Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak abych to trošku zkorigovala
v našem okolí je strááášně moc Tobiasu, Sebastianu, Maxu a Oliveru jak by smet
Takže to néé ![]()
@Těhulka95 píše:
Tak abych to trošku zkorigovalav našem okolí je strááášně moc Tobiasu, Sebastianu, Maxu a Oliveru jak by smet
Takže to néé
Cézara určitě nikdo nemá ![]()
@Hr4sek22 píše:
@Lenka512 Jasně, ale pak si jen tak zadá do vyhledavače jména svých dětí a uvidí o nich diskuzi na emiminuPříjmení měli Záhlodek
@Hr4sek22 píše:
@Těhulka95 Liam a Dixon? Ti jsou v tom novým seriálu 90210, neee?Líbí se mi z těch co jsi napsala Liam.
A ano, je shoda jmen v seriálu
… snažím se hledat inspiraci i ze serálu, které sleduji
přece jen je lepší sdílet stejné jméno, které je v seriálu, než jméno, které tu má každé 5. dítě ![]()
A co Bobby?
Kamoš od mého přítele z práce je Ricardo
A nebo Chris ![]()
Antonio, Bart
Eric..
@Těhulka95
Tak pokud hledáš ze seriálu, tak doporučuji Joey, Chandler nebo Ross
. Kdyby to nakonec byla holka, tak Monica, Phoebe, nebo Rachel
.
Což mi připomíná..když jsem byla poprvé v porodnici, tak tam měla paní holčičku se jménem Charlotte Rachel Rosenbergová ![]()
@Těhulka95 píše:
A ano, je shoda jmen v seriálu… snažím se hledat inspiraci i ze serálu, které sleduji
přece jen je lepší sdílet stejné jméno, které je v seriálu, než jméno, které tu má každé 5. dítě
Tak Logan, Dean, Tristan,…
Ale mně zas přijde zbytečný za každou cenu tlačit „cizí“ jména. Případně i u počeštěných jmen vymýšlet „cizí“ variantu. (Nevidím rozdíl mezi Tobiasem a Tobiášem třeba, Christian a Kristián - to samý
)
Osobně bych třeba spíš volila i tu „počeštěnou“ verzi jména, aby pak furt nemuseli vysvětlovat, jak se to jejich jméno píše… Mně stačilo prožít část života s „německým“ příjmením, kde bylo po r měkký i… Bylo to otravný…
K příjmení mi jde Chris, Steve, Phil (pro odpůrce cizích jmen v příbuzenstvu by byl Filípek)
@Těhulka95 Jo, jo.. u nás je to taky samej Matyáš, Matyas, Tobiáš, Tobias, Sebastiánek,.. já proti těm jménům nic nemám, ale nelíbí se mi. Mně se líbí třeba René nebo Jáchym. Já zas cizí jména neee.. máme vyloženě český příjmení a ještě k tomu docela srandovní tak k tomu šlo stejně jedině český jméno ![]()
@kate02 píše:
Tak Logan, Dean, Tristan,…Ale mně zas přijde zbytečný za každou cenu tlačit „cizí“ jména. Případně i u počeštěných jmen vymýšlet „cizí“ variantu. (Nevidím rozdíl mezi Tobiasem a Tobiášem třeba, Christian a Kristián - to samý
)Osobně bych třeba spíš volila i tu „počeštěnou“ verzi jména, aby pak furt nemuseli vysvětlovat, jak se to jejich jméno píše… Mně stačilo prožít část života s „německým“ příjmením, kde bylo po r měkký i… Bylo to otravný…
Právě že to musí být jméno, které se NEDÁ počeštit!! Něco jako překrásnému děvčátku jménem Caroline „Kerolajn“ učitelky říkají Karolíno,,, no jeblo by mě z nich!! ![]()
@kate02 píše:
Tak Logan, Dean, Tristan,…Ale mně zas přijde zbytečný za každou cenu tlačit „cizí“ jména. Případně i u počeštěných jmen vymýšlet „cizí“ variantu. (Nevidím rozdíl mezi Tobiasem a Tobiášem třeba, Christian a Kristián - to samý
)Osobně bych třeba spíš volila i tu „počeštěnou“ verzi jména, aby pak furt nemuseli vysvětlovat, jak se to jejich jméno píše… Mně stačilo prožít část života s „německým“ příjmením, kde bylo po r měkký i… Bylo to otravný…
Třeba Kristián Šedý, že
( Christian Grey
)
@Lenka512 Jasně, ale pak si jen tak zadá do vyhledavače jména svých dětí a uvidí o nich diskuzi na emiminu
Příjmení měli Záhlodek