kupa. My už máme tohle definitivní strop :mrgreen:

A nechcete Lidušku? Ludmila je taky málo dávané, říkala bys jako malé Liduško (nebo klidně Iduško), pak by byla Lída, Lidka.
Ještě mě napadá Radka - dnes taky úplně opomíjené jméno, a Raduška jako taky podobné té Idušce.

Příspěvek upraven 07.05.19 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
7.5.19 23:20

Nebo Linda, taky krásný jméno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
7.5.19 23:37

My máme Alenku a ukázalo se to jako bezva volba, žádná další v okolí, dají se na to vymyslet mraky různých zdrobnělin, krásné jméno za mě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze